Arla vil have mælkeproduktionen CO2-neutral fra 2050

Mejeriproducenten lancerer klimaplan, der omfatter 1,5 millioner malkekøer, 10.000 gårde og 70 mejerier i Nordvesteuropa.

Arla er allerede i dialog med en gruppe af såkaldte "pionerlandmænd", som producerer mælk med en meget lavere udledning af drivhusgasser end gennemsnittet. Arkivfoto..

11.03.2019

CSR.dk

Arla vil reducere udledningen af drivhusgasser per produceret liter mælk med 30 procent inden 2030 og neutralisere udledningen helt inden 2050.

Målene fremgår af Arlas nye klimaplan, hvor mejeriproducentens for første gang bevæger sig udover mejerierne og transporten og også tager produktionen af mælk på gårdene med. 

Læs også: Mindre CO2 fra Arlas mælketransport

Det skriver Ritzau.

”Jeg tror simpelthen ikke, at man på lang sigt har en chance som virksomhed, medmindre man tager det her seriøst og viser, at man arbejder sig i retning af at blive CO2-neutral”, siger Arlas administrerende direktør, Peder Tuborgh til Jyllands-Posten og fortsætter:

”Man risikerer at blive fravalgt af forbrugerne, hvis man står stille på det her område. Derfor skruer vi klimaindsatsen temmelig markant i vejret”, siger han.

”En nødvendig beslutning”
Ifølge Jan Holm Ingemann, landbrugsøkonom og lektor på Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet, har Peder Tuborgh og Arla da også fat i noget af det rigtige.

”Det er fornuftigt. Jeg vil næsten kalde det en nødvendig beslutning, Arla har truffet. Og Arla er ikke alene om at have truffet den beslutning. Vi har jo også set Danish Crown gøre noget tilsvarende for nylig”, siger han til Ritzau og fortsætter:

”Hvis man skal bevare tilliden hos de yngre forbrugere, er det nødvendigt. De forlanger handling. For dem er ord ikke nok, så man er nødt til at vise, at man kan sætte nogle ambitiøse og visionære mål”.

Læs også: Klimavenlig mælkekarton skal gøre Arla førende inden for bæredygtighed

Klimaplanen omfatter 1,5 millioner malkekøer, 10.000 gårde og 70 mejerier i hele Nordvesteuropa, og Arla er allerede i dialog med en gruppe af såkaldte "pionerlandmænd", som producerer mælk med en meget lavere udledning af drivhusgasser end gennemsnittet.

- JMA

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle