DSV og UNICEF indgår partnerskab for at sikre adgang til vitale forsyninger for børn over hele verden

Det strategiske partnerskab vil sikre hurtig mobilisering af nødhjælp og styrke nationale forsyningskæder.

Foto: DSV

24.06.2024

CSR.dk

DSV og UNICEF har i dag indgået et nyt partnerskab, der har til formål at sikre hurtig mobilisering af nødhjælp og styrke globale forsyningskæder. Som en del af partnerskabet skal DSV stille gratis flytransport til rådighed til hurtig levering af vitale forsyninger til katastroferamte områder og bidrage med fleksible midler til hjælp til børn verden over.

"I 2023 leverede UNICEF 2,79 milliarder vaccinedoser til 105 lande til støtte af nationale vaccinationsprogrammer og udbrudsberedskab. Men millioner af børn verden over fik ikke de livsvigtige vacciner som en konsekvens af betydelige problemer i forsyningskæderne - særligt i afsidesliggende områder. Sammen med DSV vil vi adressere disse sårbarheder for at sikre hurtig levering af vitale forsyninger. Partnerskabet vil både gøre det muligt for os at adressere akutte behov samt at arbejde mere langsigtet med at forbedre den måde, vi leverer vitale forsyninger til børn på," siger Carla Haddad Mardini, Director of Private Fundraising and Partnerships i UNICEF.

I katastrofesituationer er det ofte børnene, der lider først og lider mest, fordi de er mere udsatte for sygdomme og fejlernæring. Udover at sørge for luftfragt af nødhjælp vil DSV's tilsagn om fleksible midler gøre det muligt for UNICEF hurtigt at mobilisere de nødvendige ressourcer - i nogle tilfælde allerede inden for 24 timer efter, at en katastrofe er indtruffet - og dermed sikre nødhjælp til de børn, der har allermest brug for det, også i afsidesliggende områder.

"Vi oplever stadig flere kriser rundt om i verden, og derfor har vi valgt at samarbejde med UNICEF om at sikre effektiv humanitær logistik-support til kriseramte områder," siger Jens H. Lund, Group CEO i DSV. "En fast garanti om gratis flytransport er en fundamental del af dette strategiske partnerskab, som vil gøre det muligt at sikre livsvigtig nødhjælp til børn og deres familier uanset hvor i verden, der er brug for det. Når en katastrofe rammer, er DSV klar til at hjælpe UNICEF med levering af vital nødhjælp inden for 72 timer for at hjælpe børn med at overleve og komme sig efter en katastrofe."

Styrkede forsyningskæder

Som en del af det nye partnerskab vil DSV stille sin ekspertise til rådighed og samarbejde med UNICEF om at styrke forsyningskæderne, særligt i Latinamerika, og dermed forbedre børns adgang til vitale forsyninger og tjenesteydelser. Et højt kompetenceniveau er et væsentligt element i en stærk forsyningskæde. Op mod 40 % af ressourcerne i den globale sundhedsindsats går årligt til spilde som følge af ineffektivitet, der ofte kan relateres til manglende kompetencer i forsyningskæden.

Partnerskabet anvender UNICEFs Supply Chain Maturity Model til at evaluere og styrke centrale operationelle og tekniske aspekter i styringen af forsyningskæderne, herunder budgettering, planlægning, transport, distribution og opbevaring, samt slutbruger-monitorering. Resultaterne vil blive anvendt af regeringerne i Latinamerika som led i deres arbejde med at udvikle evidensbaserede nationale planer for at styrke forsyningskæderne via målrettede investeringer i mere robuste forsyningskæder og bedre adgang til medicin og lægehjælp.

Global humanitær indsats

I 2023 estimerede UNICEF, at næsten en fjerdedel af verdens børn lever i eller er flygtet fra konfliktramte områder. Disse børns akutte behov forværres ofte af udfordringer i form af ødelagt infrastruktur og usikkerhed. Stærke partnerskaber er derfor afgørende for at løse sådanne komplekse logistiske problemstillinger.

Med sit omfattende globale netværk kan DSV bidrage med robuste og effektive forsyningskædeløsninger, der understøtter UNICEFs arbejde med at sikre hurtig levering af vitale forsyninger til afsidesliggende områder.

Det strategiske partnerskab bygger videre på DSV's tidligere samarbejde med UNICEF i 2020, hvor DSV underskrev World Economic Forums Supply Chain & Transport Industry Charter om hjælp til distribution af vacciner for UNICEF og COVAX. DSV har også tidligere støttet op om UNICEFs humanitære arbejde, senest efter jordskælvet i Tyrkiet og Syrien i 2023.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)