Danfoss bygger fremtidens infrastruktur

Effektivitet, indsigt og innovation er vejen mod en bedre fremtid fastslår Danfoss, der på Responsible Energy sætter fokus på den effektive udnyttelse af byens kræfter og energier til at skabe et bæredygtigt hele

Bedre byer, bedre bygninger, bedre fremtid - Danfoss bygger med optimisme.

21.10.2016

CSR.dk

Intelligens og ingeniørkunst – en måske lidt simpel opskrift for at beskrive basiskomponenterne i en virksomhed, der på godt 80 år har vokset til mere end 25.000 ansatte i 100 lande. Men trods den lidt simple opstilling er det dog fortsat jagten på netop den bedre, smartere og mere effektive løsning, der driver værket i Danfoss – simpelthen jagten på en bedre fremtid gennem bedre løsninger.

”Det er jo ikke fordi alle løsninger i verden bare har brug for en ingeniør. Så simpelt er verden ikke skruet sammen. Men det er dog værd at bemærke, at uhyre mange af verdens udfordringer faktisk – as we speak, kan man sige – er godt i gang med at blive løst gennem tekniske innovationer”, understreger Flemming Lynge Nielsen, bæredygtighedschef hos Danfoss, og tilføjer ”Forstå mig ret – kloden har enorme udfordringer; vi skal bare også huske, at vi allerede har viden og mange af værktøjerne til at handle.”

For Danfoss er forandring gennem innovative løsninger hverdag. Alligevel kan det ikke overses, at de kompetencer og områder, som Danfoss dækker over kun er blevet vigtigere og vigtigere for hvert år. ”Verdens udfordringer er jo egentlig de samme efter som før COP21, men alligevel er Danfoss’ rolle i forhold til de vigtigste vækstagendaer i en verden i forandring, som fx infrastruktur, fødevarer, energi og klima bare blevet endnu vigtigere end før,” siger Flemming Lynge Nielsen, der ser den globale aftale som en del af en længere udvikling: ”Interessen for energieffektivitet startede før COP21, men er blevet forstærket over det sidste år. Og skaber derfor endnu mere logik i at gå i retning af ”connected buildings”, hvor integration af systemerne til håndtering af vand, spildevand, varme, køling og elforsyning bindes sammen, så der opnås fleksibilitet gennem intelligent styring og prissætning.”

Fra forståelse og forbindelse til fremtid
For Danfoss og verden rækker dette naturligvis langt udover, hvad der fx kan sidde på en enkelt radiator. Men i kombinationen af intelligente enheder i hjemmet og muligheden for en styring af dem samlet i huset, kvarteret, eller hele byer, ja så har man åbnet et helt univers af nye muligheder. Og både for Danfoss og kunderne er forbindelsen og styring af mange enheder en åben dør til en fantastisk masse innovationer, som i meget høj grad kommer kunderne til gode i deres hverdag og naturligvis også i hele bymiljøer, og dermed samfund. Det er jo også hele humlen bag COP21-aftalen.

”Vi ser allerede nu fremragende eksempler på nytænkning af energieffektivitet i så forskellige byer som Aarhus, Hamburg, Pittsburgh eller Shanghai i Kina, hvor bystyret sammen med private investorer og bygningsejere har renoveret bygninger, rensningsanlæg eller udnytter overskudsvarme fra industrianlæg til billig og stabil fjernvarme for millioner af mennesker. Det skaber ganske enkelt en meget voldsom gevinst for os alle, når vi får vores forskellige systemer til at tale og virke sammen” påpeger Flemming Lynge Nielsen.

5 fokuspunkter
Hos Danfoss peger man derfor på 5 konkrete områder, som bør være i fokus:

Energieffektive bygninger

  • Gennemføre bygningsreglementer, normer og politikker, der fremmer anvendelsen af bedste tilgængelige teknologier, lavenergi bygningsdesign og energieffektiv bygningsrenovering

Effektive energisystemer

  • Tilskynde til lokal varmeplanlægning og øget brug af lokale energikilder
  • Integrere industriel overskudsvarme i varmesystemerne, hvor det er muligt
  • Prioritere kombineret varme- og elproduktion, herunder varmeakkumulering for at integrere høj andel af vedvarende energi

Effektiv vandbehandling

  • Følge EU’s eksempel med eco-design direktivet og USA-DOE’s regler for minimums-energieffektivitet for rentvandspumper

Effektiv Industri

  • Følge anbefalingen fra det Internationale Energiagentur mht. at gøre brugen af variabel hastighedsregulering af motorsystemer obligatorisk

Effektiv infrastruktur for fødevarer

  • Støtte offentlig-private partnerskaber for at dele bedste tilgængelige teknologier og knowhow for at forbedre maddistribution og kølekæder
  • Forbedre viden om energiforbrug for at motivere til besparelser

Flemming Lynge Nielsen peger samtidig på, at disse fem områder ikke kun bør være i fokus af hensyn til effektivitet og klima. Også byudvikling og demografi gør dem afgørende. ”Vi ved, at 38% af de globale emissionsreduktioner, der er behov for i 2050, skal komme gennem energieffektivitet. Det Internationale Energiagentur (IEA) vurderer, at sammenlignet med vedvarende energi, omstilling til andre brændsler, og ”carbon capture & storage”, er energieffektivitet den største bidragyder til globale drivhusgasreduktioner frem mod 2050. Optimering af energieffektiviteten i nye bygninger med cost-optimale løsninger bliver særlig vigtigt, idet vi har brug for at bygge op mod 70.000 km2 etageareal for at huse befolkningstilvæksten i 2030,” tilføjer Flemming Lynge Nielsen.

På Responsible Energy konferencen 26. oktober fortæller Danfoss og Flemming Lynge Nielsen mere om det praktiske arbejde i Danfoss – hvor man også kan møde og høre DONG Energy, PKA, Rambøll, Siemens, IKEA, IFU, Copenhagen Electric, Kooperationen, Novo Nordisk, Eniig og Rockwool – og lære mere om ansvarlige energiløsninger nationalt, lokalt og globalt. Læs mere om program og tilmelding på www.csr-link.dk.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online