Volvo vil konkurrere med indenrigsflyet (på sigt)

De korte indenrigsflyvninger er for omstændige, for dyre, og de forurener for meget. Med konceptet 360c vil Volvo derfor udfordre markedet med en komplet førerløs, fuldt elektrisk bil, der som et hotelværelse på hjul kan fragte folk fra dør til dør sikkert, effektivt og miljøvenligt.

360c skal være fuldstændig selvkørende og elektrisk. Foto: Volvo.

27.09.2018

CSR.dk

Forestil dig en verden, hvor du kan rejse over lange afstande uden behov for lufthavne. En verden, hvor du kan undgå lufthavnssikkerhed, timevis af kø og ventetid, og larmende, trange fly. Hvad hvis du i stedet kunne tage din egen førsteklasses private kabine, der henter dig derhjemme og transporterer dig fra dør til dør?

Uden behov for rat, pedaler, forbrændingsmotor og frem for alt en chauffør, så kan kabinen i 360c indrettes radikalt anderledes end vi er vant til at se i en bil. Illustration: Volvo.

Sådan skriver Volvo om de overordnede tanker bag den nye konceptbil 360c, der er et ’holistisk syn på fremtidens rejseformer, der er fuldautomatisk, elektrisk, forbundet og sikker’, som det hedder. Med visionen vil Volvo udfordre indenrigsflyet, der alene i USA er en milliardindustri.

Her fløj 740 millioner mennesker og enorme mængder gods således mellem landets byer sidste år, og generede indtægter i multimilliarddollar-klassen. Flere af de mest populære ruter, fx New York-Washington og Los Angeles-San Diego, kan ifølge Volvo imidlertid slet ikke betale sig, hverken økonomisk eller tidsmæssigt, da de faktisk tager længere tid sammenlagt, når man medtager transport til lufthavnen, sikkerhed, ventetid osv.

360c er tænkt som det landbaserede alternativ i form af et fuldt autonomt og ditto elektrisk køretøj helt uden behov for en menneskelig chauffør. I konceptdesignet udnytter Volvo manglen forbrændingsmotor, rat, pedaler etc. til at præsentere det, der bedst kan beskrives som et hotelværelse på hjul.

Et rullende sovemiljø, mobilt kontor, dagligstue og underholdningsværelse i en og samme pakke, der lidt i lighed med det af Elon Musk udviklede Hyperloop-system skal flytte folk – og potentielt også gods, selvom det måske mere er Volvos førerløse lastbiler, man skal se på i den forbindelse – direkte fra A til B uden de omveje, en tur til en lufthavn som oftest er.

Derudover er flyindustrien som bekendt en stor kilde til forurening, både når det gælder CO2-udslip og støj, hvilket Volvos elektriske løsning også vil gøre noget ved. På samme måde vil den emissionsfrie bil også forbedre miljøet i byerne og på sigt også føre til mindre trængsel, fordi folk bedre kan bo langt væk.

... eksempelvis med en seng. Det centrale er, at man fuldstændig selv er herre over sin tid, og at der er plads til arbejde, hvile og lign. som i et tog, men med et andet niveau af privatliv. Illustration: Volvo.

”Erhvervet vil ændre sig i de kommende år, og Volvo bør gå forrest i forandringen af vores industri. Med autonom kørsel kan vi tage det næste skridt inden for sikkerhed, men også åbne op for nye forretningsmodeller og lade forbrugerne bruge tiden i bilen på lige det, de har lyst til”, siger topchef for Volvo Cars, Håkan Samuelsson.

Udover potentialet for 360c, når det gælder om at erobre nye kunder og markeder, så kan konceptet også komme til at påvirke fremtidens byplanlægning og infrastruktur, foruden det moderne samfunds miljømæssige fodaftryk.

Læs også: De elektriske fly er snart klar til take off

Selvom 360c, som Volvo selv mener vil være relevant på kortere distancer omkring 300 km, er et stykke fra kommerciel virkelighed, så repræsenterer bilen ifølge den svenske producent et ”debatoplæg, der vil blive efterfulgt af flere udspil og idéer, efterhånden som vi lærer mere”, som senior vice president of corporate strategy, Mårten Levenstam, siger.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)