Danske arkitekter bag verdens største waste-to-energy-anlæg

Schmidt Hammer Lassen Architects og Gottlieb Paludan Architects har vundet en international arkitektkonkurrence om designet af verdens største affaldsforbrændingsanlæg i Kina.

Shenzhen East Waste-to-Energy Plant bliver verdens største når det efter planen står færdigt i 2020. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects.

05.02.2016

CSR.dk

Behovet for elektricitet i Kina er enormt, men samtidig er de kulkraftværker, der fortsat producerer størstedelen af landets energi, efterhånden ganske uglesete på grund af den massive luftforurening de medfører. Derfor har Riget i Midten efterhånden for alvor fået øjnene op for afbrænding af affald som kilde til en betydeligt renere energi, der samtidig modvirker de enorme lossepladser, der hober sig op ved landets mange millionbyer.

Læs også: Affaldsrobotter gavner både mennesker og miljø

Det har to danske arkitektfirmaer nu profiteret af. Et team bestående af Schmidt Hammer Lassen Architects og Gottlieb Paludan Architects har nemlig vundet den internationale arkitektkonkurrence om designet af verdens største affaldsforbrændingsanlæg i Shenzhen i det sydlige Kina, lige nord for Hong Kong.

Værkets cirkulære form skal minimere anlæggets fodaftryk, og reducere det nødvendige omfang af udgravning. For besøgende bliver det desuden muligt at gå hele vejen rundt langs kanten af taget, en tur på 1,5 km. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects..

Solceller på taget
Værket med det fulde navn Shenzhen East Waste-to-Energy Plant vil ikke alene anvende den mest avancerede og effektive teknologi til affaldsforbrænding og elproduktion, det vil også invitere alle interesserede indenfor, hvor de dels kan se, hvordan anlægget fungerer, og dels kan lære om initiativer til, hvordan de kan reducere deres egen daglige mængde affald.

Derudover er bygningens tag designet til at kunne dækkes med op til 44.000 m2 solceller, så anlægget ikke kun håndterer byens affald på en renere måde, men også bidrager med vedvarende energi. Og endelig har de danske arkitekter valgt en ren cirkulær form for at minimere anlæggets fodaftryk, og samtidig reducere omfanget af udgravning, der skal til for at bygge i det ganske kuperede område.

Læs også: Dansk designet grøn bydel på vej i Kina

Med en samlet størrelse på godt 112.000 m2 og en kapacitet på 5.000 tons affald om dagen bliver det kinesiske værk ca. tre gange så stort som det 85 meter høje Amager Bakke-anlæg, der er under opførelse i København. Se en animation fra Schmidt Hammer Lassen af vinderdesignet her.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online