Flere amerikanske banker tvunget til at kaste lys over lønforskelle mellem køn

I USA har investoren Arjuna Capital krævet ligeløn på dagsordenen i ni store virksomheder - siden den 15. januar har fire accepteret forslaget.

"Det her drejer sig ikke kun om at betale kvinder en fair løn, det drejer sig også om at omdanne en industri, der har overset kvinder og behandlet dem dårligt alt for længe”, siger Natasha Lamb, adm. direktør i Arjuna Capital. Arkivfoto..

07.02.2018

CSR.dk

Som tidligere beskrevet på CSR.dk, truer flere amerikanske investorer i år virksomheder med at sende emner som sexchikane og ligeløn på generalforsamlingens dagsorden. Det kan i sidste ende tvinge virksomheder til at offentliggøre information, som de hidtil ikke selv har ønsket at lægge ud til offentligheden.

Nu lader det imidlertid til, at flere virksomheder har lyttet til investorernes krav. Således har fire af de største banker og finansinstitutter i USA siden den 15. januar indvilliget i at offentliggøre information og data om deres indsats mod kønsbestemte uligheder på baggrund af krav fra investoren Arjuna Capital.

Læs også: Investorer tvinger amerikanske virksomheder til at reagere på #metoo

Den ene af dem er The Bank of New York Mellon (BNY Mellon), verdens største depotbank og aktiveringsvirksomhed. Den 15. januar annoncerede virksomheden, at man nu vil afskaffe køns- og racemæssige lønforskelle.

Samme dag tog den store amerikanske finansvirksomhed Citigroup også et skridt i den retning, da man lovede at undersøge og arbejde på at udbedre lønforskelle, hvilket blev efterfulgt af Bank of America blot 10 dage efter.

Virksomheder afviste investorernes krav
Tilbage i 2016 viste amerikanske aktionærer ellers interesse for at få undersøgt den procentuelle lønforskel mellem mandlige og kvindelige medarbejdere på tværs af race og etnicitet, men dengang afviste både Bank of America, MasterCard, American Express, JP Morgan, Wells Fargo og Citigroup at undersøge og kommunikere om emnet.

I år har Arjuna Capital så indsendt forslag til ni finansielle institutioner om, at de skulle offentliggøre emner som sexchikane og ligeløn, herunder BNY Mellon, Reinsurance Group og Progressive Insurance:

”Investorer kræver kønsbaseret egenkapital på Wall Street, og vi har ingen planer om at give op. Det her drejer sig ikke kun om at betale kvinder en fair løn, det drejer sig også om at omdanne en industri, der har overset kvinder og behandlet dem dårligt alt for længe”, siger Natasha Lamb, adm. direktør i Arjuna Capital og fortsætter:

”Kvinder er 20 procent mere tilbøjelige til at opgive en karriere inden for finansiering i forhold til alle andre industrier – det er ikke godt for erhvervslivet, og det er ikke godt for investorerne. Derfor er lige løn et kritisk første skridt mod at bevare og tiltrække talenter”, siger Natasha Lamb, adm. direktør i Arjuna Capital”.

Læs også: Er danske investorer ansvarlige og aktive?

Vil fortsætte gennemgang af lønpraksis
Hos BNY Mellon oplyser man i en pressemeddelelse, at man har tænkt sig at fortsætte arbejdet med at betale lige løn for det samme stykke arbejde:

”Hos BNY Mellon er vi forpligtet til at yde lige løn for det samme stykke arbejde. Vi planlægger samtidig at fortsætte vores gennemgang af lønpraksis for at fremme dette mål”.

Du kan læse mere om Arjuna Capitals krav til BNY Mellon her.

Tilbage i 2015 oprettede Arjuna Capital en aktionærkampagne for aktionærer mod at løse problemer med ligeløn i teknologisektoren. Her blev otte ud af ni forslag godkendt, hvorfor store teknikgiganter endte med at afsløre og efterfølgende afskaffe lønforskelle mellem mænd og kvinder.

I 2017 ændrede Arjuna Capitals sit fokus til kvinder inden for økonomi. Her har man blandt andet undersøgt finanssektoren for mangel på kvinder i ledende roller, på trods af at disse udgør et flertal af medarbejderne i denne sektor.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

11.04.2024CSR.dk

NGO og JustEat sammen om mindre madspild

10.04.2024Give Steel A/S

Sponseret

Give Steel nomineret til fornem pris for sit arbejde med mennesker på kanten

03.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Social ansvarlighed er Lübech Livings højeste prioritet

27.03.2024BSR

Sponseret

Demystifying Social KPIs under CSRD: Six Recommendations for Business

18.03.2024BSR

Sponseret

RISE: A Reflection on Women’s Advancement Beyond Supervisory Roles in the Garment Industry

14.03.2024BSR

Sponseret

A Foundational Guide for Business on Social Justice for 2024 and Beyond

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København

HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB
Konference
Bølgeenergi Dagen

Kom med, når vi afholder Bølgeenergi Dagen med fokus på danske bølgeenergiløsninger. Oplev debat om branchens fremtid, og få en introduktion til dens historik. En række teknologier på området vil blive præsenteret gennem oplæg.

Dato

18.04.2024

Tid

14:00

Sted

Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn