Inditex: 100 procent bæredygtigt tøj i 2025

Selskabet bag tøjkæden Zara vil kun bruge bæredygtige råmaterialer til sine produkter inden 2025, annoncerede Inditex for nylig. I 2023 skal det være slut med engangsplast til kunderne, ligesom al emballage i selskabets forsyningskæde skal indsamles og genbruges.

Zara, Zara Home, Pull&Bear m.v. skal produceres af 100 procent bæredygtige materialer senest i 2025, meddeler den spanske modekoncern Inditex..

08.08.2019

CSR.dk

Centralt står det mest langsigtede mål om, at produktionen af varer til alle otte mærker skal foregå med 100 procent bæredygtigt bomuld (eksempelvis økologisk eller genanvendt), 100 procent genanvendt polyester og 100 procent bæredygtigt linned.

De tre råvarer tegner sig sammen med viskose, som når et tilsvarende mål i 2023, for 90 procent af de materialer, Inditex sourcer til sin produktion. Derudover vil man løbende øge andelen af beklædningsgenstande, der er udstyret med Inditex’ egen Join Life-mærkning, som gives til de produkter, der er fremstillet med de bedste processer og mest bæredygtige materialer. Andelen skal fordobles i år og vil runde 25 procent i 2020.

Arbejdet med bæredygtighed slutter aldrig
Målsætningerne blev fremlagt af Inditex’ executive chairman, Pablo Isla, på sidste måneds årsmøde, og her understregede han, at “arbejdet med bæredygtighed er en opgave, der aldrig slutter, som involverer alle her i virksomheden, og i hvilken vi med succes har engageret alle vores leverandører; vi stiler efter at spille en transformerende rolle i industrien”, sagde han.

Også på plastikfronten har Inditex klare mål i sit program. Zara, Zara Home, Massimo Dutti og Uterqüe har allerede stoppet brugen af plastikposer, og i løbet af 2020 skal det også gælde selskabets øvrige brands. I 2023 skal det desuden være helt slut med engangsplast til kunderne.

Når det gælder emballage og indpakningsmaterialer i forsyningskæden, har Inditex skabt programmet Green to Pack, som skal sikre en minimering af affald i logistikleddene, primært i form af kasser og plastik. Målet hedder nul affald til deponi i 2023, og det er man på vej i mod. I 2018 blev 88 procent af affaldet fra Inditex’ distributionscentre (hovedsagelig pap, plast, træ, sikkerhedsmærker og bøjler) genbrugt eller genanvendt.

Læs også: Modebranchens cirkulære udfordring og løsninger

Endelig vil man også øge brugen af vedvarende energi. Inditex’ logistikcentre kører allerede på 100 procent vedvarende energi hjemme i Spanien, og i 2025 lyder målsætningen på 80 procent ren energi i alle faciliteter (hovedkvarter, butikker og logistikcentre).

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online