Carlsberg Byen genanvender gamle mursten

Regeringens byggepolitiske udspil skal blandt andet få byggebranchen til at genanvende byggematerialer. I Carlsberg Byen genanvender man mursten fra ikke-bevaringsværdige bygninger og sparer derved store mængder CO2.

”I Carlsberg Byen kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan udleve vores vision om at skabe en bæredygtig bydel”, siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen. .

20.03.2015

CSR.dk

Genbrug af mursten i Carlsberg Byen

  • Der er genanvendt 10.000 mursten til renovering af Carlsbergs gamle administrationsbygning i Carlsberg Byen.
  • Der skal udvikles i alt 564.000 kvadratmeter byggeri i Carlsberg Byen. I alt nedrives 150.000 kvadratmeter, hvoraf der indtil nu er nedrevet mere end 50.000 kvadratmeter. 
  • Carlsberg Byen samarbejder med virksomheden ’Gamle Mursten’, der, som de eneste på markedet, kan rense og genbruge mursten.

Regeringen præsenterede i november et byggepolitisk udspil, hvor et centralt tema er genbrug af byggematerialer, så byggebranchen kan udvikle sig i en grøn og bæredygtig retning.

Eksempelvis sparer man et 0,5 kg CO2 ved at genanvende én mursten. Og netop genanvendelse af byggematerialer er på dagsordenen i Københavns nye bydel Carlsberg Byen, der er under opførelse på Carlsberg-bryggeriets gamle areal.  

Læs også: Carlsberg vil udvikle selvnedbrydende flasker

For at give plads til udviklingen af Carlsberg Byen, bliver der nedrevet en række ældre, ikke-bevaringsværdige bygninger på den tidligere bryggerigrund. Dermed bliver en masse gamle mursten til overs, som med fordel kan genanvendes til bygge- og renoveringsprojekter både i og uden for bydelen. Genanvendelse af gamle mursten er nemlig en effektiv kilde til CO2-besparelser.

Genanvendte mursten giver miljøgevinst 
Senest er 10.000 mursten fra nedrivningen af en værkstedsbygning blevet genbrugt til at renovere facaden på den gamle administrationsbygning i Carlsberg Byen, som blev færdig før årsskiftet. Det gav en samlet besparelse på fem tons CO2 i forhold til anvendelse af nyproducerede mursten. 

"I Carlsberg Byen kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan udleve vores vision om at skabe en bæredygtig bydel – og her er genanvendelse af mursten fra nedrevne bygninger en oplagt mulighed. Der er store miljømæssige gevinster ved at genanvende mursten, fordi det udleder langt mindre CO2 at rense gamle mursten end at producere nye", forklarer administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, og uddyber:

"I et byudviklingsprojekt som vores, hvor der løbende skal rives ned og bygges nyt, er det helt oplagt at udnytte de eksisterende byggematerialer. Ud over de klart miljømæssige gevinster har genanvendelse af gamle mursten desuden den fordel, at de bidrager til at bevare det oprindelige udseende på de mange bevaringsværdige bygninger, der løbende renoveres som en del af byudviklingen". 

Læs også: Klimaministeren på besøg i Carlsberg Byen

Udregninger fra rådgivningsvirksomheden Niras viser, at 2.000 gamle mursten sparer miljøet for et ton CO2 i forhold til produktion af nye mursten. Til produktion af rensede, palleterede gamle mursten bruges cirka 98 procent mindre energi, end hvad der går til produktion af en ny mursten. 

Om Carlsberg Byen

  • Udviklingsselskabet Carlsberg Byen opfører over de næste 10-15 år et nyt bykvarter på Carlsbergs tidligere bryggeriområde på Vesterbro med blandt andet kontorlokaler, butikker, restauranter, skoler, kulturinstitutioner, og 3.000 boliger i forskellige størrelser og prisklasser. 
  • Visionen er at skabe et mangfoldigt, levende og bæredygtigt bykvarter, som vil være attraktivt for erhvervsliv, beboere og besøgende.
  • Når Carlsberg Byen er fuldt udviklet, vil bykvarteret være på knap 600.000 etagemeter, der forventes fordelt med cirka 45 procent til boliger, cirka 45 procent til butikker og erhverv og cirka 10 procent til kultur, idræt og institutioner. 
  • Bykvarteret kommer til at rumme tæt bebyggelse med byrum og pladser, smalle gader og snævre passager kombineret med åbne, grønne parker og ni tårnhuse i varierende højder fra 50 m til 120 m. 
  • Den kollektive trafik til og fra området sikres gennem en ny S-togsstation, Carlsberg Station, der står færdig i 2016. 
  • Carlsberg Byen ejes af Carlsberg, Realdania, PFA Pension, PenSam og Topdanmark. 

-JKK

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus