5 hurtige til den nye direktør i Green Network

Tydeligere sammenhæng mellem CSR og forretningsstrategien løser mange af udfordringerne inden for CSR. Det mener Kenneth Hald Jensen, der er ny direktør i Green Network.

09.09.2013

CSR.dk

Kenneth Hald Jensen er direktør i Green Network, der rådgiver medlemsvirksomheder inden for CSR..

Hvad er din vigtigste arbejdsopgave som administrerende direktør i Green Network?
Min opgave er, at sikre at vores medlemmer har adgang til kompetencer og viden inden for CSR, som vil øge deres konkurrenceevne og dermed muligheder for at skabe værdi og job for de lokalsamfund, de er en del af.

Vores medlemmer oplever i stigende grad, at CSR-områder påvirker deres forretningsmål. Det kan for eksempel være, at der opstår muligheder for at reducere omkostninger, at nuværende kunder fastholdes ved at efterleve deres kontraktuelle CSR-krav eller via overholdelse af de CSR-områder, der er lovmæssige krav omkring.

Hvordan rådgiver I virksomheder i Green Network?
Vi arbejder med at guide og manøvrere vores medlemmer igennem den kompleksitet og usikkerhed, der opstår, når en virksomhed skal håndtere udfordringer inden for CSR-områderne samtidig med, at vi vurderer, om de har opnået den tilsigtede effekt i henhold til deres forretningsmål.

Læs også: 5 hurtige til DI´s direktør Thomas Bustrup om social business

<p>"CSR er i høj grad en forretningsdisciplin som alle andre, med investeringer, løbende omkostninger og naturligvis også et krav om resultater"</p>

Kenneth Hald Jensen, direktør i Green Network

De seneste 19 år har Green Network hjulpet vores medlemsvirksomheder med at dokumentere deres indsats inden for miljø, social ansvarlighed og arbejdsmiljø samt rådgivet om løbende forbedringer, så de har kunnet være frontløbere inden for deres felt. Vi har en indgående praktisk erfaring med CSR samt en klar struktur for implementering og dokumentation af opnåede resultater, og det kan medlemsvirksomhederne drage nytte af.

Hvad kan du bidrage med til Green Network fra dine tidligere job?
Green Network har gennem mange år oparbejdet en stor viden om implementering og dokumentation af CSR-områder som eksempelvis sundhed, klima, miljø m.m. Min praktiske erfaring med eksempelvis antikorruption, bestikkelse samt menneskerettigheder medfører, at Green Networks medlemmer får adgang til en faglig værktøjskasse, der dækker hele CSR-området, og som på en omkostningseffektiv måde gør dem i stand til at få værdi ud af arbejdet med CSR.

Hvad er den største udfordring inden for CSR-feltet lige nu?
Det er at skabe tydeligere sammenhæng mellem CSR og forretningsstrategien. CSR er i høj grad en forretningsdisciplin som alle andre med investeringer, løbende omkostninger og naturligvis også et krav om resultater. Ved at anerkende dette og arbejde med CSR i henhold til forretningsmæssige mål kan virksomheder og CSR-professionen overkomme mange af de udfordringer, de møder i arbejdet med CSR.

Læs også: Grønt netværk satser på lean-metode

Hvad er det bedste råd, du kan give en virksomhed, der gerne vil styrke sin csr-profil?
Som nævnt ligger der en stor udfordring i at skabe sammenhæng mellem CSR og virksomhedens forretningsstrategi. Mit råd til CSR-ansvarlige eller CSR-arbejdsgrupper er at præsentere deres arbejde ved at sige:

”Vi koster XX kroner i drift om året, og vi har allerede nu realiseret besparelser som følge af et mindre forbrug af råvarer og resurser (energi mv.). Det bidrager til at opnå vores mål om at reducere omkostningerne med XX procent. Derudover har vi kunnet imødekomme stigende kundekrav om dokumentation i forbindelse med arbejdsforholdene hos vores leverandører, og vi har ikke tabt en eneste kunde på baggrund af det. Det sikrer, at vi kan fastholde og øge kundetilfredsheden, hvilket bidrager til målet om at øge omsætningen med XX procent. Vi holder derudover blikket stift rettet mod andre CSR-områder, der kan give værdi, og vi vender tilbage med nogle konkrete projekter samt investeringer”.

Hvis man skal skabe mere sammenhæng mellem CSR og forretningsstrategien, kræver det at ovenstående scenarie udspiller sig i flere virksomheder.

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Global Compact Network Denmark
Webinar
Information webinar on the Business & Human Rights Accelerator in Denmark

Join our webinar December 4th from 15.30-16.15 where we will unfold the Business & Human Rights Accelerator in Denmark.

Dato

04.12.2023

Tid

15:30

Sted

Online via Zoom

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J