Carlsberg lancerer øl brygget på overskudsbrød

Under det mundrette navn BRØ&ØL er Carlsbergs husbryggeri Jacobsen klar med en øl, der brygget på overskudsbrød fra bageriet Jalm&B. Mindre madspild er det overordnede mål.

De har taget i alt syv måneder at få BRØ&ØL klar til offentligheden. Foto: Carlsberg.

17.08.2018

CSR.dk

Carlsberg har under sit brand Husbryggeriet Jacobsen brygget en øl på overskudsbrød fra det økologiske bageri Jalm&B. Øllen bliver præsenteret for offentligheden i forbindelse med årets Copenhagen Cooking & Food Festival, der starter den 24. august.

Her er der et ekstra fokus på madspild, inspireret af Verdensmål 12.3, som dikterer at det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger skal halveres inden 2030. Med den nye øl, der er navngivet BRØ&ØL – sammensat af ordene brød og øl – vil Carlsberg vise, at det er en udfordring, man tager seriøst.

”Det er et stærkt udtryk, der samtidig minder os om, at to forskellige håndværk i fællesskab kan få noget fantastisk ud af de samme råvarer. Det er samtidig helt i tråd med Carlsbergs bæredygtighedsprogram at brygge bæredygtigt, og Jalm&B var med på idéen med det samme”, siger brygmester hos Husbryggeriet Jacobsen, Morten Ibsen.

BRØ&ØL bliver præsenteret på Copenhagen Cooking & Food festivals åbningsdag d. 24. august.Efterfølgende vil øllen være tilgængelig i alle COOPs butikker så længe lager haves. Foto: Carlsberg.

Med til at skabe en ny form for cirkulær vækst
Grundrecepten for den nye Jacobsen BRØ&ØL er en såkaldt saison, der som øltype er værdsat for sit generelle høje gastronomiske potentiale. I alt har det taget syv måneder fra de første tanker til BRØ&ØL var færdigbrygget, og undervejs er der blevet brygget næsten 20 testbryg, som 10 personer har været inde over som smagsdommere.

Initiativet vækker glæde hos en af Carlsbergs samarbejdspartnere, madspildspioneren Selina Juul, som er stifter af bevægelsen Stop Spild Af Mad.

“Brød er ifølge Miljøstyrelsen blandt de kategorier af fødevarer, som smides oftest ud. Derfor er det meget glædeligt at der nu er en mulighed for, at overskudsbrød bliver til øl. Det bidrager ikke kun til at mindske madspild, men er med til at skabe en ny form for cirkulær vækst, hvor overskudsprodukter bliver brugt”, siger Selina Juul, som også er en af de globale Champions 12.3, der er ambassadører for FNs Verdensmål 12.3.

Læs også: Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

BRØ&ØL bliver introduceret på Copenhagen Cooking & Food festivals åbningsdag. Indholdet fra den første tønde er gratis, så det gælder om at være der fra starten, hvis man vil have en smagsprøve. Efterfølgende vil øllen være tilgængelig i alle COOPs butikker så længe lager haves.

-AK

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

07.11.2025CSR.dk

Amerikanske delstater truer med retssager mod techgiganter der følger EU-regler

24.10.20253H Law

Sponseret

Kan selv en grøn farve være vildledende?

10.10.20253H Law

Sponseret

Når mærker vildleder: EU strammer reglerne for grøn markedsføring

08.10.20253H Law

Sponseret

Nye regler om mærkningsordninger

29.09.20253H Law

Sponseret

Løsninger frem for begrænsninger – juridisk rådgivning

24.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fire ud af fem forbrugere ser bæredygtighed som lige så vigtig som pris og bekvemmelighed

15.09.2025BSR

Sponseret

Partnering with Suppliers to Advance Human Rights Due Diligence

08.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

UNGA & Leaders Summit 2025

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Management Awareness Refresher Training

Event Description

Dato

28.10.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
CQI and IRCA QMS Lead Auditorkursus baseret på ISO 9001:2015 (Dansk)

5 dages intensivt kursus der giver dig den fornødne viden og færdigheder, så du efter endt træning kan organisere og lede audits af kvalitetsledelsessystemer baseret på ISO 9001:2015. CQI and IRCA Nr.: 17898

Dato

10.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Environmental Management System Auditor/Lead Auditor Training Course as per ISO 14001:2015 | CQI and IRCA Certified Course ID: 17913

This 5 day course provides the knowledge and skills needed to organize and lead Environmental Management System audits.

Dato

10.11.2025

Sted

Odense

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København