Dyrevelfærd – et vigtigt element i ansvarlig fødevareproduktion

Også Dyrenes Beskyttelse tager med til Responsible Food-konferencen den 26. november. Dels for at udbrede kendskabet til deres kampagne for bedre dyrevelfærd for kyllinger - og dels for at hente inspiration, fortæller retail manager Henrik Westh

Ansvarlig dyrevelfærd .

09.11.2015

Lars Münter, CSR.dk

Responsible Food-konferencen har sat et program, der sigter mod at komme hele vejen rundt om fødevaresektorens indsats for bæredygtighed i egne rækker og over for forbrugeren. Med paneldebat, miniseminarer, markedsplads og i massevis af cases med praktiske erfaringer, sættes der for en dag fokus på ansvarligheden fra fødevarernes oprindelse, over deres forarbejdning til deres brug og bortskaffelse. Programmet rummer eksempler og budskaber fra en stor del af ansvarlighedsindsatsen, men det er et kæmpeområde at gabe over, og alle de vigtige dagsordener kæmper om pladsen.
 
Det brede program har her - et par uger før dagen - trukket godt med deltagere til, og blandt dem er Henrik Westh, Retail Manager i Dyrenes Beskyttelse. Hans primære interesse ligger naturligt nok på det første led i værdikæden, men han vil med lige så stor glæde overvære de mange cases fra de efterfølgende led og paneldebatten, der går på tværs af kæden. For Dyrenes Beskyttelses indsats retter sig i høj grad også mod fødevareproducenter, detailhandlen og os forbrugere, og oveni forventer han at få nye vinkler til sit arbejde og hente inspiration.
”Danskerne vil have klar besked om niveauet af dyrevelfærd i deres fødevarer. I en ny undersøgelse, som ANALYSE DANMARK har foretaget for Dyrenes Beskyttelse, svarer 71 procent, at både detailhandlen og fødevareproducenterne skal gøre mere for at oplyse om dyrevelfærd. Det har naturligvis stor betydning for fødevareproducenter og detailhandlen, at det forholder sig sådan, og vi er derfor gået i dialog med dem om at informere mere åbent og transparent om dyrevelfærden i de fødevarer de sælger” beretter Henrik Westh og tilføjer: ”Alle har et ansvar – primærproducenterne, slagterierne, fødevarevirksomhederne, butikkerne og forbrugerne – men hvor stort et ansvar kan vi lægge over på forbrugernes skuldre? Skal forbrugerne kunne gøre en forskel, skal de i hvert fald som minimum have klar besked. Her har fødevareproducenterne og detailhandlen et stort ansvar”.

En bred kontakt til branchen
Endelig har det stor betydning for Henrik Westh, at han som kontaktperson til fødevareproducenter og detailhandlen har mulighed for at møde repræsentanter fra disse brancher. Med i sin taske har han nemlig et kyllingemanifest, som ca. 10.000 personer til dato har tilsluttet sig på kyllingemanifest.dk. ”Tilbage til den gode kylling” er kampagnens slogan, og det går kort og godt ud på at få flere af de gode kyllinger tilbage i butikkernes kølediske.
 
”Der er simpelthen et akut behov for at forbedre industrikyllingernes velfærd. Hvert år opdrættes knap 112 millioner danske industrikyllinger. Kun en forsvindende lille del af dem, under 1 %, har mulighed for at leve et normalt kyllingeliv med adgang til det fri. Resten lever i store haller uden dagslys, uden adgang til det fri og uden plads til at bevæge sig på. De vokser sig slagtemodne på under 42 dage. Så hurtigt at deres ben ikke kan bære dem, og deres indre organer ikke kan følge med. En trist udvikling, som vi ønsker at sætte fokus på med lanceringen af Dyrenes Beskyttelses kyllingemanifest ” fortæller Henrik Westh, som samtidig opfordrer alle til at tilslutte sig manifestet på kyllingemanifest.dk.
 
Med sit store engagement i fødevarer og dyrevelfærd ærgrer det Henrik Westh, at lige præcis dyrevelfærd ikke har sit eget seminar på konferencens program, men så meget desto mere glæder han sig over, at han kan se Unilever, Thise og COOP på talerstolen. For alle har de sat dyrevelfærd på deres dagsorden, og det bliver interessant at høre, hvor meget de vægter det i deres indlæg på konferencen, siger han.
 
Responsible Food finder sted d. 26. november i Natur & Biovidenskabelig Fakultets festauditorium på Frederiksberg, og programmet byder blandt andet på gæstetaler ved Forbrugerrådet Tænk’s formand Anja Philip og associeret professor ved KU-Food Matters Frank Sejersen. Der er garanti for to indlæg, som kommer til at dække mange ansvarlighedsdagsordener på fødevareområdet.
 
Derudover har konferencen en stribe seminarer med stærke cases og om centrale emner inden for ansvarlighed, paneldebat med nogle af hovedaktørerne inden for fødevareansvarlighed. Der vil også være en markedsplads, hvor alle interessenter inden for dagens tema kan mødes til en udveksling af visitkort og holdninger. Læs mere om konferencen og tilmeld på www.csr-link.dk.

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

28.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

28.04.2025

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 Kbh. S

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

30.04.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4WIND Management Awareness Training

Event Description

Dato

05.05.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Specialist Training

Event Description

Dato

06.05.2025

Sted

Online

Beierholm
Webinar
Biodiversitet i et værdikædeperspektiv (2/2)

Hvordan påvirker din virksomhed biodiversiteten – og hvordan påvirker biodiversiteten din virksomhed? Tilmeld dig vores webinar og få en introduktion til de centrale begreber inden for biodiversitet og økosystemer. Vi undersøger, hvordan de påvirker virksomheders drift og værdikæde, og hvordan du kan arbejde strategisk med dem.

Dato

06.05.2025

Tid

08:15

Sted

Online

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR Hvordan knækker vi affaldskurven og øger genbrug? - de danske ambitioner og tiltag

Hvordan kan vi sikre, at vi ikke blot overholder EU’s krav, men også går forrest i udviklingen af en cirkulær økonomi? Hvordan kan danske virksomheder, organisationer og offentlige instanser samarbejde om at reducere affaldsproduktionen og fremme genbrug?

Dato

06.05.2025

Tid

12:30

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V