Bæredygtige dæk af mælkebøtter vinder pris

Den tyske dækproducent Continental vinder en anerkendt pris for at satse et trecifret millionbeløb på et projekt, der udvikler bæredygtige dæk lavet på mælkebøtter.

Taraxagum-projektet har vundet adskillige pris og har fået stor international bevågenhed. Virksomheden kæmper for at gøre transportsektoren mere skånsom for miljøet. PR-foto..

10.07.2018

CSR.dk

Dæk- og teknologigiganten Continental vinder en forskningspris for at udvikle dæk til køretøjer, der er produceret af mælkebøtter.

Projektet hedder Taraxagum, der lægger sig tæt opad den latinske betegnelse for mælkebøtter, og omfatter forskning sammen med blandt andet University of Münster i at anvende og optimere brugen af russiske mælkebøtter til fremstillingen af naturgummi.

"De store investeringer afspejler, at vi prioriterer udviklingen af fremtidens dæk højt, og at vores ingeniører og teknikere arbejder på højtryk på at gøre gummiproduktionen mere bæredygtig", siger Georg Nielsen. PR-foto..

”Der er blevet fremavlet og forædlet en helt særlig russisk mælkebøtte, hvis rødder har nogle helt unikke egenskaber, vi kan bruge til at udvikle naturgummi. Målet er på sigt at matche udbyttet fra det konventionelle gummitræ, der vokser i troperne”, siger Georg Nielsen, der er adm. direktør hos Continental Dæk Danmark.

Læs også: Bring går over til CO2-fri transport

Siden projektets fødsel for godt fem år siden har Taraxagum produceret flere testpartier af dæk til blandt andet personbiler og transportsektoren. Og det har fået verden til at spærre øjnene op for de bæredygtige dæk.

Nu belønner University of Münster projektet med en såkaldt transfer-pris og en medfølgende pengegevinst på 10.000 euro. Begrundelsen er, at projektet formår at få bioteknologi og kommercielle interesser til at gå hånd i hånd.

Gummiproduktionen skal være mere bæredygtig
Og Continental har stor planer for fremtiden og mælkebøtteproduktionen. Virksomheden satser på, at den første serie af mælkebøttedæk kommer på markedet om fem år.

”Mælkebøtten kan dyrkes flere steder i verden – også Nordeuropa – og vi kan derfor minimere de lange transporter fra troperne, hvilket vil reducere CO2-udslippet betydeligt”, fortæller Georg Nielsen.

Senest fremlagde Continental planerne for et forskningsanlæg i Meckelburg-Vorpommern, hvor der skal forskes videre i fremstillingen af gummi fra den russiske mælkebøtteplante. Et anlæg, Continental forventer at investere 35 millioner euro i, hvilket svarer til 261 millioner kr.

”De store investeringer afspejler, at Continental prioriterer udviklingen af fremtidens miljøvenlige og intelligente dæk højt, og at vores ingeniører og teknikere sammen med vores samarbejdspartnere arbejder på højtryk på at gøre gummiproduktionen mere bæredygtig”, siger Georg Nielsen.

- EST

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

13.03.2025CSR.dk

Dansk cementgigant får penge til CO2-fangst

13.03.2025CSR.dk

Ny opgørelse: 36 virksomheder ansvarlige for over halvdelen af globale udledninger

12.03.2025Dansk Retursystem

Sponseret

Pantsystemet er effektivt som aldrig før: 99,7 procent genanvendes i lukket kredsløb

12.03.2025CSR.dk

Nye bæredygtighedscertifikater skal fremme den grønne turisme

12.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vance Kitira har skiftet til solenergi

11.03.2025Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

10.03.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vestforbrænding og Copenhagen Infrastructure Partners indgår partnerskab om CO2-fangstprojekt

07.03.2025CSR.dk

Ny Alliance for produktlevetid for elektronik på vej

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Seminar
ISO 45001 Inspirationsseminar

ISO 45001 Inspirationsseminaret giver dig en grundlæggende forståelse for kravelementerne i ISO 45001 standarden samt betingelserne i Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1409, og hvad det vil sige at være certificeret efter ISO 45001 standarden samt Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1409.

Dato

17.03.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Opstart: Mini MBA i Sustainability Management

Mini MBA i Sustainability Management er for dig, der ønsker en ambitiøs uddannelse i bæredygtighed. Du bliver undervist af førende eksperter inden for bæredygtighed og SDG’er - heriblandt Steen Hildebrandt, som har været med til at skabe uddannelsen.

Dato

17.03.2025

Tid

09:00

Sted

Copenhagen Marriott Hotel

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

18.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
CSRD - Deltag i vores webinarer og forstå dine rapporteringskrav

WEBINAR 4: ESRS S4 Forbrugere og slutbrugere

Dato

18.03.2025

Tid

11:00

Sted

Online

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR Opdaterede klimafaktorer for genanvendelse af affald

På seminaret får du indsigt i nye klimafaktorer for kombinerede indsamlinger af husstandsaffald til genanvendelse, for restaffald til forbrænding, og der er opdaterede klimafaktorer for blandt andet genanvendelse af mad- og drikkevarekartoner. Både kommuner og virksomheder kan bruge klimafaktorerne i formidlingen af deres klimaarbejde, og flere eksempler fremlægges.

Dato

18.03.2025

Tid

12:30

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus