Direktører frygter også klimaforandringerne

Ni ud af ti direktører mener, at klimaforandringerne vil påvirke deres virksomheder negativt. Det viser ny international undersøgelse af Deloitte.

Ni ud af ti direktører mener, at klimaforandringerne vil have en negativ effekt på deres forretning. .

24.01.2020

CSR.dk

Klimaforandringerne vil ikke kun have negative konsekvenser for landbrug, skov og hav, men i vid udstrækning også virksomheder over hele verden. Sådan lyder konklusionen fra en global undersøgelse foretaget af Deloitte, der har spurgt mere end 2000 direktører fra virksomheder i 19 forskellige lande.

Læs også: Siemens vil belønne topledere for bæredygtighed

Rundspørgen blev offentliggjort under det igangværende topmøde i World Economics Forum i Davos i denne uge.

Resultaterne på Deloittes klimaundersøgelse

  • Mere end 2000 direktører fra 19 har svaret på undersøgelsen.
  • 48 procent af respondenterne er helt enige i, at klimaforandringer kan ramme deres virksomhed negativt.
  • 90 procent svarer, at de enten er helt eller delvist enige i ovenstående spørgsmål.
  • Af de adspurgte svarer 90 procent af lederne, at de enten har taget, eller vil tage bæredygtige initiativer i virksomheden.

48 procent af direktørerne er helt enige i, at klimaforandringerne vil påvirke deres forretning negativt, men 90 procent svarer, at de er helt eller delvist enige i spørgsmålet.

Der er tilsyneladende sket en betydelig udvikling i virksomhedsledernes klimamæssige bekymringer. Da Deloitte for to år siden udarbejdede en lignende undersøgelse, svarede kun 10 procent af de adspurgte, at de troede, at de kunne hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne.

Nu svarer 90 procent, at de har, eller vil integrere bæredygtige initiativer ind i virksomhedsmodellen.

Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand i Carlsbergs Group og Carlsbergfonden fortæller blandt andet til Børsen, at de på nuværende tidspunkt forsker i klimatolerante bygsorter og investerer i anlæg til byggerier i lande med vandmangel, som kan skabe rent vand ud af procesvand.

Bekymring skal motivere forandring
Anders Dons, der er administrerende direktør for Deloitte, vurderer også, at nutidens direktører i erkender, at det er nødvendigt at tage ansvar for at finde bæredygtige løsninger, der kan hjælpe klimaet.

”Der er sket et jordskred i forhold til klimaforandringerne. Der er helt klart en markant øget opmærksomhed og en erkendelse af nødvendigheden af at tage medansvar for løsninger”, siger Anders Dons til Børsen.

Han påpeger desuden, at internationale investorer i højere grad fokuserer på en grønnere omstilling generelt, hvilket påvirker driften af virksomheden og de respektive forretningsaktiviteter.

Administrerende direktør for Pensiondanmark, Torben Möger, mener, at direktørernes bekymring er legitim, hvorfor erkendelsen skal bruges til at finde nye bæredygtige forretninger, der kan løse op for klimabekymringerne hos de ni ud af ti direktører.

De to ting finanssektoren har brug for
Finans fortalte yderligere, at den engelske cenralbankchef, Mark Carney, under en event havde forklaret, hvad der skal til, for at finansielle institutioner for alvor kan indrette deres beslutninger efter klimabehov. 

Læs også: Flere europæere vil have lovgivning om bæredygtig mode

Det handler om at sikre ens rapportering, og om at definere et klart klimamål. Når det er gjort, mener Mark Carney, at markedet vil kunne skubbe på, så udviklingen bevæger sig hurtigere i den rigitige retning. 

- HCL

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

08.02.2024CSR.dk

Genbrugssten får et ordentligt markedsskub med ny aftale

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Feb. 21

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.