23 virksomheder og organisationer vil gentænke madsystemet

Over det næste år vil 23 aktører sammen i såkaldte Madland Koalitioner skabe et fælles program, der skal løfte de vigtigste dagsordener i, hvordan vi som samfund skaber et mere bæredygtigt madsystem.

Madland samler aktører på tværs af brancher. Foto: Madland/Molly Grønberg..

08.07.2022

CSR.dk

Hvad er Madland?

Madland er et madpolitisk og fællesskabende samlingspunkt, der samler jordbrugere, landmænd, fiskere, iværksættere, producenter, købmænd, kokke, medie- og madfolk og madborgere.

Madland er stiftet i 2020 af virksomheden Koalition som et bidrag til den bæredygtige forandring af madsystemerne. Hvad der begyndte som en festival har udviklet sig til også at omfatte et digitalt magasin, podcasts, studieture, samtaler og andre events på tværs af madsystemet fra jordbrugere til universiteter.

Madland ejes og finansieres af Koalition og gennem partnerskaber.

Kilde: Madland.

23 jordbrugere, landmænd, iværksættere, kokke, købmænd, producenter, NGO’er og forskere er nu gået sammen under det madpolitiske samlingspunkt Madland om at undersøge, hvordan man kan skabe et bæredygtigt madsystem.

Madland stiftede i juni fire, såkaldte Madland Koalitioner med 5-8 medlemmer i hver for at diskutere og beslutte, hvordan de i fællesskab vil præge dagsordenen og engagere, inspirere og begejstre det omgivende samfund til undren såvel som handling.

For det er der brug for, mener Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland.

”Der er akut brug for dialog og samarbejde på tværs af madsystemet for at finde en fælles kurs mod en mere bæredygtig fremtid”, siger hun.

Fire dagsordener

Madlands medlemmer

De 23 medlemmer i Madland Koalitioner er:

  • Økoskabet
  • Seerupgaard
  • Rødder
  • Geobit
  • SaitoCPH
  • Brøl
  • Il Buco
  • La Banchina
  • Johanne Birn
  • Pantrii
  • Changing Food
  • Coop Crowdfunding
  • SenseOfNordicFood
  • Slow Food Danmark
  • Haver til Maver
  • Kitchen Collective
  • Foodprint Nordic
  • Rabarbergaarden
  • Rasmus Holmgård
  • FoodSHIFT 2030
  • CPH Food Space
  • Teresa Andersen
  • Morten Kromann Nielsen

Kilde: Madland.

De fire koalitioner skal repræsentere fire forskellige dagsordener: retfærdig mad, cirkulær mad, madforbindelse mellem land og by og grøn mad.

Hver koalition skal i et helt år samarbejde om at stille spørgsmål, fremvise løsninger og engagere og inspirere andre madprofessionelle såvel som madborgere til handling.

“Madland er et samlingspunkt, fordi vi ser det bærende nødvendigt med fællesskaber på tværs af værdikæder og økosystemer. Med Madland Koalitioner tager vi nu værtskabet for at skabe et bedre og længerevarende samvirke og en dialog blandt dem, der driver forandringen mod mere bæredygtige madsystemer”, siger Marie Sainabou Jeng.

Målet er hvert år at etablere nye koalitioner, der samarbejder i et år om aktuelle dagsordner.

Madland blev grundlagt under Covid-19 i 2020 først som en samlende festival, men er nu klar til næste punkt i arbejdet med at samle Danmarks agenter for bæredygtig forandring af madsystemet.

Programmet offentliggøres til åbningen af Madland Festival 2022 18. august under Streetfood om Søerne.

- HCL

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Middelfart Erhverv inviterede til digital Klimakamp

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København