Amerikanerne: Sæt grænser for CO2-udslip

Tre fjerdedele af den amerikanske befolkning går ind for at udledningen af drivhusgasser skal reguleres for at reducere den globale opvarmning. Det viser en undersøgelse lavet i samarbejde med Washington Post og ABC News.

23.07.2009

CSR.dk

Undersøgelsen, der har bred opbakning fra både demokrater, republikanere og uafhængige, viser dog også, at kun 52 % støtter en såkaldt cap and trade-tilgang til at løse problemet med drivhusgasser. Et cap and trade-system fungerer ved, at der opstilles begrænsninger for nationens udledning af CO2, hvorefter både private, fonde og firmaer kan købe kvoter til at dække deres egne udledninger. At tvinge CO2-udlederne til lommerne skulle så gerne være et incitament til at skubbe til udviklingen af vedvarende energikilder og ny teknologi, der kan være med til at begrænse udledningen.
Og det er da netop også når der skal penge på bordet, at det går ud over opbakningen. 62 % siger godt nok, at de ville støtte regulering selvom det ville få priserne på indkøb til at stige og 56 % står bag, selv hvis det betyder 10 dollars oveni i forsyningsregningen. Støtten daler i midlertidig til 44 % såfremt at elregningen skulle gå hen og blive $25 dyrere. Cap and trade er ellers en af præsident Obamas mærkesager og hjørnestenen i det 1200 sider lange lovforslag, der er støttet af blandt andet formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, der selv har kaldt det ”et vidunderligt samarbejde”. Forslaget har desuden også opbakning fra en række miljøgrupper og virksomheder. Det er dog ikke desto mindre blevet kaldt ”alvorligt fejlbehæftet” af præsidenten for den amerikanske landbrugsorganisation, American Farm Bureau Federation, Bob Stallman.

Debatten for og imod cap and trade-systemet har især fokuseret på konsekvenserne for gennemsnitsamerikaneren. Fra kongressens side regner man med, at lovforslaget, hvis vedtaget, vil koste den gennemsnitlige amerikanske husstand $175 om året i 2020, mens republikanerne har argumenteret for at det beløb bliver mange gange højere og at lovforslaget vil være med til at sende millioner af jobs til udlandet. Beskeden er dog ikke for alvor trængt igennem hos liberale og moderate republikanere blandt hvem opbakningen stadig er over 60 %, mens partiets konservative kerne er mere modtagelig. Et argument blandt forslaget modstandere er, at USA ikke burde gøre noget før Indien og Kina, der er blandt verdens hurtigst voksende økonomier og CO2-udledere, tager affære. Undersøgelsen fra Washington Post og ABC viser dog, at seks ud af 10 amerikanere mener, at USA bør handle, selv hvis andre ikke gør.
En klar skillelinje fandt rapporten i øvrigt omkring alder, hvor de unge generelt støtter mere op end de ældre generationer. Næsten to tredjedele af unge under 30 støtter således cap and trade og otte ud af 10 går ind for regulering af føderal regulering af drivhusgasser. Blandt pensionisterne nyder cap and trade i midlertidig kun opbakning fra fire ud af 10 og kun halvdelen støtter generel regulering. Endelig viser rapporten ikke overraskende, at lavindkomstgrupperne er de første de dropper opbakningen, hvis prisstigningerne bliver for høje. Modsat er den del af befolkningen der tjener bedst mere indifferent overfor stigninger i priserne på fødevarer, el, vand osv. Undersøgelsens resultater er baseret på telefoninterviews med 1001 vilkårligt udvalgte amerikanere.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus