Aktivt ansvar øger værdi i investeringer

Dialog giver indflydelse og øget værdi for alle. Aktivt ejerskab er derfor centralt for pensionskassen JØP, der udvider sin dialog i bredde og hyppighed, da ansvarlige investeringer også er gode investeringer, fortæller formand Anders Eldrup.

Fra retningslinjer og dialog til ansvar og vækst.

20.02.2017

CSR.dk

Der er gode penge i god virksomhedsdrift. Så banalt kan det jo siges. I praksis er det jo en kompleks udfordring at drive virksomhed i en global verden.

Og derfor er aktivt ejerskab både en hjælp for virksomheden, men også for virksomhedens investorer, fortæller JØPs formand Anders Eldrup bl.a. på Responsible Investment-konferencen d. 2. marts. En klar triple win situation, da man dermed også ændrer virksomheden ageren i ansvarlig retning.

”Som pensionsselskab er JØP's overordnede målsætning at skabe gode afkast til vores medlemmer. I JØP er vi samtidigt af den overbevisning, at selskaber, der udviser ansvarlighed, vil klare sig bedst på længere sigt. Overvejelser omkring ansvarlighed indgår derfor som et centralt element, når vi i JØP investerer medlemmernes penge.” understreger Anders Eldrup, der på dagen derfor bl.a. fortæller om JØPs principper og praksis for ansvarlige investeringer.

Implementeringen af FN's Retningslinjer om Menneskerettigheder og Erhvervsliv samt OECD´s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder skaber i JØP rammen for arbejdet, men til daglig handler det ikke bare at observere, men også at argumentere.

”I JØP har vi i 2016 udvidet vores aktive ejerskab, så dialog nu omfatter flere selskaber og dialogen med selskaberne er mere hyppig end tidligere.” fortæller Anders Eldrup og tilføjer ”Vi stemmer desuden på generalforsamlinger, hos selskaber hvor vi er stemmeberettiget. Vi tror på at aktivt ejerskab kan bidrage til øget værdiskabelse i et selskab.” Hos JØP gøres også dette struktureret og strategisk – bl.a. gennem at bruge retningslinjerne for aktivt ejerskab fra Komiteen for God Selskabsledelse.

Med principper til aktiv dialog
Hos JØP har man en række principper omkring investeringerne, som fx er knyttet til lande med sanktioner, virksomheder i våbenindustri eller med hovedfokus på kuludvinding. Eller som bare har en mangelfuld governance. Men selv når det er gjort er det naturligvis en lang omstillingsproces at arbejde med investeringer, da værdien af et aktivt ejerskab jo også består både at skubbe mod en ansvarlig drift og at blive som investor til gevinsten viser sig.

Det er en proces, der kræver dialog, men som er helt central for en ansvarlig investor, mener Anders Eldrup. ”I JØP arbejder vi i øjeblikket med at implementere FN´s Retningslinjer om Menneskerettigheder og Erhvervsliv samt OECD's Retningslinjer for Multinationale Selskaber. Vi forventer at denne implementering vil skabe en solid ramme omkring vores arbejde med ansvarlige investeringer, der på sigt vil komme til at gælde både ift. vores aktieinvesteringer, alternative investeringer og investeringer i ejendomme.”

Hør mere om JØPs principper og praktiske arbejde med investeringer på Responsible Investment d. 2. marts, hvor også Nykredit, Skandia, EKF, Climate-KIC, IFU og Merkur Bank byder ind med indsigt og holdninger – og med gæstetaler fra generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og the grand old man for impact investment, Robert Rubinstein fra TBLI Group.

Læs om program, temaer, overskrifter og tilmelding her.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

16.10.2024CSR.dk

Techgiganter satser nu – også – på atomkraft

15.10.2024CSR.dk

Lidls nye hovedkontor opnår højeste grad af DGNB-certificering og særlig udmærkelse

14.10.2024BSR

Sponseret

An Impact-Based Approach to Responsible AI

14.10.2024MäRK

Sponseret

Fra bæredygtighedstænkning i erhvervslivet til forretningstænkning i bæredygtighed

14.10.2024Schneider Electric

Sponseret

EVENT: Besøg hackernes verden og beskyt dig bedre mod cyberangreb

11.10.2024CSR.dk

Bæredygtighed er også genbrug af gode ideer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online