Aktivt ansvar øger værdi i investeringer

Dialog giver indflydelse og øget værdi for alle. Aktivt ejerskab er derfor centralt for pensionskassen JØP, der udvider sin dialog i bredde og hyppighed, da ansvarlige investeringer også er gode investeringer, fortæller formand Anders Eldrup.

Fra retningslinjer og dialog til ansvar og vækst.

20.02.2017

CSR.dk

Der er gode penge i god virksomhedsdrift. Så banalt kan det jo siges. I praksis er det jo en kompleks udfordring at drive virksomhed i en global verden.

Og derfor er aktivt ejerskab både en hjælp for virksomheden, men også for virksomhedens investorer, fortæller JØPs formand Anders Eldrup bl.a. på Responsible Investment-konferencen d. 2. marts. En klar triple win situation, da man dermed også ændrer virksomheden ageren i ansvarlig retning.

”Som pensionsselskab er JØP's overordnede målsætning at skabe gode afkast til vores medlemmer. I JØP er vi samtidigt af den overbevisning, at selskaber, der udviser ansvarlighed, vil klare sig bedst på længere sigt. Overvejelser omkring ansvarlighed indgår derfor som et centralt element, når vi i JØP investerer medlemmernes penge.” understreger Anders Eldrup, der på dagen derfor bl.a. fortæller om JØPs principper og praksis for ansvarlige investeringer.

Implementeringen af FN's Retningslinjer om Menneskerettigheder og Erhvervsliv samt OECD´s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder skaber i JØP rammen for arbejdet, men til daglig handler det ikke bare at observere, men også at argumentere.

”I JØP har vi i 2016 udvidet vores aktive ejerskab, så dialog nu omfatter flere selskaber og dialogen med selskaberne er mere hyppig end tidligere.” fortæller Anders Eldrup og tilføjer ”Vi stemmer desuden på generalforsamlinger, hos selskaber hvor vi er stemmeberettiget. Vi tror på at aktivt ejerskab kan bidrage til øget værdiskabelse i et selskab.” Hos JØP gøres også dette struktureret og strategisk – bl.a. gennem at bruge retningslinjerne for aktivt ejerskab fra Komiteen for God Selskabsledelse.

Med principper til aktiv dialog
Hos JØP har man en række principper omkring investeringerne, som fx er knyttet til lande med sanktioner, virksomheder i våbenindustri eller med hovedfokus på kuludvinding. Eller som bare har en mangelfuld governance. Men selv når det er gjort er det naturligvis en lang omstillingsproces at arbejde med investeringer, da værdien af et aktivt ejerskab jo også består både at skubbe mod en ansvarlig drift og at blive som investor til gevinsten viser sig.

Det er en proces, der kræver dialog, men som er helt central for en ansvarlig investor, mener Anders Eldrup. ”I JØP arbejder vi i øjeblikket med at implementere FN´s Retningslinjer om Menneskerettigheder og Erhvervsliv samt OECD's Retningslinjer for Multinationale Selskaber. Vi forventer at denne implementering vil skabe en solid ramme omkring vores arbejde med ansvarlige investeringer, der på sigt vil komme til at gælde både ift. vores aktieinvesteringer, alternative investeringer og investeringer i ejendomme.”

Hør mere om JØPs principper og praktiske arbejde med investeringer på Responsible Investment d. 2. marts, hvor også Nykredit, Skandia, EKF, Climate-KIC, IFU og Merkur Bank byder ind med indsigt og holdninger – og med gæstetaler fra generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og the grand old man for impact investment, Robert Rubinstein fra TBLI Group.

Læs om program, temaer, overskrifter og tilmelding her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

BeWo introducerer deres automatiserede CO2- beregnings integration til Microsoft Dynamics 365 Business Central

22.07.2024BEWO ApS

Sponseret

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)