Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

Dansk Industri har netop udgivet en ny B2B-analyse med fokus på indkøberens adfærd og den digitale udvikling. Og her slår nye trends indenfor bæredygtighed igennem hos de professionelle danske indkøbere.

I analysen fortæller 34 procent af de adspurgte indkøbere, at de godt kunne tænke sig en klimaaftryksberegning, der kan måle det samlede aftryk i kurven ved check out. Foto: 123rf.com.

17.06.2024

CSR.dk

52 procent af danske B2B-indkøbere oplever, at alverdens udfordringer såsom inflation, udfordringer i forsyningskanaler, miljø, energikrise og krig har sat sine spor i forhold til, hvordan de køber ind.

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny analyse, som Dansk Industri (DI) har udarbejdet. Her har brancheorganisation taget pulsen på B2B-branchen og de trends, der præger den i øjeblikket.

Læs også: Analyse: Flere B2B’ere stiller krav om bæredygtighed

Og her er der særligt et nøgleord, som går igen – nemlig bæredygtighed.

For overordnet set bliver der købt mindre ind, men der er også kommet fokus på bæredygtige indkøb, som er en ny faktor, der spiller ind, når den professionelle indkøber gør sine indkøb. 

I den nye analyse, hvor DI har spurgt 1000 danske B2B-indkøbere, tilkendegiver 18 procent, at en af de forandringer, den nye virkelighed i 2024 har medført, er, at der er kommet fokus på bæredygtige indkøb.

Her udpeger indkøberne tre områder, som de navigerer efter med det overordnede mål at reducere klimaaftrykket til de nye klimaregnskaber, som de store virksomheder ved lov skal levere på i 2024. 

Indkøberen tager blandt andet stilling til, hvordan produktet er produceret, hvordan produktet er emballageret, og hvordan det er leveret.

Læs også: Forbrugerrådet Tænk opstiller seks kriterier, som klimamærkning af fødevarer skal opfylde

48 procent af B2B-indkøberne finder nemlig bæredygtig levering vigtig, og 35 procent mener, det er vigtigt, at produkterne fremstilles med en såkaldt produktkonfigurator, der kan lave klimaaftryksberegninger ved produktbeskrivelsen. 

Hertil vil 34 procent gerne have en samlet klimaaftryksberegning i kurven ved check-out.

– HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

26.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Hvordan får vi SMV'erne med?

26.11.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG kan være en løftestang for en ny kultur i byggeriet

25.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads fravælger Black Friday: Cirkulære løsninger er det nye sort

21.11.2024SustainBusiness

Sponseret

Det Digitale Produktpas og DMA med Louise Klüwer

20.11.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Bæredygtighed i tekstilbranchen: En case om strategisk tilgang til ansvarlig udvikling

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

09.12.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K