Aalborg Forsyning skriver CSR-krav ind i nye kontrakter

Fra 2022 vil Aalborg Forsyning ved indgåelse af nye kontrakter stille nye CSR-krav til sine leverandører. Det skal sikre, at de lever op til FN's og OECD's krav om ansvarlig virksomhedsadfærd.

30.12.2021

CSR.dk

Aalborg Forsyning er, som en af de første i forsyningssektoren, i gang med at implementere FN's retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv (UNGPs) og OECD's retningslinjer for Multinationale Virksomheder, selvom standarderne først forventes at blive lovpligtige i EU i løbet af et par år. 

"Nu er vi klar til at tage næste skridt i implementeringen af standarderne, og det betyder, at vi fra 1. januar 2022 ved indgåelse af nye kontrakter også vil kræve af vores samarbejdspartnere og
leverandører, at de lever op til kravene om ansvarlig virksomhedsadfærd," siger Nils Ove, vicedirektør i Aalborg Forsyning.

Vil gerne gå foran
Kravene om ansvarlig virksomhedsadfærd kommer som udgangspunkt til at gælde, når der skal indgås kontrakter ved EU-udbud og licitationer. Ved kontraktindgåelse med Aalborg Forsyning
forpligter leverandørerne sig til at respektere menneskerettighederne, miljøet og økonomisk bæredygtighed og til at integrere deres engagement i virksomheden. Leverandørerne skal også
forpligtige sig til at håndtere de negative indvirkninger, som udførelsen af deres egne arbejdsopgaver medfører.

Læs også: Entreprenørvirksomheder sætter skub i arbejdet for mere diversitet og inklusion

"Aalborg Forsyning køber hvert år ind for over en milliard kroner. Den indflydelse, som vores indkøbsvolumen giver, vil vi bruge aktivt til også at løfte et socialt, bæredygtigt og samfundsmæssigtansvar forankret i UNGPs og OECD's retningslinjer. Derfor går vi foran, selvom retningslinjerne endnu ikke er lovkrav i EU, og vi håber, at den ansvarlige virksomhedsadfærd vil sprede sig som ringe i vandet ved, at vi stiller krav til vores leverandører, som så stiller krav til deres leverandører osv.," siger Nils Ove.

CSR-krav afskrækker ikke leverandører
Aalborg Forsyning har allerede gjort sig nogle erfaringer med at stille CSR-krav og inddrage UNGPs og OECD's retningslinjer i evalueringen af tilbud.

"Erfaringerne har vist, at CSR-kravene ikke afskrækker nogen fra at give tilbud, og derfor går vi nu videre og får kravene skrevet ind i kontrakterne med vores leverandører. Vi vil også fortsat inddrage
CSR i evalueringen af tilbud, hvis vi på forhånd får kendskab til, at markedet har generelle udfordringer i forhold til at imødekomme UNGPs og OECD's retningslinjer. I de tilfælde vil leverandørerne allerede i deres tilbud skulle tage aktivt stilling til, hvordan de vil imødekomme udfordringerne," siger Nils Ove.

Idet UNGPs og OECD's retningslinjer stadig ikke er lovpligtige i EU, vil Aalborg Forsyning gøre en aktiv indsats for at hjælpe leverandører og samarbejdspartnere godt i gang. Derfor vil der som
udgangspunkt blive holdt orienteringsmøder på alle de udbud, hvor retningslinjerne for ansvarlig virksomhedsadfærd bliver inddraget.

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)