4 mål for en bæredygtig fremtid

Fire nye kernemål for en bæredygtighed fremtid er en del af Fazer-koncernens nye strategi, som også Fazer Food Services A/S vil bidrage til at realisere frem mod 2030.

Frem mod 2030 vil Fazer Food Services A/S arbejde for at realisere fire nye kernemål.

19.06.2019

Anne Mørk Christoffersen, CSR.dk

Missionen er ”Mad med mening”, og medarbejderne i Fazer Food Services går hver dag på arbejde for at skabe glæde og velvære gennem meningsfyldte madoplevelser. I 2018 opdaterede Fazer-koncernen den samlede strategi for en fælles bæredygtig fremtid. Fire nye kernemål for bæredygtighed fremtid er en del af den nye strategi, som Fazer Food Services A/S også vil bidrage til at realisere frem mod 2030.

Mål 1: 50 % mindre miljøudledning

Klimaforandringer er en udfordring, som vi alle mærker, og som hele fødevarekæden medvirker til. Miljøudledningerne påvirker både vores vand, jord og luft. Som fødevarevirksomhed har vi et ansvar – og mulighed – for at kunne gøre en forskel. Klimaforandringerne har også direkte indflydelse på tilgængeligheden og prisniveauet for råvarer, så samtidig med at vi arbejder for at mindske vores klimapåvirkning, fremtidssikrer vi også vores forretning.

Mål 2: 50 % mindre madspild

Omkring en tredjedel af den globale fødevareproduktion går hvert år til spilde, og det påvirker i høj grad klima, vand, land og biodiversiteten negativt. Reducering af madspild er en af nøgleaktiviteterne, når vi vil mindske fødevarernes negative påvirkninger af miljøet, og samtidig mindsker det omkostningerne for vores forretning.

Mål 3: 100 % bæredygtige indkøb

Vores indflydelse på mennesker, samfund og levevilkår rækker længere end vores egne handlinger: produktion af råvarer, logistik og indkøb spiller også ind. Derfor skal vi sikre bæredygtighed gennem vores værdikæde fra producent til forbruger. Det kan vi gøre ved at have klare grundlæggende retningslinjer for alle vores leverandører og sætte ekstra fokus på udvalgte værdikæder, eksempelvis leverandører af kakao, palmeolie, kornprodukter og soya.

Mål 4: Mere plantebaseret

En del af vores strategi er at bidrage til en sund og bæredygtig livsstil for vores forbrugere. Forskningen slår fast, at fiberrigt plantebaseret kost er med til at mindske risikoen for mange sygdomme. Plantebaseret kost har derudover en betydelig mindre negativ indflydelse på miljøet end kød og mælkeprodukter. For at tage hensyn både til mennesker og miljøet arbejder vi for at udvikle vores plantebaserede udbud.

Fundamentet er solidt og gennemtænkt, så kokkene kan koncentrere sig om det, de er bedst til, nemlig at give gæsterne dagens bedste madoplevelse – hver dag! 

Læs mere om, hvordan Fazer Food Services A/S arbejder med bæredygtighed i virksomhedens CR-redegøreklse for 2018. 

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

16.10.2024CSR.dk

Techgiganter satser nu – også – på atomkraft

15.10.2024CSR.dk

Lidls nye hovedkontor opnår højeste grad af DGNB-certificering og særlig udmærkelse

14.10.2024BSR

Sponseret

An Impact-Based Approach to Responsible AI

14.10.2024MäRK

Sponseret

Fra bæredygtighedstænkning i erhvervslivet til forretningstænkning i bæredygtighed

14.10.2024Schneider Electric

Sponseret

EVENT: Besøg hackernes verden og beskyt dig bedre mod cyberangreb

11.10.2024CSR.dk

Bæredygtighed er også genbrug af gode ideer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online