Den fremtidssikrede forsyningskæde er klimavenlig og præget af samarbejde

De store brands er nødt til at tænke på bæredygtighed i deres produktion og supply chain for at mindske risici. Det kræver samarbejde og investeringer i stor stil. Lykkes det ikke, ser fremtiden usikker ud, mener bl.a. Mars.

Geoff Skingsley, Juan Martin og Jorge Laguna-Celis på scenen sammen med moderator Tyler Gillard fra OECD. Foto: Anders Kampmann.

31.07.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

”Bæredygtighed er vores proxy. Hvis en leverandør ikke kan følge med, så finder vi en anden. For hvis du som brand eller producent ikke er bæredygtig, så har du dårlige muligheder for succes i fremtiden”.

Læs også: Digital bæredygtighed kræver integritet

Så kontant var udmeldingen fra topchefen for Mars Multisales, Juan Martin, der var blandt keynote-talerne ved juni måneds Responsible Business Summit Europe 2018, som CSR.dk var med til. Sammen med repræsentanter for L’Oreal og UN Environment var Juan Martin en del af en paneldebat om, hvordan virksomheder kan føre i kampen mod klimaforandringerne ved at gøre deres forsyningskæder mere miljøvenlige.

Ifølge Martin har konfekturegiganten alene fra sin supply chain et CO2-udslip på niveau med Panama, hvilket man med massive investeringer – 1 mia. dollars over de kommende år – arbejder hårdt på at få reduceret. Målene hedder 25 procent i 2030 og 67 procent i 2050.

Det at arbejde sammen handler grundlæggende om at undgå disruptions fra forskellige sider

Juan Martin, Mars

Dermed afspejler Mars’ bæredygtighedsindsats, der også omfatter en del andre initiativer, meget godt en af de trends, alle tre panelister identificerede, nemlig at man som virksomhed/organisation – specielt i den globale sværvægtsklasse – er pinedød nødt til at forholde sig til miljøaftrykket fra sin forsyningskæde og gøre det mindre, hvis man vil være en del af fremtidens markeder.

”Vi har haft miljørelaterede målsætninger for vores produktion og supply chain siden 2005, og det handler i høj grad om at sende en positiv besked”, sagde L’Oreals chef for Storbritannien og Irland, Geoff Skingsley, og fortsatte:

”Der er mange tekniske udfordringer – CO2-reduktion, mindre affald etc. – men det mest interessant er egentlig det organisatoriske perspektiv; vi har fået 750 leverandører med ombord, som vi skal arbejde sammen med, eksempelvis omkring grønnere transport, og hvordan det skal ske, er jo det store how”.

Minimér risici og undgå disruptions
UN Environment var tilstede i form af direktør for Governance Affairs og Private Sector Relations, Jorge Laguna-Celis, og han betonede ligeledes nødvendigheden af samarbejde – en anden af sessionens gennemgående trends – og det at engagere sig for at sikre forretningen.

”Vi har eksempelvis et partnerskab med Coca-Cola omkring positive forandringer i vores supply chain, ligesom vi arbejder sammen med Google i forhold til sporbarhed af vand og bekæmpelse af forurening på den måde. Det er selvfølgelig noget vi gør for miljøets skyld, men også for – sammen med de private virksomheder, som jo er endnu mere udsatte – at stay in business”, som han sagde.

Med udgangspunkt i, hvordan UN Environment selv har samlet sine bæredygtighedstiltag i en samlet vision, så opfordrede Jorge Laguna-Celis også de deltagende virksomheder til at samle sig omkring fælles målsætninger, også selvom det er konkurrenterne, man skal invitere indenfor.

Ethical Corporation stod som sædvanlig bag årets udgave, den 17. af slagsen, af Responsible Business Summit Europe. Foto: Anders Kampmann.

”De brede kollaborationer er nødvendige for at skabe varig forandring. Det gælder eksempelvis kampen mod plastikforurening, hvor industrien er nødt til at gå sammen omkring cirkulære modeller til produktion og forbrug, og for at skabe efterspørgslen blandt forbrugerne”, sagde han.

Afslutningsvis satte Juan Martin lidt flere ord på dels de økonomiske aspekter knyttet til det vigtige samarbejde, og dels i forhold til generel risikominimering i forsyningskæden.

Læs også: Værdikæder hvor alle vinder

”Det at arbejde sammen handler grundlæggende om at undgå disruptions fra forskellige sider. Klimaperspektivet er en ting, forurening en anden. Og så ved vi også, hvordan kvalitetsproblemer med eksempelvis en råvare kan smadre et brand natten over og koste et selskab hundredvis af millioner i tabt indtjening og damage control”, sagde han.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

05.06.2024Meyers A/S

Sponseret

Nyt fra bælgfronten: Meyers lancerer økologisk burgerbolle med bønner

04.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro udnævnt som Årets medlem af REFOOD mærket 2024

03.06.2024Forenede Service

Sponseret

Kantinevirksomhed omlægger til 100% økologisk dansk mel og korn i nyt strategisk samarbejde

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)