Tendenser 2013: CSR skal bevise sin værdi for forretningen

Claus Stig Pedersen, Novozymes, blev kåret til årets CSR-professionel på CSR Award 2012. Her giver han sit bud på de væsentlige tendenser, som de CSR-professionelle vil forholde sig til i 2013.

"CSR-professionelle skal lære at sige nej. Vi skal passe på ikke at smøre os selv for tyndt ud", siger Claus Stig Pedersen, Novozymes Senior Director og Head of Sustainability Development. Foto: Novozymes. .

15.01.2013

Lasse Andersen og Ulla Bechsgaard, CSR.dk

Orden i baghaven og ordentlig etik er en selvfølgelighed, der aldrig går af mode. Novozymes Senior Director og Head of Sustainability Development Claus Stig Pedersen er ikke i tvivl om, hvad han vil pege på som CSR-tendenser i 2013, da Erhvervsmagasinet CSR opfordrer ham til at give sin vurdering. Claus Stig Pedersen vælger en hard core professionel forretningsvinkel:

"Nu skal CSR vise sin virkelige værdi, og det er en sund øvelse” Claus Stig Pedersen, Novozymes.

”Erhvervslivet er under pres, og det påvirker også CSR-arbejdet. Nu skal CSR vise sin virkelige værdi, og det er en sund øvelse”. Novozymes ansvarlige for bæredygtig udvikling identificerer tre indsatsområder for 2013: selektion, innovation og integration.

Første tendens er selektion
”For ti år siden blev vi CSR-professionelle glade, når nogen overhovedet interesserede sig for CSR. Sådan er det ikke mere. I 2013 skal vi i højere grad være selektive. Vi skal vælge, hvad der er vigtigt at beskæftige os med, og vi skal lære at sige nej. Vi skal passe på ikke at smøre os selv for tyndt ud. Måske der skal ryddes op i de mange forskellige CSR-medlemskaber. Vi skal i hvert fald forholde os kritisk til, om de giver værdi for forretningen”, siger Claus Stig Pedersen om den første tendens selektion.

Anden tendens er innovation
Anden tendens er innovation. Claus Stig Pedersen mener, det bliver en tendens, at CSR-professionelle i endnu højere grad skal gøre CSR-viden tilgængelig, attraktiv og operationel for forretningen: ”Vi skal billedlig talt ha’ klippet det lange hår og ta’ jakkesættet på. Vi skal finde nye kreative måder at forenkle CSR-arbejdet på og til at omsætte CSR-arbejdet til forretning”, siger Novozymes direktør for bæredygtig udvikling.

Tredje tendens er integration
Claus Stig Pedersen identificerer integration som den tredje tendens. ”CSR må ikke afkobles fra forretningen. CSR-professionelle skal sikre, at CSR bliver forankret i virksomheden og bliver flyttet fra CSR-funktionen til kerneforretningen, efterhånden som forretningsfolkene kan se forretningsmotiverne. Vi skal kort og godt arbejde tæt sammen med salgs- og marketingsfolk og med investorerne”, siger han til det trykte Erhvervsmagasinet CSR, som udkommer 26. januar. Heri fortæller en række andre CSR-professionelle også, hvad de ser som CSR-tendenser i 2013.

Ugebrevet Mandag morgen nævner i denne uge en artikel fra The Guardian om CSR-tendenser. I følge den artikel er det ikke længere nok at udskifte pærerne i virksomhedens lamper eller fokusere på genbrug på arbejdspladsen for at kunne kalde sig grøn. I løbet af de seneste år har der udviklet sig en øget bevidsthed for at tage aktivt del i klimadagsordenen, og ifølge Brandon Tidwell og The Guardian vil disse tendenser udvikle sig yderligere i 2013.

Læs om 2013s bæredygtige tendenser set med Brandon Tidwells øjne her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København