Tania Ellis: Løsninger skal hurtigere til verden

Hos Tania Ellis – The Social Business Company handler 2018 om CSR og salg, medarbejderinvolvering og innovationsalliancer. Målet er at hjælpe kunderne til at koble forretningsudvikling, samfundsansvar og innovation. CSR.dk har talt med Tania Ellis.

Tania Ellis ejer og driver The Social Business Club, som gennem 15 år har uddannet og rådgivet inden for CSR..

23.02.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er jeres top-prioriteter i 2018?
Vores overordnede fokus, i alt hvad vi arbejder med, er at hjælpe virksomhederne med at bygge ovenpå deres compliance-arbejde, så de får koblet forretning, samfundsansvar og innovation sammen i bæredygtig forretningsudvikling.

I 2018 vil det betyde, at vi især kommer til at arbejde med inspiration, træning og rådgivning inden for tre hovedområder:

For det første at stille skarpt på disciplinen salg. Vi skal se på, hvordan virksomhederne kan bygge deres arbejde med CSR og bæredygtighed ind i relationen til virksomhedskunderne og slutkunderne. Det handler om at differentiere og positionere sig på markedet, og om at engagere kunderne, så virksomhedens CSR-arbejde mere konkret understøtter også forretningens kommercielle indsats.

Vores anden prioritet er at zoome ind på medarbejderne, som jo er dem, der udfører og driver arbejdet internt i virksomhederne. Det er en fortsættelse fra 2017, og det vi arbejder for er at hjælpe virksomhederne med at få CSR og verdensmål til at leve i alle dele af forretningen – lige fra HR, indkøb, salg og marketing til forretningsudvikling, leverandørstyring og kommunikation. Spørgsmålet er, hvordan man får CSR og CSR-målsætninger til at leve i det daglige arbejde og får ejerskabet ført ud i hele virksomheden?

Endelig skal vi se på hvordan virksomheder kan indgå innovationsalliancer, som vi ser som endnu en vigtig nøgle til bæredygtig forretningsudvikling. Vi har altid arbejdet med både store virksomheder og sociale og grønne iværksættere. I 2018 vil vi gøre mere for at få de to typer virksomheder til at mødes og indgå i ”corporate social entrepreneurship” alliancer. Det kan f.eks. handle om en stor kommerciel virksomhed, som vil ind på et nyt marked, f.eks. Indien. Samtidig er der en social virksomhed med mange års erfaring derfra, og som derfor har netværk, kulturforståelse og indsigt i behov og præferencer på det marked. Det kunne være en oplagt alliance. Eller måske ved udvikling af nye produkter, som en større virksomhed gerne ville gøre mere bæredygtige, så kan der være grønne iværksættere, som kan hjælpe med det.

Hvorfor har I valgt netop de indsatsområder?
Vi arbejder med koblingen mellem forretningsudvikling, samfundsansvar og innovation, og vores analyse er, at de tre prioriterede områder er vigtige nøgler til at styrke den kobling.

Hvilken impact håber I jeres arbejde får?
Vi ønsker bedre løsninger, og at den tid og ressourcer, man investerer, bliver brugt bedre og mere effektivt. Vi vil gerne se løsninger komme hurtigere til verden, og at de gør en reel forskel for både virksomhedens forretning og for den CSR-relaterede dagsorden, man ønsker at påvirke. Det skal batte noget!

Hvem skal i arbejde sammen med og/eller have hjælp af, for at nå jeres mål?
Gennem de sidste 15 år har vi inspireret tusindvis af fagfolk og hjulpet hundredevis af virksomheder til at udvikle forretningsløsninger, der skaber værdi for både samfund og bundlinje. Men hvad kommer der i sidste ende ud af alt det gode arbejde? Det er noget, som vi er begyndt at spørge både os selv og vores kunder om. For vi ved jo, at der rundtomkring i virksomhederne bliver arbejdet seriøst og målrettet på en lang række forskellige CSR-tiltag. Så impact målinger er også noget af det, vi kommer til at tage hul på i løbet af 2018. Og her kunne det eksempelvis være rigtig interessant at samarbejde med uddannelses- og forskningsinstitutioner eller andre  aktører der udvikler og dokumenterer praksis. Vi vil gerne bidrage til, at der bliver udviklet effektive metoder til effektmåling – især i relation til social impact. Det ville være meget spændende at finde alliancepartnere til at udvikle den form for værdifastsættelse.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online