Bæredygtighed skal sikre kaffens fremtid

Nescafé har siden 2010 investeret 400 mio. euro i bæredygtige initiativer. – Vores bæredygtige arbejde skal sikre kaffebøndernes vilkår, så de kan også i fremtiden kan dyrke sunde og bæredygtige afgrøder, siger Anna Lindqvist, nordisk marketing manager i Nescafé.

16.12.2021

CSR.dk

Alle kender Nescafé. Den nemme kop kaffe, som bare kræver lidt kogt vand. Men de færreste ved sikkert, at Nescafé oprindeligt blev udviklet for at udnytte overskuddet af kaffebønner i Brasilien i 1930'erne.

Den første kop Nescafé blev drukket i Schweiz i 1938, og i dag bliver der drukket 5500 kopper Nescafé – hvert sekund, året rundt. Den volumen forpligter, og Nescafé har derfor besluttet at gøre sin forretning bæredygtig i alle led. ”Vi satte gang i Nescafé Planen i 2010 og har siden arbejdet målrettet med bæredygtighed hele vejen rundt,” fortæller Anna Lindqvist, nordisk marketing manager i Nescafé.

Stor efterspørgsel kræver bæredygtig produktion

Prognoser viser, at verden om 20 år vil drikke godt 50 % mere kaffe end i dag. For at imødekomme den stigende efterspørgsel og samtidig forebygge rydning af skove er det nødvendigt at omlægge kaffeproduktionen, så den belaster naturen og lokalsamfundene mindst muligt.

”I modsætning til mange andre fødevarer dyrkes kaffe ikke på store autimatiserede plantager. Det er små familielandbrug, som har dyrket kaffe gennem generationer. Vi har derfor mellem 300 og 400 agronomer, som rejser rundt for at uddanne de lokale kaffebønder. Vi besøger de små landbrug og lærer dem om innovative, bæredygtige dyrkningsmetoder, hjælper dem med at tjene mere, at holde sig sundere og arbejde i større harmoni med naturen. Foreløbig har vores agronomer uddannet én million kaffebønder i bæredygtig kaffeproduktion i 15 lande,” siger Anna Lindqvist.

Agronomerne hjælper også kaffebønderne med at modernisere deres gårde, så de bliver mere effektive med yngre, stærkere træer, der producerer mere kaffe af en bedre kvalitet på mindre plads, og så lærer de også at dyrke nye kaffesorter, som kræver mindre vand.

”Vi har reduceret vandforbruget i kaffefabrikkerne med 35 % ” tilføjer Anna Lindqvist.

Genanvendelig emballage
Ud over bæredygtig produktion har Nescafé også stor fokus på miljøvenlig emballage. Det velkendte Nescafé Gold-glas er allerede designet til at kunne blive genanvendt som glas, og plastiklåget kan også sorteres som plastik.

”Vi kom tidligere i år også med Nescafé-Gold i en refll softpack-emballage af monomateriale – dvs. helt igennem lavet af kun én type plastik. Materialet er derfor nu designet til genanvendelse, fordi det kan affaldssorteres som plastik. Dette vil vi også ændre for hele Nescafé-serien og er en del af Nestlés globale ambition om i 2025 kun at bruge emballage, der er genbrugelig eller genanvendelig,” siger Anna Lindqvist.

Desuden bliver Nescafés softpack-materiale (plastlaminat) med skiftet fra ikke-genanvendelig emballage også over 20 pct. lettere, fordi der ikke længere er en aluminiumsbarriere i den ikke-genanvendelige pose. Ser man på 2020-volumener for Danmark og Nescafé Gold-sortimentet, betyder det, at Nescafé sparer omkring fre tons emballagemateriale.

”Vi vil gerne eliminere engangsemballage og være med til at ændre forbrugeradfærden i en miljørigtig retning,” understreger Anna Lindqvist.

Fødevaregigant vil være CO2-neutral i 2050 Nescafé er ejet af den globale fødevarekoncern Nestlé, der har en meget ambitiøs plan for at gøre hele Nestlé-koncernen CO2-neutral i 2050. Planen er opdelt i en række delmål, som bl.a. indebærer 100% genanvendelig eller genbrugelig emballage i 2025 samt 100% certifceret bæredygtig kakao og kaffe i 2025 og plantning af 200 mio. træer inden 2030. Nescafe har allerede plantet over 220 millioner kaffetræer i perioden 2010-2020.

Nestlé vil desuden producere fere plantebaserede mad- og drikkevarer og bruge 100 pct. vedvarende elektricitet i koncernen.

”Vi skal have reduceret vores CO2-udledning med 20% i 2025 i forhold til 2018-tal, i 2030 har vi reduceret den med 50 procent og i 2050 udleder vi ikke længere drivhusgasser netto. Det kalder vi vores ”Climate net zero plan”. Det er en ambitiøs plan, men vi skal sikre en bæredygtig produktion, så vi sikrer en bæredygtig virksomhed, så det handler om at være på forkant,” siger Nestlés kommunikationschef i Danmark, Anna Hagemann Rise.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

08.07.2024CSR.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

05.07.2024Troldtekt A/S

Sponseret

Renovering og transformation kan vise vejen til et lavere klimaaftryk i byggeriet

04.07.2024BSR

Sponseret

Scaling Investment in Carbon Credits with Integrity

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)