Der er udbrudt krig i Danmark. Dog næppe den sidste.

Idag onsdag kommer det kontroversielle taxikoncept Uber til Danmark og taxivognmændene har lovet krig og vil gøre alt for at få erklæret Uber ulovlig. Er det en ny virkelighed som virksomhedsejerne skal vænne sig til eller en reel krig?

19.11.2014

Alis Sindbjerg Hemmingsen - Thought Leader, CSR.dk

Idag onsdag kommer det kontroversielle taxikoncept Uber til Danmark og taxivognmændene har lovet krig og vil gøre alt for at få erklæret Uber ulovlig. Uber tilbyder 2 former for services:

Uber Black er luksusproduktet, der tilbyder kunderne at blive afhentet i en af de helt store BMW- eller Mercedes-modeller uden taxiskilt på taget, og hvor kunderne loves udsøgt høflighed fra chaufførens side. Ifølge Uber bliver prisen på turen ca. 20 pct. højere end det almindelige prisniveau i en københavnertaxi.

Så er der samkørselsordningen Uber Pop, hvor private bilejere tilbyder at samle en person op på gaden i København og køre ham eller hende til en aftalt destination. Herefter deler parterne kørselsudgifterne.

I Børsen står der: "Ubers indtog kommer til at skabe ballade i byen. Taxibranchen kommer ikke til at fungere med dem på gaden. Det vil åbne for en sort økonomi, som bliver fuldstændig umulig at gennemskue," siger taxivognmand Hendrik A. Larsen fra København. 

NY VIRKELIGHED
For mange virksomheder vil ovenstående situation blive den virkelighed de møder. Sharing økonomien, eller mere overordnet den cirkulære økonomi, vil bide sig fast. Ikke fordi det er poppet. Men fordi det er nødvendigt udfra et ressource hensyn. Og de nye generationer har set lyset.

RE-TÆNK FORRETNINGSMODELLEN
De virksomheder der også skal være med i fremtiden skal til at retænke deres forretningsmodeller. Det giver nye muligheder for iværksættere. Hver branche bliver nødt til at overveje hvilken forretningsmodel der passer bedst til dem.

Nogle modeller er klart bedre i nogle brancher end andre. Producenter eller mærker, der sælger produkter med et højt turnaround og få materialer har en bedre chance for at skabe lukket loop modeller end dem der sælger produkter med en længere levetid og en kompleks sammensætning af materialer.

Der er 2 måder hvorpå man kan arbejde med den cirkulære økonomi. Enten kan man gøre produkterne mere effektive gennem indsamling af materialer, innovation og bedre design. Dette skaber værdi på det man vil kalde "de ydre sløjfer".

Men de reelle fordele ligger i at være mere effektiv i produktion og genbrug af komponenter og genfremstilling. Netop fordi du her får en meget højere margin. Det kommer af at bevare de materialer der allerede er integreret i produktet og de arbejdskraft og anlægsomkostninger som allerede er erlagt.

HVORFOR EJE DIN BIL?
Ejerskab af materialer og produkter vil ændre sig eftersom man hele tiden vil stræbe efter at flytte materialerne til næste organisation eller led i forsyningskæden. Netop derfor er Uber også et godt eksempel på at man bruger en såkaldt cirkulær forretningsmodel til at udvikle en ny form for forretning.

Et godt råd:

ETHVERT PRODUKT ER EN SERVICE DER VENTER PÅ AT SKE.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

23.04.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

PwC Danmark
Webinar
Strengthen Sustainability Reporting with Due Diligence Processes

The EU has reached a political agreement on the corporate sustainability due diligence directive (CS3D).

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Industri
Seminar
Biodiversitets rolle i det bæredygtige byggeri

Som en del af den grønne omstilling og New European Bauhaus gentænker vi fremtidens byggede og beboede miljøer

Dato

24.04.2024

Tid

15:00

Sted

Industriens Hus H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V