Bæredygtighed skal sikre kaffens fremtid

Nescafé har siden 2010 investeret 400 mio. euro i bæredygtige initiativer. – Vores bæredygtige arbejde skal sikre kaffebøndernes vilkår, så de kan også i fremtiden kan dyrke sunde og bæredygtige afgrøder, siger Anna Lindqvist, nordisk marketing manager i Nescafé.

16.12.2021

CSR.dk

Alle kender Nescafé. Den nemme kop kaffe, som bare kræver lidt kogt vand. Men de færreste ved sikkert, at Nescafé oprindeligt blev udviklet for at udnytte overskuddet af kaffebønner i Brasilien i 1930'erne.

Den første kop Nescafé blev drukket i Schweiz i 1938, og i dag bliver der drukket 5500 kopper Nescafé – hvert sekund, året rundt. Den volumen forpligter, og Nescafé har derfor besluttet at gøre sin forretning bæredygtig i alle led. ”Vi satte gang i Nescafé Planen i 2010 og har siden arbejdet målrettet med bæredygtighed hele vejen rundt,” fortæller Anna Lindqvist, nordisk marketing manager i Nescafé.

Stor efterspørgsel kræver bæredygtig produktion

Prognoser viser, at verden om 20 år vil drikke godt 50 % mere kaffe end i dag. For at imødekomme den stigende efterspørgsel og samtidig forebygge rydning af skove er det nødvendigt at omlægge kaffeproduktionen, så den belaster naturen og lokalsamfundene mindst muligt.

”I modsætning til mange andre fødevarer dyrkes kaffe ikke på store autimatiserede plantager. Det er små familielandbrug, som har dyrket kaffe gennem generationer. Vi har derfor mellem 300 og 400 agronomer, som rejser rundt for at uddanne de lokale kaffebønder. Vi besøger de små landbrug og lærer dem om innovative, bæredygtige dyrkningsmetoder, hjælper dem med at tjene mere, at holde sig sundere og arbejde i større harmoni med naturen. Foreløbig har vores agronomer uddannet én million kaffebønder i bæredygtig kaffeproduktion i 15 lande,” siger Anna Lindqvist.

Agronomerne hjælper også kaffebønderne med at modernisere deres gårde, så de bliver mere effektive med yngre, stærkere træer, der producerer mere kaffe af en bedre kvalitet på mindre plads, og så lærer de også at dyrke nye kaffesorter, som kræver mindre vand.

”Vi har reduceret vandforbruget i kaffefabrikkerne med 35 % ” tilføjer Anna Lindqvist.

Genanvendelig emballage
Ud over bæredygtig produktion har Nescafé også stor fokus på miljøvenlig emballage. Det velkendte Nescafé Gold-glas er allerede designet til at kunne blive genanvendt som glas, og plastiklåget kan også sorteres som plastik.

”Vi kom tidligere i år også med Nescafé-Gold i en refll softpack-emballage af monomateriale – dvs. helt igennem lavet af kun én type plastik. Materialet er derfor nu designet til genanvendelse, fordi det kan affaldssorteres som plastik. Dette vil vi også ændre for hele Nescafé-serien og er en del af Nestlés globale ambition om i 2025 kun at bruge emballage, der er genbrugelig eller genanvendelig,” siger Anna Lindqvist.

Desuden bliver Nescafés softpack-materiale (plastlaminat) med skiftet fra ikke-genanvendelig emballage også over 20 pct. lettere, fordi der ikke længere er en aluminiumsbarriere i den ikke-genanvendelige pose. Ser man på 2020-volumener for Danmark og Nescafé Gold-sortimentet, betyder det, at Nescafé sparer omkring fre tons emballagemateriale.

”Vi vil gerne eliminere engangsemballage og være med til at ændre forbrugeradfærden i en miljørigtig retning,” understreger Anna Lindqvist.

Fødevaregigant vil være CO2-neutral i 2050 Nescafé er ejet af den globale fødevarekoncern Nestlé, der har en meget ambitiøs plan for at gøre hele Nestlé-koncernen CO2-neutral i 2050. Planen er opdelt i en række delmål, som bl.a. indebærer 100% genanvendelig eller genbrugelig emballage i 2025 samt 100% certifceret bæredygtig kakao og kaffe i 2025 og plantning af 200 mio. træer inden 2030. Nescafe har allerede plantet over 220 millioner kaffetræer i perioden 2010-2020.

Nestlé vil desuden producere fere plantebaserede mad- og drikkevarer og bruge 100 pct. vedvarende elektricitet i koncernen.

”Vi skal have reduceret vores CO2-udledning med 20% i 2025 i forhold til 2018-tal, i 2030 har vi reduceret den med 50 procent og i 2050 udleder vi ikke længere drivhusgasser netto. Det kalder vi vores ”Climate net zero plan”. Det er en ambitiøs plan, men vi skal sikre en bæredygtig produktion, så vi sikrer en bæredygtig virksomhed, så det handler om at være på forkant,” siger Nestlés kommunikationschef i Danmark, Anna Hagemann Rise.

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

02.07.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Danskerne elsker genbrug – især om sommeren

02.07.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Danmarks første anlæg til anvendelse af regnvand i industriproduktion er sat i drift

01.07.2025MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

Sponseret

Podcast til sommerferien

01.07.2025CSR.dk

Nordea justerer regler efter lån til oliegigant

01.07.2025Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nu kan festivaler og andre events svanemærkes

27.06.2025Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Bæredygtighedsindsats når nye højder: AKKC certificeret med Svanemærket

27.06.2025CSR.dk

Udskældte klimareduktioner skal tages i brug i stor stil

24.06.2025MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

Sponseret

Gør social bæredygtighed til en styrkeposition – deltag i nyt gratis forløb

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk Mini MBA med certificering (DK) start 18. aug. 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Næste holdstart i aug 2025

Dato

18.08.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol v. DEA, Fiolstræde 44, 1171 København K