CSR-arbejde er en rejse

Forsikringsselskabet Codan som i dag er ejet af det britiske RSA, er siden starten i 2006 kommet mere og mere i dybden med sit CSR-arbejdet. Og det er en indsats, som hele tiden udbygges.

Sundhed: Medarbejderne skal have adgang til at dyrke motion..

07.09.2009

CSR.dk

Codan har i dag en CSR-strategi, som består af fire fokusområder, nemlig kunder, medarbejdere, miljø og samfund. Målene på de fire områder er præcist formuleret og der måles på det hele. Det sker med en årlig revision, som udarbejdes af Deloitte.

I forhold til kunderne handler det især om nye forsikringsprodukter med en miljøvenlig profil. Hvad angår medarbejderne er et af initiativerne at give dem adgang til frivilligt, socialt arbejde i arbejdstiden. Frivilligt arbejde kan bl.a. bestå i at forberede og deltage i den årlige julefest, som Codan afholder for mennesker, som enten er ensomme eller ikke har råd til at holde jul.

Forberedelserne
”Vi har været aktive på det her område siden 2006, hvor vi startede med at bidrage til indsatsen i RSA, som begyndte i 1999. Samtidig gik vi i gang med at få sat vores eget arbejde i system,” siger Director Jeanette Fangel Løgstrup, Corporate Communications i Codan.

Den første opgave var at finde ud af, hvad Codan allerede gjorde.

”Ja, for vi gjorde jo allerede meget, men vi kaldte det ikke nødvendigvis CSR, og det var heller ikke systematisk. Vi ville sætte struktur på det og samtidig finde ud af, hvad vi gerne ville udover det, vi allerede gjorde.”

Herefter fulgte arbejdet med at formulere mål og visioner og få de rigtige interessenter med dvs. bygningsansvarlige, folk fra kerneforretningen og fra HR.

”Det var en meget vigtig proces at få taget diskussionerne med de rigtige mennesker, brainstormet med dem og taget i dem i ed. På den baggrund udarbejdede vi en strategi, som vi præsenterede for koncernledelsen, så vi også havde dem med ombord,” siger hun.

Det skal være målbart
Jeanette Fangel Løgstrup understreger, at det er vigtigt at turde sætte nogle konkrete mål, at følge op på målene og også kommunikere omkring det, for idet man offentliggør det, så forpligter det, og det skærper ledelsens interesse.

”Hvis du fx har sagt til det omkringliggende samfund, at du vil reducere dit CO2-udslip med fem procent, eller at du vil reducere antallet af flyrejser med så og så meget, så vil det føre til diskussioner i ledelsen, hvis ikke målene bliver opfyldt.”

Hun peger på, at en høj grad af præcision omkring målene gør diskussionerne i ledelsen meget konkrete, og nævner som eksempel, at hvis ikke målene for antal flyrejser er opfyldt, så må man udvide faciliteterne til videomøder.

”Hele etagen deroppe er indrettet til videokonferencer,” siger hun og peger op mod loftet. Den seneste rapportering viser da også, at antallet af flyrejser har udviklet sig, som det skal. Derimod er energiforbruget i bygningernes ikke faldet som planlagt.

CSR-politik skal hænge sammen forretningen
”Da vi beskrev strategien, lagde vi vægt på, at det skulle hænge sammen med det, vi arbejder med som forretning, ellers ville det ikke give mening for vores kunder og vores medarbejdere,” siger hun.

Derfor satte det også gang i tanker om udvikling af nye forsikringsprodukter, som over tid påvirker kunderne til god adfærd. Hun understreger dog, at det tager lang tid at udvikle forsikringsprodukter.

”Det kan være ved hjælp af priserne,” siger hun og nævner som eksempel RSA, som tilbyder et produkt med en form for ”sorte bokse” i kundernes biler.

”Her kan man få en rapport over, om man har kørt miljørigtigt. Det betyder fx, at man ikke speeder op, så det bidrager samtidig til, at man får færre skader, og den vej rundt kan vi skabe incitamenter fx i form af en billigere forsikring. Man kan også forestille sig, at folk køber en grøn husforsikring, og brænder huset så ned, bliver alt erstattet med miljørigtige produkter.”

Et område hvor Codan allerede i dag skiller sig ud er forsikring af elbiler, hvor hun til sin overraskelse kunne læse i Dagbladet Børsen, at de var de eneste, som var villige til at forsikre et større antal elbiler.

Hun peger på, at der er rigtig mange steder, hvor et forsikringsselskab kan påvirke. Dertil kommer, at et forsikringsselskab med sine skadestatistikker har et rigtig godt overblik over, hvor og hvornår der sker skader. Den viden kan bruges forebyggende, hvis den deles med andre, og det er ikke bare til gavn for kunderne, men for samfundet som helhed.

Hun nævner for eksempel klimaskader, hvor Codan har valgt at samarbejde med brancheforeningen om, hvordan de skal håndteres, også her er målet at fremme forebyggende foranstaltninger fra kundernes side ved hjælp af prisstrukturen.

Netop dette bliver da også et af emnerne på forsikringsselskabernes store klimamøde den 17. september.

Grænser for indblanding
”Vi agerer ansvarligt som individer og som selskab,” hedder det i Codans vision. På et spørgsmål om, hvorvidt det også gælder medarbejdernes adfærd uden for arbejdspladsen, svarer Jeanette Fangel Løgstrup:

”Vi har gjort lidt på klimaområdet, hvor vi sidste år holdt en klimauge, hvor vi gav medarbejderne nogle redskaber til, hvad de kan gøre både derhjemme og på arbejdspladsen. Det gentager vi i år. Og så er vi lidt inde at røre ved det i forbindelse med medarbejdernes frivillige arbejde, også selvom det foregår i arbejdstiden.” Endelig nævner hun forskellige sundhedsaktiviteter for medarbejderne, som har ført til, at nogle er begyndt at løbe.

”Vi må ikke gå for langt, ingen må ikke føle sig pressede, men vi bør facilitere aktiviteterne,” siger hun.

”Vi bruger tid på at beskrive og kommunikere, hvad vi gør, og det skaber stolthed hos medarbejderne. Folk var overraskede over, hvor meget vi gør.”

Jeanette Fangel Løgstrup fortæller, at kommunikationen til bl.a. medarbejderne skal være endnu bedre. En pjece og et microsite er undervejs.

Stadig rum for forbedring
”Som forsikringsselskab har vi valgt en meget forsigtig investeringsstrategi og langt hovedparten af vores portefølje er investeret i danske stats- og realkreditobligationer. Vi har ganske få procent investeret i aktier, og her er kravet, at det skal være virksomheder som udviser etisk ansvar,” siger hun og tilføjer, at Codan for øjeblikket er i gang med at kigge på principper for krav til underleverandører. De skal implementeres i år.

”Det er et område, hvor vi ikke er kommet langt nok, men arbejde med ansvarlighed er en rejse, hvor vi kommer længere og længere og hele tiden løfter overliggeren,” slutter hun.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København