Bæredygtighed skal sikre kaffens fremtid

Nescafé har siden 2010 investeret 400 mio. euro i bæredygtige initiativer. – Vores bæredygtige arbejde skal sikre kaffebøndernes vilkår, så de kan også i fremtiden kan dyrke sunde og bæredygtige afgrøder, siger Anna Lindqvist, nordisk marketing manager i Nescafé.

16.12.2021

CSR.dk

Alle kender Nescafé. Den nemme kop kaffe, som bare kræver lidt kogt vand. Men de færreste ved sikkert, at Nescafé oprindeligt blev udviklet for at udnytte overskuddet af kaffebønner i Brasilien i 1930'erne.

Den første kop Nescafé blev drukket i Schweiz i 1938, og i dag bliver der drukket 5500 kopper Nescafé – hvert sekund, året rundt. Den volumen forpligter, og Nescafé har derfor besluttet at gøre sin forretning bæredygtig i alle led. ”Vi satte gang i Nescafé Planen i 2010 og har siden arbejdet målrettet med bæredygtighed hele vejen rundt,” fortæller Anna Lindqvist, nordisk marketing manager i Nescafé.

Stor efterspørgsel kræver bæredygtig produktion

Prognoser viser, at verden om 20 år vil drikke godt 50 % mere kaffe end i dag. For at imødekomme den stigende efterspørgsel og samtidig forebygge rydning af skove er det nødvendigt at omlægge kaffeproduktionen, så den belaster naturen og lokalsamfundene mindst muligt.

”I modsætning til mange andre fødevarer dyrkes kaffe ikke på store autimatiserede plantager. Det er små familielandbrug, som har dyrket kaffe gennem generationer. Vi har derfor mellem 300 og 400 agronomer, som rejser rundt for at uddanne de lokale kaffebønder. Vi besøger de små landbrug og lærer dem om innovative, bæredygtige dyrkningsmetoder, hjælper dem med at tjene mere, at holde sig sundere og arbejde i større harmoni med naturen. Foreløbig har vores agronomer uddannet én million kaffebønder i bæredygtig kaffeproduktion i 15 lande,” siger Anna Lindqvist.

Agronomerne hjælper også kaffebønderne med at modernisere deres gårde, så de bliver mere effektive med yngre, stærkere træer, der producerer mere kaffe af en bedre kvalitet på mindre plads, og så lærer de også at dyrke nye kaffesorter, som kræver mindre vand.

”Vi har reduceret vandforbruget i kaffefabrikkerne med 35 % ” tilføjer Anna Lindqvist.

Genanvendelig emballage
Ud over bæredygtig produktion har Nescafé også stor fokus på miljøvenlig emballage. Det velkendte Nescafé Gold-glas er allerede designet til at kunne blive genanvendt som glas, og plastiklåget kan også sorteres som plastik.

”Vi kom tidligere i år også med Nescafé-Gold i en refll softpack-emballage af monomateriale – dvs. helt igennem lavet af kun én type plastik. Materialet er derfor nu designet til genanvendelse, fordi det kan affaldssorteres som plastik. Dette vil vi også ændre for hele Nescafé-serien og er en del af Nestlés globale ambition om i 2025 kun at bruge emballage, der er genbrugelig eller genanvendelig,” siger Anna Lindqvist.

Desuden bliver Nescafés softpack-materiale (plastlaminat) med skiftet fra ikke-genanvendelig emballage også over 20 pct. lettere, fordi der ikke længere er en aluminiumsbarriere i den ikke-genanvendelige pose. Ser man på 2020-volumener for Danmark og Nescafé Gold-sortimentet, betyder det, at Nescafé sparer omkring fre tons emballagemateriale.

”Vi vil gerne eliminere engangsemballage og være med til at ændre forbrugeradfærden i en miljørigtig retning,” understreger Anna Lindqvist.

Fødevaregigant vil være CO2-neutral i 2050 Nescafé er ejet af den globale fødevarekoncern Nestlé, der har en meget ambitiøs plan for at gøre hele Nestlé-koncernen CO2-neutral i 2050. Planen er opdelt i en række delmål, som bl.a. indebærer 100% genanvendelig eller genbrugelig emballage i 2025 samt 100% certifceret bæredygtig kakao og kaffe i 2025 og plantning af 200 mio. træer inden 2030. Nescafe har allerede plantet over 220 millioner kaffetræer i perioden 2010-2020.

Nestlé vil desuden producere fere plantebaserede mad- og drikkevarer og bruge 100 pct. vedvarende elektricitet i koncernen.

”Vi skal have reduceret vores CO2-udledning med 20% i 2025 i forhold til 2018-tal, i 2030 har vi reduceret den med 50 procent og i 2050 udleder vi ikke længere drivhusgasser netto. Det kalder vi vores ”Climate net zero plan”. Det er en ambitiøs plan, men vi skal sikre en bæredygtig produktion, så vi sikrer en bæredygtig virksomhed, så det handler om at være på forkant,” siger Nestlés kommunikationschef i Danmark, Anna Hagemann Rise.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online