Brødrene Dahl fjerner konventionel plastik

Brødrene Dahl løfter nu sløret for en grøn omstilling af sine lagre, som vil spare klimaet for, hvad der svarer til 2.800 lastbiler fyldt med CO2 om året.

Foto: Brdr Dahl.

09.09.2020

CSR.dk

I oktober sættes der punktum for almindelig plastik og genbrugsplast i alle forsendelser fra Brødrene Dahl, som herefter går over til biobaseret plast på samtlige lagre.

Fremover bliver alle leverancer fra Brødrene Dahls lagre - 390.000 om året – således pakket og afdækket med plastik lavet af sukkerrør. I alt 140 tons plastikemballage årligt konverteres til biobaseret plast, hvilket vil spare klimaet for 412 tons CO2 om året.

Med det nye initiativ tager Brødrene Dahl et nyt skridt i en grøn strategi, som bl.a. også har betydet et farvel til 400.000 plastikposer i butikkerne.

Brødrene Dahl efter grundige undersøgelser og test valgt denne løsning, som vil koste virksomheden knap 600.000 kroner om året.

”Det lyder måske af meget, men det svarer til 1,86 kroner pr. leverance, og den udgift påtager vi os gerne, når vi dermed kan spare klimaet for 412 tons CO2 om året,” siger logistikdirektør i Brødrene Dahl, Lasse Halliday.

CO2-regnskabet går i minus for 1,86 kr pr ordre
”Den biobaserede plast er et restprodukt fra sukkerproduktion, som ellers ville være blevet smidt ud. Den stammer fra sukkerrør, der forbrænder CO2, mens de vokser. Faktisk forbrænder de mere CO2, end der går med at producere og bruge den biobaserede plast, så i det store klimaregnskab ryger vores CO2-aftryk ned på minus 162 ton CO2 om året,” forklarer, Lasse Halliday.

Den biobaserede plast kommer i anvendelse overalt i Brødrene Dahls leverancer. Alle poser, strækfilm, palleinddækning, afdækningsfolie, anden folie og hætter vil være produceret af sukkerrør. Eneste undtagelse er den emballage, producenterne anvender til indpakning af deres produkter, som fortsat kan være almindelig plastik eller genbrugsplast.

Brødrene Dahl er med sit initiativ grøn frontløber i branchen og håber, at andre - herunder også producenterne - vil følge trop.

”Merudgiften er til at overse, og kvalitetsmæssigt er den biobaserede plast fuldt på højde med andre løsninger. Så det er en god, grøn businesscase,”< siger Lasse Halliday.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: emballage

Emballage har vist sig at være en nøglefaktor i virksomheders arbejde med at reducere CO2 og affald. Temaet viser eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde med både reduktion og genanvendelse, hvilke redskaber, man kan bruge, og hvor der skal sættes ind i forhold til barrierer.

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle