Ansvarlig bold i Aarhus og Farum

Fodboldklubberne AGF og F.C. Nordsjælland har markeret sig uden for kridtstregerne i den forløbne uge. Førstnævnte har udgivet sin sociale regnskab for 2018, mens Farumholdet satte fokus på Kvindernes Internationale Kampdag med et anderledes initiativ.

AGF og F.C. Nordsjælland har været på banen med forskellige CSR-relaterede tiltag i den seneste uge..

12.03.2019

CSR.dk

To af klubberne i den danske liga, AGF og F.C. Nordsjælland, tog i sidste uge stafetten videre på hver sin front.

Det sociale fodboldprojekt FC Grønnegade, der hører under Aarhus Kommune, fik sidste år en donation på 50.000 kr. af AGF øremærket det gode sociale arbejde, holdet udfører. Spillerne på holdet er tidligere misbrugere, hjemløse eller andre socialt udsatte, og det overordnede mål er at hjælpe deltagerne til stoffrihed og forebygge tilbagefald og afhjælpe ensomhed og mangel på netværk. Illustration fra rapport..

I Aarhus har ”de hvi’e” således netop udgivet sit Sociale Regnskab 2018, der fortæller om selskabets CSR-aktiviteter sidste år. Med egne ord har klubben ’haft fuldt blus på CSR-kedlerne med små og store projekter’.

Det gælder bl.a. de mere end 70 samarbejdsklubber, der i alt har haft kontakt til AGF i 65.000 timer i årets løb ved for eksempel besøg til kampe, træning i klubberne, besøg af spillere, uddannelse af trænere og frivillige og showkampe.

"For AGF er det en grundlæggende værdi at være socialt ansvarlig gennem et stort engagement i samfundet omkring os - især i Aarhus, hvor vi aktivt ønsker at bidrage til en positiv udvikling. Det sociale regnskab for 2018 fortæller om det arbejde og viser, hvor vi sidste år satte et aftryk og hvor mange mennesker og institutioner, der har glæde af vores virke og tilbud”, siger direktør i AGF A/S, Jacob Nielsen.

Også en række af byens institutioner og organisationer har glæde af et samarbejde med AGF. Blandt andre har man haft besøg af Reden Aarhus, der er et være- og rådgivningssted for kvinder.

”Samarbejdet med AGF har stor betydning. Ikke kun fordi, at det giver en god oplevelse, men også fordi, at det styrker kvindernes relation og tillid til os, hvilket giver langt bedre muligheder for at arbejde socialfagligt med de sværere ting i deres liv. Så stor tak til AGF”, siger leder af Reden Aarhus, Anders Sørensen.

Mændene spillede for kvinderne
I Farum var kvinderne også i fokus for nylig. I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag i fredags, d. 8. marts, valgte F.C. Nordsjælland således at fremhæve en række stærke kvindeskikkelser i søndagens storkamp mod F.C. København.

Ved den lejlighed havde alle hjemmeholdets spillere fået lavet specielle kamptrøjer, hvor deres eget navn var erstattet af navnet på deres kvindelige forbillede. Navne som Beyoncé, Dronning Margrethe, Serena Williams, Michelle Obama, Oprah Winfrey og Rosa Parks var derfor at finde på banen i løbet af de 90 minutter.

”Ligestilling er et af kerneprincipperne hos FC Nordsjælland, og (…) i år vil vi igen gerne gøre vores for at kaste fokus på kampen for ligestilling – både i Danmark og internationalt. (…) Det føles naturligt for os at benytte vores platform til det, og vi er meget glade for den positive tilgang og energi, som vores Superligahold har vist i forbindelse med at vælge og hylde deres kvindelige rollemodel”, siger direktør i FCN Søren Kristensen.

Midtbanespilleren Jacob Steen Christensen valgte eksempelvis klimaaktivisten Greta Thunberg fordi hun ”(…) er i gang med at forandre verden. Hun kæmper ikke for sig selv, men for alle, og hun er så iskold, når hun adresserer de klimaproblemer, som alle beslutningstagerne ikke rigtigt tør røre ved. Det der med at pakke ting ind og lade stå ved vil hun ikke finde sig i. Hun er modig. Hun er en leder. Hun udviser initiativ. Alle egenskaber jeg selv beundrer og stræber efter som fodboldspiller og menneske. Greta Thunberg er et forbillede for min generation”, som han siger.

Læs også: Engelsk klub certificeret som verdens første CO2-neutrale fodboldklub

De fleste af de unikke trøjer er i færd med at blive solgt blandt klubbens partnere og sponsorer, mens enkelte sættes på internetauktion. Samtlige indtægter fra salget af trøjerne vil gå ubeskåret til klubbens pige- og kvindeafdeling.

-AK

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Carve Consulting
Gå-hjem-møde
Skab værdi med dataetik

For mange er dataetik stadig ikke helt håndgribeligt. Men her kan du høre om, hvordan dataetik er indlejret i chatbots og hvilke dataetiske tiltag, det kræver at få D-mærket. Du får også en kort introduktion til Håndbog i dataetik og dens dataetiske principper og implementeringsredskaber.

Dato

27.02.2024

Tid

15:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, København K

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online