Aktivt ansvar øger værdi i investeringer

Dialog giver indflydelse og øget værdi for alle. Aktivt ejerskab er derfor centralt for pensionskassen JØP, der udvider sin dialog i bredde og hyppighed, da ansvarlige investeringer også er gode investeringer, fortæller formand Anders Eldrup.

Fra retningslinjer og dialog til ansvar og vækst.

20.02.2017

CSR.dk

Der er gode penge i god virksomhedsdrift. Så banalt kan det jo siges. I praksis er det jo en kompleks udfordring at drive virksomhed i en global verden.

Og derfor er aktivt ejerskab både en hjælp for virksomheden, men også for virksomhedens investorer, fortæller JØPs formand Anders Eldrup bl.a. på Responsible Investment-konferencen d. 2. marts. En klar triple win situation, da man dermed også ændrer virksomheden ageren i ansvarlig retning.

”Som pensionsselskab er JØP's overordnede målsætning at skabe gode afkast til vores medlemmer. I JØP er vi samtidigt af den overbevisning, at selskaber, der udviser ansvarlighed, vil klare sig bedst på længere sigt. Overvejelser omkring ansvarlighed indgår derfor som et centralt element, når vi i JØP investerer medlemmernes penge.” understreger Anders Eldrup, der på dagen derfor bl.a. fortæller om JØPs principper og praksis for ansvarlige investeringer.

Implementeringen af FN's Retningslinjer om Menneskerettigheder og Erhvervsliv samt OECD´s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder skaber i JØP rammen for arbejdet, men til daglig handler det ikke bare at observere, men også at argumentere.

”I JØP har vi i 2016 udvidet vores aktive ejerskab, så dialog nu omfatter flere selskaber og dialogen med selskaberne er mere hyppig end tidligere.” fortæller Anders Eldrup og tilføjer ”Vi stemmer desuden på generalforsamlinger, hos selskaber hvor vi er stemmeberettiget. Vi tror på at aktivt ejerskab kan bidrage til øget værdiskabelse i et selskab.” Hos JØP gøres også dette struktureret og strategisk – bl.a. gennem at bruge retningslinjerne for aktivt ejerskab fra Komiteen for God Selskabsledelse.

Med principper til aktiv dialog
Hos JØP har man en række principper omkring investeringerne, som fx er knyttet til lande med sanktioner, virksomheder i våbenindustri eller med hovedfokus på kuludvinding. Eller som bare har en mangelfuld governance. Men selv når det er gjort er det naturligvis en lang omstillingsproces at arbejde med investeringer, da værdien af et aktivt ejerskab jo også består både at skubbe mod en ansvarlig drift og at blive som investor til gevinsten viser sig.

Det er en proces, der kræver dialog, men som er helt central for en ansvarlig investor, mener Anders Eldrup. ”I JØP arbejder vi i øjeblikket med at implementere FN´s Retningslinjer om Menneskerettigheder og Erhvervsliv samt OECD's Retningslinjer for Multinationale Selskaber. Vi forventer at denne implementering vil skabe en solid ramme omkring vores arbejde med ansvarlige investeringer, der på sigt vil komme til at gælde både ift. vores aktieinvesteringer, alternative investeringer og investeringer i ejendomme.”

Hør mere om JØPs principper og praktiske arbejde med investeringer på Responsible Investment d. 2. marts, hvor også Nykredit, Skandia, EKF, Climate-KIC, IFU og Merkur Bank byder ind med indsigt og holdninger – og med gæstetaler fra generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og the grand old man for impact investment, Robert Rubinstein fra TBLI Group.

Læs om program, temaer, overskrifter og tilmelding her.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.12.2024CSR.dk

Det næste klimamål spøger allerede i kullisen

02.12.2024CSR.dk

Bæredygtighedens lange vej ind i bestyrelseslokalet

02.12.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

Kære CFO, kan du både regne og regne den ud?

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

29.11.2024CSR.dk

Slut med flyers og debatindlæg: Klimabevægelsens afsked med den søde aktivisme

29.11.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

6 pointer om CFO’ens rolle i ESG

28.11.2024CSR.dk

Nyt studie belyser forunderligt forbrugerparadoks

27.11.2024CSR.dk

Efter tolv år uden fremskridt: Hvordan kommer shipping i mål?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom