Danmarks klimaportal for børn og unge

I april 2008 lanceres Danmarks første klimaportal for børn og unge. Projektet sigter efter mere end 30.000 registrerede børn og unge i Danmark alene, og vil danne rammen om et helt nyt online koncept, som vil engagere og oplyse op til Københavns Kommunes Ungdoms Klimatopmøde i 2009. Projektets producent, CONGIN, efterlyser nu flere samarbejdspartnere, blandt både private og offentlige organisationer.

07.03.2008

CSR.dk

KlimaMysteriet består af en spændingsføljeton i fire sæsoner, som blander en række virkemidler til en stærk, samlet oplevelse. De unge vil blandt andet blive involveret i onlinespil, hvor de leger sig til viden om klimaforhold, samt et aktivt forum, hvor holdninger og viden debatteres. KlimaMysteriet benytter dramatiske og interaktive virkemidler fra underholdningsindustrien og læringssektoren til at motivere 13-18- årige til at tilegne sig viden om klima - og ikke mindst til at interessere sig for de naturvidenskabelige fag.

Firmaet bag portalen er indholdsproducenten CONGIN, der gennem en årrække har opbygget erfaring med at integrere viden og læring i underholdende kommunikationsprodukter. CONGIN startede projektet i efteråret, 2007, og Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning var den første partner, der steg ombord. Projektet rummer nu en række samarbejdspartnere (se boks), og både Klima- og Energiministeriet, Byggematerialebranchen og Energi Industrien støtter op om projektet. Som garant for de videnskabelige fakta står Dansk Meteorologisk Institut.

En lærende thriller om Klima og Kærlighed
”Projektet er primært udviklet til fritidslæring,” siger Christian Fonnesbech, CONGINs kreative direktør, ”Og en gang om året afvikler vi så et tre uger langt undervisningsforløb, rettet mod 7.-10. klasse, samt mod det naturvidenskabelige grundforløb i gymnasiale uddannelser. KlimaMysteriet vil være tilgængeligt over hele landet - og det vil blandt andet blive distribueret igennem UNI-C’s undervisningsportal, EMU.”

Konceptet er bygget op omkring tre hovedelementer. Det drejer sig dels om et community, hvor de unge får lejlighed til at konstruere en identitet gennem deres viden og holdninger omkring klima og miljø. Dels bydes der på et stort klimaspil, som understøttes af flere lærerige og faglige spil. Endelig består et centralt element af en føljetonhistorie, som skaber en spændende og involverende ramme om konceptet.

KlimaMysteriet er en interaktiv spændingshistorie, som sætter fokus på viden om klimaet. Mysteriets hovedpersoner - Axel, Nadeem og Louise – har sat sig for at bygge et online community, men da de pludselig møder en mystisk fjende, som truer hele planeten, får de brug for al den hjælp, viden og gode råd, som de mange unge brugere kan give dem.

”Vi ser dette som et skridt imod fremtidens fortælleformer, hvor dramatisk fiktion, læring og underholdning blandes med interaktion. Brugerne lever med i historien, og leger sig samtidig til relevant viden.” udtaler Christian Fonnesbech, ”Det bedste er, at vi nu ved, at det virker. Sidste år afviklede vi Galathea Mysteriet over otte måneder, sammen med Dansk Energi. Her så vi tusindvis af unge vende tilbage igen og igen for at følge udviklingen i historien og interagere med community og spil. Denne gang kører vi i 2 år, hvor historiens klimaks lægger sig op til Ungdoms Klima Topmødet, som afvikles lige inden COP15, i december 2009.”

Søger flere partnere
KlimaMysteriet lanceres til april, 2008, i Danmark - og forhandlinger er indledt med internationale samarbejdspartnere omkring en global lancering, allerede til efteråret. CONGIN søger netop nu flere partnere til projektet, både blandt private og offentlige organisationer. Se mere på www.klimamysteriet.dk og www.congin.com

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

22.04.2024BSR

Sponseret

Beyond 2025: Setting Credible Sustainability Goals for Long-Term Impact

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams