Bingospil skubber medarbejdere til bæredygtige fremskridt

På kontorerne hos dentsu danmark har man introduceret bæredygtighedsbingo, som skal nudge medarbejderne til at tage det grønne valg i hverdagen – både på og udenfor arbejdspladsen.

Det bæredygtige bingospil giver kollegaerne noget andet at snakke om og mulighed for at inspirere hinanden, oplever CEO, Ulrik Petersen. Foto: 123RF.

28.09.2022

CSR.dk

”Fuld plade!”

Det er ikke en række perfekt udtrukne tal, der får medarbejderne til at opkræve deres præmie under kontorets bingospil hos dentsu. Det er i stedet deres egne gode gerninger, der er tallene, og som i sidste ende kan vinde dem et restaurantbesøg.

Marketingsbureauet har nemlig videreudviklet det årlige julebingospil til en grøn udgave, der gennem en periode opmuntrer medarbejderne til at være lige det grønnere i sin hverdag.

”Dynamikken er lidt ligesom, når man spiller bingo med tal og sidder og holder øje med hinandens plader. Det samme sker her. “Okay, du løste den opgave med at lave tre nye vegetarretter. Hvad har du lavet?” Så det giver fællesskab, og samtidig er der et konkurrence-element i det, som giver ekstra motivation deltagerne imellem,” fortæller Ulrik Petersen, der er CEO i Dentsu Danmark, om spillet til mediet Markedsføring.

Læs også: Salling åbner gratis cykelbibliotek til medarbejdere

Den første, der udfører alle bingopladens tyve opgaver, vinder retten til at råbe ”Bingo” såvel som et besøg på en bæredygtig restaurant eller nyt bæredygtigt produceret sengetøj. Opgaverne lyder blandt andet: ”Jeg bruger genanvendelige alternativer til stanniol” eller ”Næste uge minimerer jeg mit madspild til maksimalt at fylde, hvad der kan være i en margretheskål”.

Dermed spiller ’Bæredygtig Bingo’ også ind i alle medarbejdernes private liv udenfor kontorets fire vægge, hvilket netop er en taktik, der er aktivt valgt af ledelsen.

”Det kan ikke nytte noget, at vi kun ændrer ting på vores arbejdsplads. Vi er nødt til at ændre ting i forhold til den måde, vi forbruger og lever på i privaten. Vi hjælper vores kunder med grønne løsninger, og derfor bliver vi også nødt til selv at tage et ansvar. Det starter med os, hvis vi vil gøre en forskel for kunderne,” siger Ulrik Petersen.

Det får dog ingen negative konsekvenser, hvis man ikke formår at tikke nogen af de bæredygtige bingobokse, ligesom spillet bygger på en tillid til, at kollegaerne rent faktisk eksempelvis mindsker sit madspil. 

”Jeg oplever, at medarbejderne får noget andet at tale om, nogle andre emner, de har nogle andre snakke. Og lige pludselig kan man være med til at inspirere hinanden inden for nye områder, og det kan måske hjælpe folk med at lære hinanden lidt bedre at kende. Men man skal nu også bare tage det for, hvad det er. Et sjovt og godt tiltag, som også gør noget godt for miljøet,” afslutter Ulrik Petersen, der opfordrer andre virksomheder til at give sig i kast med lignende initiativer på deres arbejdsplads.

- KCP

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Global Compact Network Denmark
Webinar
Information webinar on the Business & Human Rights Accelerator in Denmark

Join our webinar December 4th from 15.30-16.15 where we will unfold the Business & Human Rights Accelerator in Denmark.

Dato

04.12.2023

Tid

15:30

Sted

Online via Zoom

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J