”Folk skal aktiveres til at tale om SDG’erne”

33 firmahold indtog for nylig Forum for at spille fodbold med FN’s bæredygtighedsmål som tema. Eventen fik skabt snak om målene, og bagmanden ser stort potentiale. Virksomheder som e-boks og Bella Center var bogstavelig talt på banen.

Der var gang i den i Forum, da Goodwings Company Cup blev afviklet. Foto: Anders Kampmann.

29.05.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Onsdag d. 23. maj var Forum i København omdannet til en indendørs fodboldarena, hvor fire små baner dannede rammen om en lidt anderledes turnering, hvor målet ikke kun var pengepræmier eller sportslig hæder, men også et noget mere vidtrækkende.

Læs også: ”Vi vil være en innovationsmaskine under SDG’erne”

Goodwings stifter og CEO, Christian Møller-Holst, var manden bag eventen. Her er han flankeret af bl.a. direktør for UNDP's nordiske kontor, Camilla Brückner (tv), og Majken Gilmartin og Rikke Rønholt (til højre) fra Eir Soccer. Foto: Martha Fjeldmose.

Her var valget af en fodboldturnering om ikke indlysende, så i hvert fald forholdsvis oplagt, fortalte Goodwings’ grundlægger og CEO, Christian Møller-Holst, da CSR.dk fangede ham midt i det organiserede kaos, i øvrigt kompetent kommenteret af TV2’s Flemming Toft.

”Vi ville gerne aktivere folk på en anden måde end den gængse konference, specielt smv’erne, for at skabe noget omtale og synlighed omkring SDG’erne. Ved at få de her mange virksomheder med, så får vi både dem og deres netværk til at blive opmærksomme på målene, og vi får dem til at tale om dem”, sagde han og fortsatte:

”Specielt for en mindre virksomhed kan det svært at inddrage målene i den daglige drift, men med det her arrangement håber vi, at vi får dem til at lære de enkelte mål bedre at kende, så de kan tage stilling til dem. SDG’erne skal være noget, alle kan bruge”, understregede Christian Møller-Holst.

Branding også vigtig
Rent forretningsmæssigt var der bestemt også et mål med arrangementet i Forum, der ifølge direktørens estimat samlede omkring 400 deltagere inkl. tilskuere. Som han også forklarede det fra scenen under sin åbningstale, så har Goodwings et princip om ikke at bruge midler på traditionel markedsføring, og det kræver selvsagt, at man må vise sig frem på nogle andre måder.

”Det handler naturligvis også om branding. Vi vil gerne skabe noget opmærksomhed omkring Goodwings via noget andet end normale tv-reklamer eller lignende, som vores konkurrenter jo ellers bruger enorme summer på. Det her arrangement skal cementere vores position blandt alle de ansatte, der er mødt op fra de forskellige virksomheder her i dag”, forklarede Christian Møller-Holst.

Rent økonomisk, så var målet bare at eventen kunne bære sig selv, og et eventuelt overskud vil ifølge Christian Møller-Holst går til organisationen Eir Soccer, der bl.a. har udviklet Global Goals-fodbolden, som der selvfølgelig blev spillet med i Forum, ligesom man er blandt partnerne bag den såkaldte Global Goals World Cup.

Jeg håber lidt, at vi med tiden kan blive til SDG’ernes DHL-stafet

Christian Møller-Holst

Være med til at udbrede kendskabet
Blandt de deltagende virksomheder var IT-selskabet e-boks, der stillede med to hold, og som udover det sports- og motionsmæssige også så et højere formål med at sende 15 medarbejdere til Frederiksberg en onsdag eftermiddag.

Læs også: Rapport: SDG’erne kan skabe forretning for mindst 80 billioner om året

”Vi vil gerne gå et skridt videre i vores arbejde med ansvarlighed som selskab, og være med til at udbrede kendskabet til de her mål. Der skal skaleres op, så folk kan se, at det her ikke bare er en one-off”, sagde adm. direktør Ulrik Falkner Thagesen, og pegede videre på, at man for nylig også er gået med i UN Global Compact.

Engagementet omkring SDG’erne vil inden længe også blive synligt for e-boks’ kunder, når man i slutningen af juni ruller et nyt interface ud, som vil byde på flere muligheder for at bidrage til opfyldelsen af målene.

God historie internt
En anden ’kombattant’ i Forum var Bella Center Hospitality Group (BCHG), der som ejer af arenaen i øvrigt havde en form for hjemmebanefordel. Her var der tilfredshed med både den utraditionelle form og det overordnede mål.

”Det er en god måde at kombinere noget sjovt og en vigtig dagsorden, og samtidig ligger det godt i tråd med vores eget fokus på verdensmålene. Vi har en klar strategi om at være synlige, eksempelvis omkring anstændige job og klimaindsatsen, som er noget vi fokuserer på i vores Responsible Hospitality-plan”, forklarede HR Group Coordinator, Anne Rasmussen, og blev bakket op af sin kollega, projektleder Peter Hejselbæk.

”Det at være med her giver også god mening i forhold til vores interne arbejde med ansvarlighed. Vi får en god historie om et godt formål, som vi kan fortælle alle vores ansatte bagefter, og vi får generelt skabt noget mere snak omkring og kendskab til målene i organisationen”, sagde han.

På en væg i Forum kunne de deltagende virksomheder notere nogle tanker om deres syn på bæredygtighedsmålene og hvilke elementer, de fokuserede på. Foto: Anders Kampmann.

Skal vokse allerede næste år
På den baggrund, og med udgangspunkt i de mange positive tilbagemeldinger man fik, fra virksomheder, der ikke kunne, men gerne ville have været med, var Christian Møller-Holst heller ikke i tvivl om, at Goodwings Company Cup, som var det officielle navn på eventen, er kommet for at blive.

”Det her skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed, og det er jeg ikke i tvivl om vil lykkes. Ud fra den feedback, vi har fået allerede, og den interesse, vi har skabt, tror jeg at vi kan få langt flere virksomheder med næste år, måske 100. Så jeg håber lidt, at vi med tiden kan blive til SDG’ernes DHL-stafet”, sagde han.

Læs også: Pharmavirksomhed rapporter direkte på SDG-targets

Stævnet i Forum blev i øvrigt vundet af Socialfoodies, der i finalen slog ’hjemmeholdet’ fra BCHG. De øvrige deltagere omfattede blandt andet Danske Bank, Verdens Bedste Nyheder, Pension Danmark, tegnestuen BIG, Advice og Cofoco.

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

08.02.2024CSR.dk

Genbrugssten får et ordentligt markedsskub med ny aftale

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online