Cirkulært byggeri undervejs hos Lejerbo

Boligselskabet Lejerbo står bag det nye projekt Circle House, hvor parter i øjeblikket er i fuld gang med at undersøge nye muligheder for at bygge almennyttige boliger i Aarhus, der både skal være cirkulære, fleksible og billige.

Hos Lejerbo vil man i fremtiden gerne opføre cirkulære almennyttige boligbyggerier. Derfor har man igangsat et nyt projekt, hvor parterne skal finde mulige løsninger på dette..

03.04.2017

CSR.dk

I forbindelse med projektet Circle House afholder Lejerbo for tiden en række workshops, hvor involverede parter diskuterer, hvordan man fremadrettet kan definere og udvikle cirkulære byggeprincipper, så prisen på det omfattende byggeri ikke overstiger almenboliglovens rammer, hvilket svarer til ca. 20.000 kr. per kvadratmeter.

Læs også: Cirkulært design - en vej til vækst?

På projektets fælles tegnestue planlægger 3XN, Vandkunsten og Lenager Arkitekter i øjeblikket, at 90 procent af byggeriets materialer skal være genanvendelige og samtidig til markedets laveste kvadratmeterpris.

Derfor diskuterer de i øjeblikket mulige løsninger med ingeniørvirksomheden Orbicon, entreprenørvirksomhederne NCC og MT Højgaard samt nedrivningsvirksomheden Kingo.

Samtlige af virksomhederne var til stede til en workshop, der blev afholdt den 14. marts i år, hvor de kunne få mere klarhed over, hvor mange løft monteringen af et cirkulært byggeri vil indebære.

Circle House

  • Projekt Circle House har som ambition at blive verdens første cirkulære byggeri med ca. 60 almene boliger i Lisbjerg ved Aarhus, hvor 90 procent af materialerne kan genbruges uden at miste afgørende værdi. 
  • I dag er 40 procent af den globale opvarmning forbundet med byggeri, og i Danmark stammer 30 procent af alt affald fra bygge- og anlægssektoren.
  • I byggeindustrien vil forretningspotentialet på europæisk plan forventeligt være 13 mia. euro (små 100 mia. kr.), alene når man ser på råhusene. I Danmark er potentialet forventeligt ca. 1,5 mia kr. om året. 

Her foreslog den fælles tegnestue blandt andet, at man kunne anvende mindre og ens betonvægge, der kan tillade stor, funktionel fleksibilitet i byggeriet.

Boliger skal kunne ændres efter behov
Ifølge Lejerbo er ambitionen med Circle House ikke kun, at materialerne skal kunne genbruges. Byggeriet skal ligeledes være så fleksibelt, at boligenheder i fremtiden kan ændres efter behov.

Hos boligselskabet er man dog klar over, at fleksibilitet koster dyrt i forbindelse med montering, hvorfor innovation er afgørende for, at byggeriet af Circle House kan holdes inden for de økonomiske rammer, der stemmer overens med almenboligloven.

Hvorvidt de almennyttige boliger bliver bygget af beton eller f.eks. massivt træ, besluttes først i tilbudsfasen. Hos Lejerbo påpeger man dog vigtigheden af innovationsfasen, da det er her, branchens virksomheder skal udtænke nye løsninger, så markedet for cirkulære byggeprodukter kan vokse sig stort nok til, at produkterne bliver attraktive i mainstreambyggeriet.

De løsninger, der udvikles af teamet undervejs, vil blive vedlagt udbuddet af Circle House i 2018, så de bydende parter kan få fuld indsigt i de diskussioner og løsninger, projektet har været omkring i løbet af innovationsfasen.

Læs også: Cirkulært potentiale for genbrug i bilskrotning

Boligerne forventes at stå færdige i 2020 og skal fungere som en demonstrationsmodel for fremtidigt cirkulært boligbyggeri.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.06.2024CSR.dk

Djøfs ESG-panel: Mangel på kompetencer forsinker den grønne omstilling

18.06.2024CSR.dk

Fagorganisation: Sådan får unge en stærkere klimastemme

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Empowering the Workforce: Employee Engagement Strategies

14.06.2024NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram får besparelser med solcelleanlæg

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationsmøde: Introduktion til UN Global Compact & ESG værktøjer

Bliv i dette online webinar klogere på hvad Global Compact er, hvad vores værditilbud er, hvilke ESG værktøjer der stilles til rådighed, hvordan CoP kan strukturere jeres ESG-data samt hvordan man kan blive medlem

Dato

19.06.2024

Tid

10:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15