Afskibere vil have politisk fokus på grøn omstilling efter coronavirus

Flere af containerrederiernes største kunder opfordrer poltikerne til fortsat at have fokus på grøn omstilling efter coronakrisen. De understreger, at tiltagene, der blev fremsat efter sidste finanskrise, ikke skal gentages.

Coronakrisen har også store konsekvenser for den maritime industri, da der ikke ses den samme efterspørgsel på transport af varer..

16.04.2020

CSR.dk

En industrigruppe med deltagelse af virksomheder som Nestlé, Lego, Ikea og Volo gået sammen med henblik på at lægge pres på politikerne for at holde fast i fokusset på den grønne omstilling. 

Det er sket gennem et brev, som blandt andet er underskrevet af Nestlés administerende direktør, Mark Schneider, og er endvidere blevet offentliggjort i en række medier globalt. 

Læs også: Containerskibe skal sejle på bæredygtig brændselscelleteknologi

Aktørerne, der har underskrevet, argumenterer for at man skal kigge tilbage på følgerne af finanskrisen i 2008 og sikre, at samme initiativer ikke bliver efterlignet. Man skal derimod gå målrettet efter en klimaomstilling af samfundet. I følge dem, er det i stand til at skabe den vækst og de job, der er behov for. 

Corona stopper den grønne maritime omstilling
Derudover kommer brevet og opfordringen fra afskiberne på et tidspunkt, hvor den grønne omstilling er ved at få grobund i den maritime industri. Her er et af pejlemærkerne er at halvere branchens CO2-udledning inden 2050. 

Dog er coronakrisen på mange områder kommet på tværs. Rederierne taber ressourcer og mister vigtig omsætning, da der ikke er samme efterspørgsel på transport. Derfor har de globale rederier aflyst omkring 400 overfarter på større ruter, lyder det fra Sea-Intelligence. IMO har desuden udsat og aflyst flere møder, der skulle have været afholdt i foråret.

Læs også: Forsyningskæderne bliver kortere og grønnere på den anden side af krisen

Simon Bergulf, der er chef for regulatory affairs hos Mærsk, oplyser over for ShippingWatch, at coronavirussen ikke vil have indvirkning på selskabets bæredygtige planer. 

“Vores ambitioner og arbejde på klimaområdet er fortsat det samme. Det har Covid-19 udbruddet ikke ændret på. Mærsk skal fortsat have et CO2-neutralt skib på vandene inden 2030, og det arbejder vi målrettet efter”, siger han i en skriftlig kommentar til ShippingWatch.

I industrigruppen er der over 100 aktører, der foruden at indeholde erhvervsvirksomheder, også består af humanitære organisationer og europæiske politikere. 

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle