Chr. Hansen, Ørsted og Flemming Besenbacher hyldet i Davos

Den danske biotechvirksomhed Chr. Hansen topper Corporate Knights’ rangering af verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, hvor Ørsted er nr. 4. Listen blev præsenteret i Davos, hvor World Economic Forums topmøde lige er startet. Carlsbergs Flemming Besenbacher fik samme sted en pris for cirkulær økonomi.

World Economic Forums årlige topmøde finder som sædvanlig sted i den schweiziske alpeby Davos. Foto: WEF.

22.01.2019

Anders Kampmann, CSR.dk

Det canadiske medie- og investeringsanalysefirma Corporate Knights præsenterede nemlig tidligere i dag den 15. version af sin rangliste med verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, der sammenligner 7.500 selskaber verden over. Her figurerer Danmark som det eneste land med to virksomheder i top-10.

https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:share:6493411245549449216

Allerøverst på rangeringen finder vi bioscienceselskabet Chr. Hansen med en kombineret score på 82,99 procent. Det dækker bl.a. over en bedømmelse på 100 procent i kategorien “ren omsætning”, hvilket betyder, at virksomhedens produkter leverer klare miljømæssige og visse sociale fordele ifølge Corporate Knights’ definition.

Et af Chr. Hansens hovedprodukter er bakteriekulturer, der kan reducere madspild ved at få eksempelvis yoghurt til at holde længere på en mere naturlig måde end kemiske pesticider. Det er man selvsagt glad for, at omverdenen nu anerkender.

“Vi er utrolig stolte og ydmyge over at modtage denne store ære. Jeg tror, at en af grundene til, at Chr. Hansen er blevet kåret som nr. 1, er at verden begynder at forstå det potentiale, som gode bakterier har, og hvordan de kan bidrage til løsningen på nogle af de store udfordringer vi står overfor i dag”, siger adm. direktør Mauricio Graber, og fortsætter:

”Når man som vi har en betydelig global rækkevidde, indebærer det et stort ansvar, men også en mulighed for at gøre en positiv forskel for både mennesker, dyr og planter. Men vi er langtfra i mål. Vi har stadig lang vej at gå på vores bæredygtighedsrejse, men vi håber meget, at vi kan bruge denne hædersbevisning til at skabe opmærksomhed om det store potentiale gode bakterier har som en del af en bæredygtig løsning på nogle af de udfordringer, der er for vores planet,” slutter han.

Grøn energi og sociale gevinster hos Ørsted
Ikke ret meget længere nede af Corporate Knights’ liste, på en 4. plads med en score på 80,13 procent, finder vi energiselskabet Ørsted, der med sin placering er det mest bæredygtige af sin slags i indekset.

Udover en stor produktion af vedvarende energi lægger Corporate Knights også vægt på, at en stor del af selskabets indtægter kommer fra produkter eller tjenesteydelser, der har miljømæssige eller sociale gevinster.

"At rangere blandt verdens mest bæredygtige selskaber gør os ydmyge og stolte og ansporer os til at fortsætte vores globale investeringer i bæredygtig energi”, siger adm. direktør i Ørsted, Henrik Poulsen. Foto: Ørsted.

”Klimaforandringerne er en af vor tids helt store, globale udfordringer. Vi har brug for en kraftig acceleration i omstillingen af verdens energisystemer fra fossile brændsler til vedvarende energi for at sikre vores planet for kommende generationer”, siger adm. direktør i Ørsted, Henrik Poulsen.

”Over det seneste årti har vi reduceret CO2-udledningen fra vores energiproduktion med 67 procent på vejen mod vores vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. At rangere blandt verdens mest bæredygtige selskaber gør os ydmyge og stolte og ansporer os til at fortsætte vores globale investeringer i bæredygtig energi”, tilføjer han.

Frem mod 2025 har Ørsted som mål at øge andelen af grøn energi i det samlede produktionsmix til 99 procent (fra 64 procent i 2017), bygge 15 GW havvind og investere 200 mia. kroner i produktionen.

Udover Chr. Hansen og Ørsted har to andre danske virksomheder fundet vej gennem Corporate Knights’ nåleøje, nemlig Vestas (nr. 34) og Novo Nordisk (nr. 58). Finland er i øvrigt bedste nordiske nation på listen med syv selskaber, Sverige har ligesom Danmark fire med, mens Norge og Island ikke er repræsenteret. USA er topscorer med 22 virksomheder foran Frankrig med 11.

Flemming Besenbacher: Alle er enige om cirkulær økonomi
Allerede i går, mandag d. 21., tyvstartede WEF faktisk årets event i Davos med uddelingen af sine hædersbevisninger inden for cirkulær økonomi, The Circulars, og her var der mere dansk hæder.

Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher vandt således i ledelseskategorien, hvor WEF bemærker at han har ’udvist meget stærkt lederskab og spillet en afgørende rolle i at sætte konkrete mål for danske virksomheder, kommuner og organisationer i omstillingen til cirkulær økonomi’, som det hedder, bl.a. med henvisning til hans arbejde for regeringens Advisory Board på området.

”Jeg er selvfølgelig meget, meget glad for og stolt over at modtage prisen, og ser det som en meget stor ære. Men også forpligtelse til at fortsætte arbejdet med at fremme en cirkulær omstilling både herhjemme og internationalt”, siger Flemming Besenbacher til Børsen.

”Mest af alt er jeg glad for, at omstillingen mod et mere bæredygtigt samfund samler os i en tid, hvor splittelse, opbrud og uenighed dominerer. På tværs af politiske skel er alle enige om, at cirkulær økonomi er en god idé”, tilføjer han.

Læs også: Unleash 2018: Den svære toer lykkedes

Blandt de andre vindere i The Circulars, som i øvrigt har Ida Auken blandt sine Young Global Leaders, er Europa-Kommisionen og Schneider Electric, mens Miljø- og Fødevareministeriet i Danmark var finalist sammen med bl.a. bryggerigiganten ABInBev, den europæiske investeringsbank EIB og politikeren Kimmo Tiilikainen, der er en stærk fortaler for cirkulær økonomi i, både i hjemlandet Finland og i EU.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

28.05.2024CSR.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Erhverv
Konference
BusinessTalk: Samarbejde på tværs af rådgiverbranchen

Hvad sker der, når to rådgivningsvirksomheder, som er eksperter på hver deres fagområde, går sammen og skaber et fælles produkt?

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Slotsholmsgade 1, 1217 København K

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Få ESG i hjertet af organisationen

Ønsker du at lære hvordan du får bæredygtige business ambitioner og ESG-mål omsat til daglige handlinger?

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen