26 millioner fra EU fond skal få socialt udsatte danskere i arbejde

En investering på 26 millioner skal få flere ledige danskere ud på arbejdsmarkedet. Det er formålet med nye vækstpartnerskaber mellem 18 virksomheder og 13 kommuner rundt om i landet.

12.06.2018

CSR.dk

Den Sociale Kapitalfond skal med en pulje på 26 millioner få nogle af de borgere, der er allerlængst væk fra arbejdsmarkedet, i beskæftigelse. Det skal ske gennem såkaldte vækstpartnerskaber mellem det offentlige, 18 virksomheder og 13 kommuner landet over. Tanken er samtidig, at projektet skal påvise, hvor store besparelser, der er for samfundet ved at aktivere socialt udsatte. Det skriver Altinget.dk.

”Vi har 460.000 mennesker, som sidder på udskiftningsbænken og sindssygt gerne vil ind og spille, samtidig med at der render nogle virkelig forpustede spillere rundt inde på banen. Med dette projekt kan vi løfte flere udsatte ind i arbejdslivet. Og vi kan gøre det på en selvfinansierende måde,” siger Birgitte Frost Mathiesen, programdirektør i Den Sociale Kapitalfond, til Altinget.dk.

Projektet får sin primære kapital fra EU’s Socialfond, mens Den Sociale Kapitalfond står for at matche eksempelvis flygtninge, førtidspensionister og udsatte kontanthjælpsmodtagere med et passende job. Samtid skal de gennemgå et obligatorisk træningsforløb på 6-12 måneder, der skal gøre dem jobklar.

Læs også: Indspark: Kan vi trække job op af borgernes skraldespand

Og ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har der længe manglet et sådant projekt.

”Vi har mega opgangstider. Nu handler det om at få de sidste med, så de også kan blive en del af samfundet. Og det her projekt rammer bullseye ved at udvikle en model for samarbejde mellem kommuner og virksomheder”, uddyber erhvervsministeren til Altinget.dk.

Klare resultater skal vise effekten ved socialt arbejde
Projektet har slutdato ved udgangen af 2020 og bliver løbende evalueret af en følgegruppe, som måler de økonomiske gevinster ved intensivt at skabe medarbejdere gennem socialt arbejde.

”Hver måned opgør vi de direkte besparelser for kommunerne og sammenholder indsatsen over for virksomheder og borgere med de resultater, der skabes. Vi ved fra tidligere erfaringer, at vækstforløb i virksomheder kan betale sig. Men her er vi ude at teste effekten af at arbejde med borgere, som måske aldrig har været på arbejdsmarkedet og skal gennemføre et massivt udviklingsforløb. Og det er en ubekendt for os”, siger Birgitte Frost Mathiesen til Altinget.dk.

Læs også: Den AP. Møllerske Støttefond beviliger 21 mio. kr. til at få flere udsatte i job

Det betyder, at der er mere på spil end ekstra arbejdskraft for virksomhederne. Med projektet forventer man nemlig, at der nu vil komme dokumentation for, om hvorvidt det det kan betale sig for virksomheder målrettet af investere i sociale virksomheder, der har medarbejdere ansat gennem sociale obligationer.

”I dag er der for mange ubekendte, som gør, at for eksempel pensionsselskaberne ikke kan vurdere deres risiko. Så der mangler data og validering af resultaterne. Og der håber jeg, at vi i dette projekt kan skabe en valid og troværdig businesscase”, siger hun Birgitte Frost Mathiesen til Altinget.dk.

Også erhvervsministeren glæder sig over, at der med projektet kan komme nogle konkrete resultater på bordet,

”Der har været talt meget om payment by result og sociale obligationer. De fleste har syntes, det var en god idé. Men der har manglet en motor og et lokomotiv. Det kommer med projektet her. Nu får vi noget dokumentation, der gør det lettere at gøre den slags i stor skala fremover”, siger han.

- EST

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation!

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

06.09.2024CSR.dk

De største temaer på CSR.dk i 2024

06.09.2024CSR.dk

Syv bud på de bedste biodiversitetsindsatser

03.09.2024CSR.dk

Ny indsats mod mandsdomineret investor-miljø

28.08.2024CSR.dk

H&M fornyer global aftale for en million arbejdere

23.08.2024Red Barnet

Sponseret

Red Barnets nyeste forandringspartner Lidl støtter det vigtige arbejde for børn i udsatte positioner

21.08.2024CSR.dk

Plads til flere slags hjerner

20.08.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

“It was spraying all over us. The same evening I lost the child”

19.08.2024Schneider Electric

Sponseret

Nu vælges Danmarks repræsentant til ’EM i elektrikerfaget’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
PERSONLIGT LEDERSKAB

På kurset arbejdes der med deltagernes ”personlige lederskab” som en ledelseskapacitet, der kan udvikles på et individuelt grundlag, og som sikrer værdien af de menneskelige kvaliteter i en organisering. Undervisningsforløbet vil være tilrettelagt ud fra deltagernes egen personlige udviklingsproces, så de efter endt forløb kan træde i karakter med det personlige lederskab.

Dato

13.08.2024

Sted

Dalgas Have, 2000 Frederiksberg

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

CBS Executive Fonden
Kursus
GLOBAL BOARD LEADERSHIP 2024

The Global Board Leadership program is aimed at experienced board members working in a global and international setting with the purpose of strengthening competencies and fostering a general professionalization of board work. During five days, participants will engage with relevant cases focusing on management, strategy, and value creation in board work.

Dato

29.08.2024

Klimakampen ApS
Show
Klimakampen - September 2024

Styrk fællesskabet på din arbejdsplads gennem 4 ugers venskabelig klimakonkurrence 🌍

Dato

02.09.2024

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

09.09.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K