Arkitekter: Vi kommer ikke i mål med Parisaftalen, hvis vi kun følger Bygningsreglementet

Byggeriet er ikke i gang med at redde jorden fra en klimakatastrofe. Lige nu bliver der højest arbejdet for, at planeten bryder lidt langsommere sammen. Det er budskabet på dette års Building Green-messe

PR-foto: Building Green.

04.11.2022

CSR.dk

Hvis der er noget, der står lysende klar ved dette års Building Green i København er det, at byggebranchen har travlt.

Travlt med at finde nye løsninger, der ikke driver vores planet og vores børnebørns eksistens ud over afgrunden. Og travlt med ikke at bygge.

Det sidste lyder måske lidt underligt, en byggemesse taget i betragtning. Men hvis der er ord, der går igen hos de mange oplægsholdere fra ind- og udland, samt de mange udstillere ved den flot besøgte begivenhed i Forum, er det genbrug, recycling og udnyttelse af allerede eksisterende byggeri.

”De 12 kg CO2 per kvadratmeter vi ifølge det nye Bygningsreglement skal spare fra nytår, får os ikke i mål med Paris-aftalen. Lige nu udleder vi i Danmark 44,9 millioner ton CO2 per år, og skal vi i mål med 2050-målene må vi kun udlede 1,9 millioner ton. Vi har med andre ord meget travlt og kan ikke kun sætte vores lid til lovgiverne. Vi må blandt andet også håbe på store virksomheder.”

Sådan lød det fra arkitekterne Sinus Lynge og Mikkel Schlesinger fra henholdsvis Effekt og Cebra samt Steffen Maagaard fra rådgiveren Moe, da de indtog scenen på Building Green.

Læs også: Grundfos: Energirenovering er overset og afgørende svar på dobbeltkrise

Og på messen var flere plastproducenter og -genanvendere også klar for at udfordre rådgiverne på de traditionelle byggematerialer, blandt andet Proline Group, Plastics Projects, Sundolitt og PP Nordica.

Som en illustration har Danske Arkitektvirksomheder introduceret et spil, hvor man frit kan vælge mellem mange forskellige løsninger, eksempelvis på facader, og dermed se, hvor langt man er fra at opfylde 2050-målene.

”Ved på en sjov måde at kunne vælge til og fra, kan man genbesøge sine materialer og dermed forsøge at vælge noget mere bæredygtigt. Lad os forsøge at få forbruget ned på fire til seks kg CO2 per kvadratmeter,” sagde Peter Sattrup fra Danske Arkitektvirksomheder.

- KCP

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: nyt fra bæredygtigt byggeri

Hvad sker der i byggeriet? Er der kommet flere let-tilgængelige bæredygtige materialer, nye krav at leve op til, nye ideer? Vi ser på tendenser og udfordringer i det bæredygtige byggeri.

Relateret indhold

23.01.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed igen

23.01.2025Bureau Veritas

Sponseret

EPD er licence to operate for Solartag

23.01.2025SUSTAINX ApS

Sponseret

Fra dobbelt væsentlighedsanalyse til ESG-strategi med JYSK, Polar Seafood Denmark og GreenMind

23.01.2025CSR.dk

Sol overhaler for første gang kul som energikilde i EU

22.01.2025Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - Deltag i vores webinarer og forstå dine rapporteringskrav

22.01.2025Bureau Veritas

Sponseret

PanzerGlass viser LCA-resultater: Sådan gjorde de

22.01.2025Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppen reducerer plastforbruget med 20 procent i ny Pingvin-serie

21.01.2025CSR.dk

Danske kantiner går forrest i udviklingen mod en grønnere kost

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybrid - Efterår 2024

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart november 2024.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Valified
Webinar
Revisor Webinar: Nem ESG-rapportering for revisorer

Kom med, når Rambøll, Valified og Nykredit deler deres indsigt i, hvordan virksomheder og revisorer kan navigere i ESG og CSRD med digitale værktøjer og innovative løsninger.

Dato

28.01.2025

Tid

10:00

Sted

Online