Carlsberg lancerer øl brygget på overskudsbrød

Under det mundrette navn BRØ&ØL er Carlsbergs husbryggeri Jacobsen klar med en øl, der brygget på overskudsbrød fra bageriet Jalm&B. Mindre madspild er det overordnede mål.

De har taget i alt syv måneder at få BRØ&ØL klar til offentligheden. Foto: Carlsberg.

17.08.2018

CSR.dk

Carlsberg har under sit brand Husbryggeriet Jacobsen brygget en øl på overskudsbrød fra det økologiske bageri Jalm&B. Øllen bliver præsenteret for offentligheden i forbindelse med årets Copenhagen Cooking & Food Festival, der starter den 24. august.

Her er der et ekstra fokus på madspild, inspireret af Verdensmål 12.3, som dikterer at det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger skal halveres inden 2030. Med den nye øl, der er navngivet BRØ&ØL – sammensat af ordene brød og øl – vil Carlsberg vise, at det er en udfordring, man tager seriøst.

”Det er et stærkt udtryk, der samtidig minder os om, at to forskellige håndværk i fællesskab kan få noget fantastisk ud af de samme råvarer. Det er samtidig helt i tråd med Carlsbergs bæredygtighedsprogram at brygge bæredygtigt, og Jalm&B var med på idéen med det samme”, siger brygmester hos Husbryggeriet Jacobsen, Morten Ibsen.

BRØ&ØL bliver præsenteret på Copenhagen Cooking & Food festivals åbningsdag d. 24. august.Efterfølgende vil øllen være tilgængelig i alle COOPs butikker så længe lager haves. Foto: Carlsberg.

Med til at skabe en ny form for cirkulær vækst
Grundrecepten for den nye Jacobsen BRØ&ØL er en såkaldt saison, der som øltype er værdsat for sit generelle høje gastronomiske potentiale. I alt har det taget syv måneder fra de første tanker til BRØ&ØL var færdigbrygget, og undervejs er der blevet brygget næsten 20 testbryg, som 10 personer har været inde over som smagsdommere.

Initiativet vækker glæde hos en af Carlsbergs samarbejdspartnere, madspildspioneren Selina Juul, som er stifter af bevægelsen Stop Spild Af Mad.

“Brød er ifølge Miljøstyrelsen blandt de kategorier af fødevarer, som smides oftest ud. Derfor er det meget glædeligt at der nu er en mulighed for, at overskudsbrød bliver til øl. Det bidrager ikke kun til at mindske madspild, men er med til at skabe en ny form for cirkulær vækst, hvor overskudsprodukter bliver brugt”, siger Selina Juul, som også er en af de globale Champions 12.3, der er ambassadører for FNs Verdensmål 12.3.

Læs også: Gode fremskridt for Carlsbergs bæredygtighedsmål

BRØ&ØL bliver introduceret på Copenhagen Cooking & Food festivals åbningsdag. Indholdet fra den første tønde er gratis, så det gælder om at være der fra starten, hvis man vil have en smagsprøve. Efterfølgende vil øllen være tilgængelig i alle COOPs butikker så længe lager haves.

-AK

Rambøll A/S

Sponseret

Bliv klogere på CER

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

15.09.2025BSR

Sponseret

Partnering with Suppliers to Advance Human Rights Due Diligence

08.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

UNGA & Leaders Summit 2025

25.08.20253H Law

Sponseret

Den Grønne Lovguide: CO2-tal og klimadata – hvordan formidler man det juridisk korrekt?

21.08.20253H Law

Sponseret

Dokumentation af grønne påstande – hvad kræver loven?

20.08.2025CSR.dk

Strikkere sørger for kæmpe beløb til Unicef i Gaza

18.08.2025BSR

Sponseret

Developing Integrated Approaches to Human Rights, Climate, and Nature

15.08.20253H Law

Sponseret

Klimakompensation og markedsføring: En juridisk balancegang

07.08.20253H Law

Sponseret

Grønne udsagn og den konkrete vurdering

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dakofa
Seminar
Hybrid-Seminar: Hvordan kan den fremme den cirkulære omstilling i byggebranchen?

Den nye byggevareforordning trådte i kraft den 7. januar 2025 og vil få fuld anvendelse frem mod 8. januar 2026. Forordningen fastlægger harmoniserede EU-regler for byggevarer. Hensigten er, at den skal fremme byggevarers frie bevægelighed på markedet, reducere den administrative byrde (gennem digitale løsninger) og sikre, at byggevarer er i overensstemmelse med principperne for cirkulær økonomi og nye byggeteknologier.

Dato

17.09.2025

Tid

12:30

Sted

Online / Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminaret får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

18.09.2025

Sted

Fredericia

DNV Business Assurance Denmark
Uddannelse
Kvalitetsleder

Kompetencegivende kvalitetslederuddannelse

Dato

18.09.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Seminar
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminaret får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

18.09.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

MäRK
Morgenmøde
AT DRIVE FORRETNING ER IKKE EN RET – MEN ET ANSVAR

Vi lever i en tid, hvor compliance ikke er nok. Hvor ansvar ikke kan reduceres til regneark, dokumentation og business as usual. Verden har brug for virksomheder, der handler med etisk dømmekraft og menneskelig integritet. Som ikke kun spørger “Hvad må vi?”, men “Hvad er rigtigt – ikke bare her og nu, men også for kommende generationer?”

Dato

18.09.2025

Tid

08:30

Sted

Merkur Andelskasse, Vesterbrogade 40, 1. sal, 1620 København

Dakofa
Kursus
En god udbudsproces og en fair kontraktopfølgning

Et nødvendigt gør-det-selv kursus for såvel udbydere som tilbudsgivere. På dette kursus sætter vi nemlig fokus på rammerne for og kommunernes værktøjer til at sikre en god udbudsproces og en fair kontraktopfølgning i en tid, hvor udbud og kontrakter er et væsentligt link mellem udbydere og entreprenører. Grundet overvældende interesse er dette en gentagelse af kurset fra marts 2025.

Dato

18.09.2025

Tid

10:00