VW-CEO: "Vi vil tilbage på toppen af bæredygtighedsranglisterne"

Den tyske bilgigant Volkswagen Group holder fast i sine miljømæssige målsætninger, der skal gennemsyre hele organisationen. ”Vi skal se på hele mobilitetens livscyklus”, siger topchefen.

Volkswagen Group understregede sine miljømålsætninger flankeret af en koncernens nye elbiler. Fra venstre mod højre: Bernd Osterloh, formand for Group Works Council, Stephan Krinke, Head of Environmental Affairs i Volkswagen Group, Georg Kell, formand for Sustainability Council i Volkswagen Group og CEO for VW, Matthias Müller. Foto: VW.

02.10.2017

CSR.dk

Den ambition satte koncernen så en tyk streg under på sidste uges Group Environmental Conference (GEC) i hjembyen Wolfsburg, hvor Group CEO Matthias Müller satte ord på tankerne bag strategien. Den handler nemlig ikke kun om miljøet.

”I lang tid kunne man finde Volkswagen i toppen af flere prestigefulde bæredygtighedsrangeringer – og den position vil vi gerne genindtage”, sagde han, givetvis med henvisning til den omfattende dieselskandale, som selskabet erkendte sin skyld i tidligere på året.

”Vores kunder og samfundet forventer bæredygtig handling fra os. Det er godt at Volkswagen åbner op og engagerer sig i eksterne perspektiver. Specielt på de områder, der handler om miljø og bæredygtighed”, fortsatte han.

I forhold til koncernens konkrete indsats, understregede topchefen, at man fremover vil forfølge en mere holistisk tilgang til, hvad det vil sige at tage hensyn til sine omgivelser, og hvor mange parametre man egentlig har indflydelse på, ikke kun i sin produktion, men også i processerne før og efter.

”Vi udvider vores fortolkning af miljømæssig bæredygtighed: det handler ikke kun om, hvad der kommer ud af udstødningsrøret. Vi er nødt til at adressere hele mobilitetens livscyklus – fra energiproduktion og råmaterialer til genanvendelse”, sagde Matthias Müller.

Bæredygtighedsråd med rettigheder og penge på lommen
I den forbindelse pegede Müller på det Group Sustainability Council man oprettede for et lille års tid siden som en ”institutionalisering” af strategien. Netop dette råd holdt i forbindelse med GEC-eventen sit tredje møde, og ved den lejlighed blev den kinesiske økonom Yongtu Long optaget som rådets 10. medlem. Blandt de øvrige udvalgte er i øvrigt EU’s tidligere klimakommissær, danske Connie Hedegaard.

Yongtu Long er det 10. medlem af VW's bæredygtighedsråd. Foto: VW.

Yongtu Long var chefforhandler ved Kinas indtræden i WTO og har derudover haft en lang række poster i landets regeringsapparat og diplomati, ligesom han har været generalsekretær for samarbejdsorganisationen Boao Forum for Asia. Netop den profil har været vigtig for VW at få med.

”Jeg er begejstret for at Sustainability Council byder velkommen til endnu en topeksperts deltagelse i arbejdet. Ikke mindst fordi hr. Long kommer fra Kina – et land vi kalder for vores andet hjemmemarked og hvortil vores forbindelser er specielt tætte”, sagde Matthias Müller i forbindelse med udpegningen.

Læs også: Bæredygtighed og kunstig intelligens – potentiale og (mulige) problemer

Bæredygtighedsrådet skal rådgive koncernledelsen omkring bæredygtig mobilitet, miljøbeskyttelse og socialt ansvar samt integritet, fremtidens arbejdsmarked og digitalisering. Rådet har et budget på 20 mio. euro (godt 150 mio. kr.) de første to år, og VW gør meget ud af at understrege, at de nu 10 medlemmer arbejder uafhængigt og med vide rettigheder i forhold til adgang til information, konsultationer og selvstændige initiativer.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet