Danfoss bygger fremtidens infrastruktur

Effektivitet, indsigt og innovation er vejen mod en bedre fremtid fastslår Danfoss, der på Responsible Energy sætter fokus på den effektive udnyttelse af byens kræfter og energier til at skabe et bæredygtigt hele

Bedre byer, bedre bygninger, bedre fremtid - Danfoss bygger med optimisme.

21.10.2016

CSR.dk

Intelligens og ingeniørkunst – en måske lidt simpel opskrift for at beskrive basiskomponenterne i en virksomhed, der på godt 80 år har vokset til mere end 25.000 ansatte i 100 lande. Men trods den lidt simple opstilling er det dog fortsat jagten på netop den bedre, smartere og mere effektive løsning, der driver værket i Danfoss – simpelthen jagten på en bedre fremtid gennem bedre løsninger.

”Det er jo ikke fordi alle løsninger i verden bare har brug for en ingeniør. Så simpelt er verden ikke skruet sammen. Men det er dog værd at bemærke, at uhyre mange af verdens udfordringer faktisk – as we speak, kan man sige – er godt i gang med at blive løst gennem tekniske innovationer”, understreger Flemming Lynge Nielsen, bæredygtighedschef hos Danfoss, og tilføjer ”Forstå mig ret – kloden har enorme udfordringer; vi skal bare også huske, at vi allerede har viden og mange af værktøjerne til at handle.”

For Danfoss er forandring gennem innovative løsninger hverdag. Alligevel kan det ikke overses, at de kompetencer og områder, som Danfoss dækker over kun er blevet vigtigere og vigtigere for hvert år. ”Verdens udfordringer er jo egentlig de samme efter som før COP21, men alligevel er Danfoss’ rolle i forhold til de vigtigste vækstagendaer i en verden i forandring, som fx infrastruktur, fødevarer, energi og klima bare blevet endnu vigtigere end før,” siger Flemming Lynge Nielsen, der ser den globale aftale som en del af en længere udvikling: ”Interessen for energieffektivitet startede før COP21, men er blevet forstærket over det sidste år. Og skaber derfor endnu mere logik i at gå i retning af ”connected buildings”, hvor integration af systemerne til håndtering af vand, spildevand, varme, køling og elforsyning bindes sammen, så der opnås fleksibilitet gennem intelligent styring og prissætning.”

Fra forståelse og forbindelse til fremtid
For Danfoss og verden rækker dette naturligvis langt udover, hvad der fx kan sidde på en enkelt radiator. Men i kombinationen af intelligente enheder i hjemmet og muligheden for en styring af dem samlet i huset, kvarteret, eller hele byer, ja så har man åbnet et helt univers af nye muligheder. Og både for Danfoss og kunderne er forbindelsen og styring af mange enheder en åben dør til en fantastisk masse innovationer, som i meget høj grad kommer kunderne til gode i deres hverdag og naturligvis også i hele bymiljøer, og dermed samfund. Det er jo også hele humlen bag COP21-aftalen.

”Vi ser allerede nu fremragende eksempler på nytænkning af energieffektivitet i så forskellige byer som Aarhus, Hamburg, Pittsburgh eller Shanghai i Kina, hvor bystyret sammen med private investorer og bygningsejere har renoveret bygninger, rensningsanlæg eller udnytter overskudsvarme fra industrianlæg til billig og stabil fjernvarme for millioner af mennesker. Det skaber ganske enkelt en meget voldsom gevinst for os alle, når vi får vores forskellige systemer til at tale og virke sammen” påpeger Flemming Lynge Nielsen.

5 fokuspunkter
Hos Danfoss peger man derfor på 5 konkrete områder, som bør være i fokus:

Energieffektive bygninger

  • Gennemføre bygningsreglementer, normer og politikker, der fremmer anvendelsen af bedste tilgængelige teknologier, lavenergi bygningsdesign og energieffektiv bygningsrenovering

Effektive energisystemer

  • Tilskynde til lokal varmeplanlægning og øget brug af lokale energikilder
  • Integrere industriel overskudsvarme i varmesystemerne, hvor det er muligt
  • Prioritere kombineret varme- og elproduktion, herunder varmeakkumulering for at integrere høj andel af vedvarende energi

Effektiv vandbehandling

  • Følge EU’s eksempel med eco-design direktivet og USA-DOE’s regler for minimums-energieffektivitet for rentvandspumper

Effektiv Industri

  • Følge anbefalingen fra det Internationale Energiagentur mht. at gøre brugen af variabel hastighedsregulering af motorsystemer obligatorisk

Effektiv infrastruktur for fødevarer

  • Støtte offentlig-private partnerskaber for at dele bedste tilgængelige teknologier og knowhow for at forbedre maddistribution og kølekæder
  • Forbedre viden om energiforbrug for at motivere til besparelser

Flemming Lynge Nielsen peger samtidig på, at disse fem områder ikke kun bør være i fokus af hensyn til effektivitet og klima. Også byudvikling og demografi gør dem afgørende. ”Vi ved, at 38% af de globale emissionsreduktioner, der er behov for i 2050, skal komme gennem energieffektivitet. Det Internationale Energiagentur (IEA) vurderer, at sammenlignet med vedvarende energi, omstilling til andre brændsler, og ”carbon capture & storage”, er energieffektivitet den største bidragyder til globale drivhusgasreduktioner frem mod 2050. Optimering af energieffektiviteten i nye bygninger med cost-optimale løsninger bliver særlig vigtigt, idet vi har brug for at bygge op mod 70.000 km2 etageareal for at huse befolkningstilvæksten i 2030,” tilføjer Flemming Lynge Nielsen.

På Responsible Energy konferencen 26. oktober fortæller Danfoss og Flemming Lynge Nielsen mere om det praktiske arbejde i Danfoss – hvor man også kan møde og høre DONG Energy, PKA, Rambøll, Siemens, IKEA, IFU, Copenhagen Electric, Kooperationen, Novo Nordisk, Eniig og Rockwool – og lære mere om ansvarlige energiløsninger nationalt, lokalt og globalt. Læs mere om program og tilmelding på www.csr-link.dk.

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

02.07.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Danskerne elsker genbrug – især om sommeren

02.07.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Danmarks første anlæg til anvendelse af regnvand i industriproduktion er sat i drift

01.07.2025MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

Sponseret

Podcast til sommerferien

01.07.2025CSR.dk

Nordea justerer regler efter lån til oliegigant

01.07.2025Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nu kan festivaler og andre events svanemærkes

27.06.2025Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Bæredygtighedsindsats når nye højder: AKKC certificeret med Svanemærket

27.06.2025CSR.dk

Udskældte klimareduktioner skal tages i brug i stor stil

24.06.2025MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

Sponseret

Gør social bæredygtighed til en styrkeposition – deltag i nyt gratis forløb

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
ESG Sommerskole - Live Webinar - Lær at tale ESG

Ønsker du at arbejde med ESG og bæredygtig business? Selv erfarne fagfolk roder rundt i begreberne. Få overblik og indblik i de centrale nøgleord og bogstavsforkortelser. Så du kan forstå og tale med om, hvordan virksomheder kan skabe værdi for både samfund og bundlinje.

Dato

04.07.2025

Tid

09:00

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle