WWF og Ørsted i nyt globalt partnerskab for bedre havmiljø

Med afsæt i Nordsøen vil Ørsted sammen med WWF udvikle og teste nye løsninger, som kan sikre en hurtig udbygning af havvind og samtidig bekæmpe den globale biodiversitetskrise.

WWF og Ørsted indgår et partnerskab for bedre havmiljø på globalt plan. Foto: Drew Sulock / 123RF.

01.11.2022

CSR.dk

Klimaforandringerne har sat fart på tabet af natur og biodiversitet, og vigtige økosystemer, dyreliv og mennesker bliver hårdt ramt af konsekvenserne af den globale opvarmning. Havets tilstand er kritisk, og dets evne til at afbøde klimaforandringerne er i fare.

Derfor vil Ørsted og WWF igennem et femårigt globalt partnerskab med afsæt i havvind vil arbejde på at forene biodiversitets- og klimaindsatser. De vil sammen identificere, udvikle og teste løsninger, der kan genoprette vitale økosystemer i verdens havområder, og samtidig arbejde for at udbrede havvind, som ikke kun er i balance med naturen, men går et skridt videre og styrker biodiversiteten.

”Nu vil vi udnytte Ørsteds og WWF’s globale førerpositioner inden for vedvarende energi og naturbeskyttelse til sammen at sætte retningen for den globale udbygning af havvind, så den ikke bare sker i balance med naturen, men faktisk styrker biodiversiteten i havet,” siger Mads Nipper, der er koncernchef og adm. direktør i Ørsted.

”Biodiversitet og klima er ikke et spørgsmål om enten-eller, det er både-og. Vi har brug for, at regeringer, virksomheder og interesseorganisationer gentænker både rammer og løsninger, så vi kan tackle disse tæt forbundne kriser samtidigt og i fællesskab,” tilføjer han.

Støttet af førende forskere på området vil genopretningsprojektet teste og forbedre metoder til at reetablere bestande af østers (Ostrea edulis) og hestemuslinger (Modiolus modiolus) i stor skala.

Læs også: Skibsscrubbere sikrer renere luft, men forurener havet i stedet

Begge arter er naturligt hjemmehørende i Nordsøen, men deres tilstedeværelse er stærkt reduceret, og det har påvirket havets økosystemer negativt, fordi de biogene rev, arterne danner, fungerer som fødegrundlag og vitale levesteder for en lang række andre arter i havet.

"Den planlagte udbygning af havvind er helt afgørende for den grønne omstilling, og hvis vi gør det rigtigt, kan udbygningen af havvind give os flere store havområder med en uforstyrret havbund, som både forhøjer biodiversiteten og sikrer ro og føde til fiskene,” siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle