Amazons ansatte opfordrer Bezos til at tage hånd om klimaet

Mere end 6.500 ansatte opfordrer nu ledelsen i Amazon til at implementere en samlet klimaplan for virksomheden. Samtidig peger de på, at de nuværende initiativer slet ikke rykker nok.

I et åbent brev opfordrer over 6.500 Amazon-ansatte virksomheden til at løfte sin indsats på klimafronten yderligere. Bl.a. kritiserer man indkøbet af nye dieselbiler som værende i modstrid med selskabets mål om nuludledning af CO2..

24.04.2019

CSR.dk

På mindre end to uger har mere end 6.500 Amazon-ansatte underskrevet et åbent brev til Jeff Bezos og resten af Amazons direktion.

I brevet, som er offentliggjort på Medium, opfordrer de ansatte Amazon til at tage hånd om klimaforandringerne og implementere en klimaplan for den samlede virksomhed. Det skriver ABC News.

Læs også: Amazon investerer stort i elbiler

“Amazon har ressourcerne og størrelsen til at rykke verdens forestillinger og redefinere, hvad der er muligt og nødvendigt for at adressere klimakrisen. Vi mener, at det er en historisk mulig for Amazon til at stå sammen med sine ansatte og sende et signal til verden om, at vi er klar til at gå forrest for klimaet”, står der i brevet.

Som svar på brevet skriver en talsmand fra Amazon følgende til ABC News:

”Tidligere i år annoncerede vi, at vi vil offentliggøre vores CO2-aftryk sammen med relaterede mål og programmer. Vi annoncerede også vores vision “Shipment Zero”, der skal gøre Amazons levering nuludledende. Amazons bæredygtighedsteam anvender en vidensbaseret tilgang til at udvikle data og strategier, der skal sikre en stringent tilgang til vores arbejde med bæredygtighed”.

Initiativer går ikke langt nok
Hvis man tager udgangspunkt i brevet, så lader det dog ikke til, at de ansatte mener, at Amazons annoncerede initiativer går langt nok.

“Virksomheden har ikke beskrevet en samlet plan for at nå nuludledning, inden for den tidsramme videnskaben har fastsat. Vores mål om at nå 100 procent vedvarende energi har ikke en dato. På samme måde forpligter Shipment Zero sig ikke til at sænke udledningen sammenlignet med det nuværende niveau”, står der således i brevet.

I brevet peger man desuden på nylige indkøb af dieselbiler som skridt i modstrid med behovet for at udfase fossile brændstoffer, og man fremhæver manglende kontekst i klimamålsætningerne og nævner, at selvom installering af 50 solcelleanlæg inden 2020 lyder godt, så udgør det kun seks procent af den samlede bygningsmasse i Amazons distributionsnetværk. 

De ansatte sætter også spørgsmålstegn ved at ”virksomheden giver donationer til klimaforsinkende lovgivere”, deriblandt 68 medlemmer af Kongressen, der i 2018 stemte imod 100 procent af den forslåede klimalovgivning.

Brevets forfattere understreger også aspektet af social retfærdighed ved klimaforandringerne.

”Den forurening, som vi skaber, er ikke ligeligt fordelt, og klimakonsekvenserne vil først og hårdest blive mærket af sorte, indfødte grupper og andre farvede dele af samfundet, især i den sydlige del af verden. Vi må prioritere at reducere vores forurening I disse samfund”, skriver de.

Læs også: Mere vedvarende energi til Amazon

Med brevet går Amazons ansatte i fodsporene på f.eks. Google, hvor ansatte over hele verden i november sidste år forlod deres kontorer for at protestere mod måden, som virksomheden håndterede påstande om seksuelle overgreb.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet