Dialog med investorer får virksomheders klimadata frem i lyset

Virksomheder er markant mere tilbøjelige til at offentliggøre f.eks. deres klimaaftryk, efter at de har været i dialog med investorer. Det viser nye tal fra den årlige Non-Disclosure Campaign, som hundredvis af investorer har deltaget i.

Når investorer. Foto: 123rf.com

12.02.2024

CSR.dk

Villigheden til at rapportere om f.eks. CO2-udledning er langt større blandt virksomheder, der har været i dialog med investorer omkring offentliggørelse af klimarelaterede data, end blandt virksomheder, hvor der ikke har haft samme investordialog. Det viser nye tal fra den årlige Non-Disclosure Campaign, som organisationen CDP (tidl. Carbon Disclosure Project) står bag.

I kampagnen går investorer fra hele verden i samlet flok i dialog med virksomhederne med henblik på at få dem til at offentliggøre data for klimaaftryk, ansvarligt skovbrug samt vandhåndtering. 

288 investorer - herunder Sampension - var i 2023 i dialog med i alt 1.590 virksomheder. Det er både det højeste antal investorer og antal virksomheder, siden kampagnen blev søsat i 2017. Og blandt de deltagende virksomheder var tilbøjeligheden til at offentliggøre de efterspurgte data i kølvandet på dialogen dobbelt så stor - helt præcist 2,2 gange større - sammenlignet med en kontrolgruppe på 4.421 virksomheder, som ikke deltog i kampagnen.

”Som investor skal vi naturligvis bidrage til, at virksomhederne bevæger sig i en mere ansvarlig retning på f.eks. klimaområdet. Men for at vi kan forholde os til virksomhedernes adfærd, kræver det i første omgang, at vi har ordentlige data, og her er det langtfra alle virksomheder, som på eget initiativ rapporterer f.eks. deres klimaaftryk. I den forbindelse har initiativer, hvor investorer går i dialog med virksomhederne om at få de relevante data frem i lyset, vist sig som et effektivt redskab, og det er selv sagt positivt,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen, Head of ESG i Sampension.

Et langt sejt træk

Ca. 20 pct. af de virksomheder, som investorerne var i dialog med i Non-Disclosure Campaign 2023, har offentliggjort de efterspurgte data i kølvandet på kampagnen.

”Som tallene fra kampagnen dog også viser, er der stadig mange virksomheder, hvor der er plads til forbedringer, når det gælder transparens omkring data. Men her er det vigtigt at forstå, at dialogvejen ikke er en snuptagsløsning, der skaber forandringer i virksomheder overnight. Det er et langt, sejt træk, og f.eks. er der en virksomhed, som efter at have været med i kampagnen siden starten i 2017 først nu har offentliggjort data,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen og fortsætter:

”Det vidner om, at det kræver tålmodighed og vedholdenhed at skubbe virksomheder i en mere ansvarlig retning. Men vores erfaring er også, at man som investor generelt kan gøre en større forskel i virksomhederne via dialog og aktivt ejerskab end ved bare at sælge fra. Derfor er vores tilgang som udgangspunkt, at vi holder fast i vores investeringer og – sammen med andre ansvarlige investorer – lægger pres på selskaberne for at ændre adfærd." 

- EHS

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

29.02.2024Bæredygtige Værdikæder

Sponseret

Opråb: Cocktail-effekten kvæler mindre virksomheder i bureaukrati

29.02.2024CSR.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

28.02.2024CSR.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Climaider og Sustainable Business Solutions indgår partnerskab til gode for virksomhedernes kunder

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online