Dansk Industri under skarp kritik for at ville holde niveauet på CO2-afgifter nede

Lobbyorganisationen 'Den Åbne Lobby' anklager Dansk Industri, i en meget direkte klimakampagne, for at modarbejde den grønne omstilling.

25.02.2022

CSR.dk

En ny organisation, der går under navnet 'Den Åbne Lobby', angriber i en aggressiv kampagne erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) for at ville presse de kommende CO2-afgifter ned.

Det skriver Berlingske. 

Kampagnen, som ifølge eksperter ser ud til at være tilrettelagt af professionelle folk, florerer i øjeblikket på plakater i gadebilledet, i annoncer i Berlingske samt på de sociale medier.

"Dansk Industri lobbyer for at presse CO₂-afgiften så langt ned, at de største forurenere reelt tørrer regningen af på alle os andre. At favorisere forurenerne er et grådigt angreb på hele vores samfund," lyder budskabet på en plakat, der hænger omkring Slotsholmen i København. 

Bag organisationen står blandt andre Martin Collignon, Morten Primdahl og Morten Saxnæs. Hvem der har finansieret kampagnen, der af eksperter vurderes til indtil videre at have kostet en halv millioner kroner, er endnu uvist.

Det er Dansk Industris holdning til CO2-afgifterne, som organisationen lige nu anfægter. DI ønsker, at man lægger sig på EU-niveau, som lige nu er 750 kroner per ton CO2 udledt. Klimarådet har tidligere estimeret, at niveauet snarere skal ligge på det dobbelte for at Danmark kan nå sit 2030-reduktionsmål på 70 procent i 2030. 

Læs også: Stort flertal af danske virksomheder ønsker ensartet CO2-afgift

Hos Dansk Industri er man afvisende overfor den massive kritik, som kampagnen lægger for dagen. 

"I Dansk Industri er vi absolut tilhængere af den grønne omstilling, der giver fantastiske muligheder for Danmark. Vi var den første erhvervsorganisation, der bakkede op om målsætningen om at sænke udledningen med 70 procent, og vi er dem, der laver flest konkrete planer for, hvordan målsætningen kan nås, så det er noget vås, når de i 'Den Lukkede Lobby' påstår, at vi ikke er grønne," siger Anne Højer Simonsen, der er vicedirektør i Dansk Industri. 

Det er virksomheder som cementproducenten Aalborg Portland, mejerigiganten Arla og isoleringsproducenten Rockwool, som Dansk Industri mener vil flytte produktionen til udlandet, hvis afgifterne bliver for høje. 'Den Åbne Lobby' ser dog ingen ide i at skåne de store virksomheder af den grund.

"Hvorfor er det fair, at for eksempel Aalborg Portland skal betale mindre for at udlede CO₂ end du og jeg? Dansk Industri siger, de er grønne, men deres forslag holder hånden over de sorteste virksomheder på bekostning af resten af samfundet," afslutter Martin Collignon.

- MTN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

11.09.2024CSR.dk

Topledere har vigende fokus på bæredygtighed

10.09.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo mindre risiko for skandaler

09.09.2024Denteks A/S

Sponseret

Klimaforandringer, Tekstilindustrien og Dit Hotel: Hvad Kan Vi Gøre?

09.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

06.09.2024CSR.dk

Syv bud på de bedste biodiversitetsindsatser

05.09.2024Denteks A/S

Sponseret

CSR i Tekstilbranchen: Fra Global til Lokal Indvirkning

03.09.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Efterspørgslen på miljøbevidste indretninger stiger

02.09.2024CSR.dk

Byggeleverandør vil samle og genanvende 100 tons plastik

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsforståelse

Få et 360 graders blik på bæredygtighedsverdenen. Opnå et stærkt fundament af viden, indsigter og værktøjer til at arbejde med den grønne omstilling i din virksomhed. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

12.09.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - Kolding

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

12.09.2024

Tid

09:00

Sted

Kolding

Dansk Standard
Kursus
Lead auditor kursus – ISO 14001 miljøledelse

På dette kursus får du de nødvendige kompetencer til at planlægge, gennemføre og afrapportere en ISO 14001-audit baseret på kravene i ISO/IEC 17021-1, vejledningen i ISO 19011 og anden bedste auditpraksis.

Dato

16.09.2024

Sted

Århus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

16.09.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K