Codan og Privatsikring øger bæredygtighedsindsats med store krav til leverandører

Codan og datterselskabet Privatsikring vil med en ny bæredygtighedsstrategi skabe ekstra fokus på forpligtigelser mellem selskaberne og skadesleverandører. Kunden kan fortsat vælge frit, men skal gøres opmærksomme på, at leverandørerne ikke alene skal overholde strenge kvalitetskrav, men også agerer bæredygtigt.

02.02.2022

CSR.dk

Når bygninger bliver ramt af brand, voldsomme storme og oversvømmelser, og skal genopføres vejer det tungt i klimaregnskaber med udledning af CO2. Ifølge FN står byggesektoren globalt for 39 procent af al energirelateret CO2-udledning. Derfor har Codan sammen med og drevet fra datterselskabet Privatsikring udrullet en ny strategi for, hvordan deres leverandører skal være med til at bidrage til en nedbringelse af klimaaftrykket.

Læs også: Meyers vil være Nordens første, store fødevare-B Corp

"Forsikringsbranchen er jo ikke i sig selv en stor udleder, selvom vi selvfølgelig er i gang med at gennemgå hele forretningen for at se, hvor vi kan sætte ind med bæredygtige tiltag. Men der, hvor vi for alvor kan opnå den største effekt af CO2-reduktion inden for kort tid, er selvsagt indenfor byggesektoren. Derfor begynder vi primo februar udrulningen af klare, bæredygtige mål sammen med vores leverandører", siger skadedirektør i Codan Henrik Bundgaard og tilføjer:

"Vi har heldigvis et leverandørnetværk, som også selv ønsker at bidrage mere til den grønne omstilling. Så dette er ikke noget, vi trækker ned over hovedet på dem. Det er en proces, hvor vi sammen finder de bedste løsninger, så vi får sammensat de bedste koncepter og standarder", lyder det.

Samarbejde om forpligtelser
I initiativet forpligter leverandørerne inden for byggeri og håndværk sig eksempelvis til, at mindst 80 procent af alle nedrivningsmaterialer genbruges og 80 procent af det træ, der bliver brugt, er FSC-certificeret.

En af de virksomheder, som indgår i samarbejdet, er entreprenørvirksomheden Raunstrup, som er leverandør af blandt andet tømrer-, maler- og murerarbejde samt håndværkstaksering. Virksomheden har i forvejen en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, og derfor er samarbejdet med Codan og Privatsikring helt oplagt, mener divisionschef Martin K. Madsen:

"Det er en meget spændende proces at gå ind i, og det er godt, at der bliver stillet nogle klare mål, man som leverandør kan navigere efter. Hele samtalen om grønne valg og bæredygtig udvikling er jo super kompleks, så det er meget positivt, at vi kan have nogle gode dialoger og finde de bedste løsninger i fællesskab", siger han.

Codan og Privatsikring vil desuden intensivere sit fokus på at forberede og forsikre danskerne i en verden, der forandrer sig.

Læs også: Verdens mest bæredygtige virksomhed er - igen - fra Danmark

"Den bedste – og mest bæredygtige skade er naturligvis stadigvæk den, der ikke sker. Men vi kommer nok ikke udenom, at der eksempelvis altid vil være brande, storme eller oversvømmelser, som kræver omfangsrige genopførsler og brug af mange materialer. I den forbindelse vil vi gerne sikre os, at oprydningen og genopbygningen foregår på den mindst klimabelastende måde", siger Henrik Bundgaard.

Fremtidens bæredygtige valg
I takt med, at selskabernes øvrige leverandøraftaler skal fornyes, vil andre forsikringsområder blive inddraget i arbejdet med grønnere løsninger. Dette kommer til at være naturligt integreret i Codan og Privatsikrings gængse aftaleprocesser med leverandører og vil fremover være et vurderingsparameter på samme måde som pris og kvalitet er det i dag.

"På den måde vil vores bidrag til en grøn omstilling række længere ind i fremtiden og forpligte alle vores samarbejdspartnere til at dele vores bæredygtige dagsorden", slutter Henrik Bundgaard.

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København