”Der opstår muligheder, når branchen mødes fysisk”

WindEurope 2023 løb af stablen i sidste uge i april, og CSR.dk-partner CGI deler begejstringen for årsmødet og de mange samtaler om bæredygtighed .

Vicedirektør i CGI, Ole Bach Andersen, fotograferet på WindEurope 2023, hvor CGI kom i dialog med næsten 200 potentielle kunder. Foto: GCI.

28.04.2023

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Årets store samling af vindenergibranchen WindEurope 2023 fandt sted 25.-27. april i Bella Centeret. Med diskussioner af elektrificering, udfordringer i at få styrket værdikæden og muligheden for nye materialer i møllerne, problemer med godkendelse, som bestemt ikke er isoleret til Danmark, og presset for at få tempo i udrulningen af vind hvis klimakrisen skal holdes bare lidt i skak.

”Tre helt elektriske dage! Med over 15.000 deltagere, mere end 500 udstillere og en rekordstor politisk deltagelse takker vi af”, skriver vicedirektør i Green Power Denmark, Jan Hylleberg på Twitter, og fremhæver i samme opslag, hvordan vindenergi har fået en meget bredere værdikæde end tidligere, som diskuterer alt fra sol, vind og Power-to X, og hvordan teknologien vil udvikle sig i de kommende år.

En af de 500 udstillere var CGI, et af ganske få globale it-konsulentfirmaer tilstede på WindEurope 2023. Kort fortalt arbejder de med digitale løsninger gennem hele værdikæden og hjælper kunderne med bæredygtig omstilling. Som noget forholdsvis nyt tilbyder CGI en konkret løsning til at håndtere mange underleverandørers ESG/CSRD data (scope 3) på en fælles data platform med selvbetjeningsmulighed og processunderstøttelse.   

Læs også: 11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt

”Det har været virkelig gode dage. Når branchen mødes fysisk, opstår der muligheder, som vi normalt ikke ser. Det er inspiration, ny læring, nye partnerskaber mm. Vi har haft gode dialoger med mange om f.eks. bæredygtighed - også med virksomheder, som vi typisk ikke ville have rakt ud til. Det bliver spændende at se, om vi sammen kan omsætte det til at hjælpe endnu flere kunder med deres udfordringer på området, siger Ole Bach Andersen, der er Vice President i CGI Danmark med ansvar for løsninger til energi- og forsyningssektoren.

Alle kæmper med data og Scope 3
En af måderne CGI var i dialog med andre deltagere på WindEurope 2023 var ved hjælp af en tavle med fire emner, hvor besøgende på CGI’s stand kunne markere, hvad de oplever som mest udfordrende indenfor bæredygtighed i deres egen organisation.

CGI brugte denne tavle med fire mulige udfordringer at stemme på som dialogværktøj på messen. Det betød - oveni gode samtaler og kundeleads for CGI - også til plantning af op mod 1.000 træer, da hver stemme udløste fem træer betalt af CGI. Foto: CGI.

”I vores samtaler hørte vi om organisatoriske udfordringer, muligheden for faktisk at nå målene, og det svære ved at skaffe valide data at basere sine beslutninger på. Men den helt store "vinder" for større organisationer er dog udfordringerne ved at håndtere det komplekse Scope 3 med tusindvis af underleverandører, siger Ole Bach Andersen.

”Her kan vores dialog fortsætte, fordi vi tilbyder en løsning til at adressere netop dette.” fortsætter han.

Inspirerende!
En af de rekordmange politikere, som deltog, fortalte lige så entusiastisk på Facebook om sin oplevelse af WindEurope 2023:

”Jeg er helt ”blown away” efter en fantastisk dag hos den europæiske brancheforening WindEurope, som i disse dage holder sit årsarrangement i Bella Center i København. 15.000 engagerede og dygtige mennesker i en branche, der viser vejen. Her var virksomheder, organisationer, myndigheder, leverandører, NGO’er - et sandt virvar af mennesker, der arbejder dybt seriøst, indgående og professionelt med den grønne omstilling. Som hver dag arbejder for at udvikle og producere den grønne energi vi er helt og aldeles afhængige af, hvis vi skal lykkes med at bekæmpe klimaforandringerne og gøre os uafhængige af Putins gas. Det var så inspirerende,” skrev Morten Helveg Petersen, medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre.

Bæredygtige Værdikæder

Sponseret

Opråb: Cocktail-effekten kvæler mindre virksomheder i bureaukrati

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

04.03.2024CSR.dk

En både-og dom i Danish Crowns greenwashing sag

04.03.2024CSR.dk

Hotel- og mødebranchen har unikt potentiale i den grønne omstilling

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

80 procent af vores leverandører er nu med

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

“Hvis alle holder kortene tæt til kroppen, rykker vi os ingen vegne”

29.02.2024CSR.dk

Stort set ingen kvinder med ikke-vestlig herkomst i danske direktørstole

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Bureau Veritas Certification
Kursus
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminarets 2 dage får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

04.03.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark