To virksomheder, én vision - Goodwings og Kaffe Bueno bliver B Corps

B Corp-bevægelsen er blevet to danske medlemmer rigere. Goodwings og Kaffe Bueno er blevet B Corp-certificeret, og de er derfor nu officielt en del af det gode selskab af virksomheder, der redefinerer succes i erhvervslivet.

"Virksomheder har kun en ret til at eksistere, hvis de hjælper samfundet med at blomstre." Nille Skalts, B Corp Danmark.

18.02.2019

Sponseret

Steffen Kallehauge, MäRK

En hotelbookingplatform og en biotech-startup, der udnytter kaffegrumsets potentiale. Goodwings og Kaffe Bueno har umiddelbart ikke meget tilfælles. Og dog. For begge virksomheder er nu blevet B Corp-certificeret, og har dermed bevis på, at de begge efterlever de mest ambitiøse bæredygtighedsmål for virksomheder.

Vil ændre virksomheders DNA

Goodwings og Kaffe Bueno har begge indarbejdet bæredygtighed ind i alt, hvad de foretager sig, men på forskellige måder. Goodwings er en hotelbookingplatform, som samarbejder med NGO’er fra hele verden og donerer 50% af deres overskud til velgørenhed.

”Vi blev B Corp-certificeret, fordi ønsker at være en del af den bevægelse, som forener miljømæssig og social ansvarlighed med profit. Komponenterne udelukker ikke hinanden, og vores forretning er bygget op på samme måde. Vi er for-profit, men vores DNA består af et brændende ønske om at gøre en forskel. Vi har fundet en skalérbar metode, og det hjælper B Corp-certificeringen os med at fortælle,” siger Christian Møller-Holst, CEO for Goodwings.

Kaffe Bueno er en biotech virksomhed, der udnytter kaffegrums til at lave flere former for produkter, fra bageri til kosmetik, og bidrager dermed til at forlænge kaffens værdikæde og sparer miljøet for det metan, kaffegrumset udleder, når det nedbrydes. ”Kaffe Bueno tager del i kampen mod madspild og bidrager til at nedbringe drivhusgasserne i kaffens værdikæde. Og at blive B Corp er kæmpe stort for os i Kaffe Bueno, fordi vores virksomhed blev grundlagt med bæredygtighed i kernen af alt, hvad vi foretager os,” siger Alejandro Franco, Co-founder hos Kaffe Bueno.

Virksomheder har kun en ret til at eksistere, hvis de hjælper samfundet med at blomstre.

Nille Skalts, der har grundlagt den danske B Corp-bevægelse, er stolt af at kunne byde velkommen til Goodwings og Kaffe Bueno:

”Vi er meget glade for, at Goodwings og Kaffe Bueno nu tilslutter sig B Corp-bevægelsen. Vi tror på, at virksomheder en væsentlig løftestang til samfundsudvikling og det er muligt både at være godt selskab og skabe god forretning. Profit er ikke et mål i sig selv. Det skal have et formål at tjene penge, og virksomheder skal sætte markante, positive aftryk på det omgivende samfund. Goodwings og Kaffe Bueno er gode eksempler på, at det kan lade sig gøre.”

Hvad er B Corp?

B Corp er en global bevægelse af virksomheder med et fælles mål: at redefinere det, der skaber succes i erhvervslivet. B Corps bruger kerne- forretningen som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel for verden og for bundlinjen. Ud over en bevægelse er B Corp-bæredygtighed eksemplificeret i en global standard.

B Impact Assessment er et globalt udbredt og anerkendt værktøj, der gør det let for virksomheder at måle, sammenligne og forbedre deres samfundsimpact. En virksomhed kan lade sig B Corp-certificere og dermed bevise, at de lever op til en række ambitiøse samfunds- og miljømæssige standarder og udviser en ekstraordinær grad af ansvarlighed og gennemsigtighed. +40.000 virksomheder har målt bæredygtighed med B Impact Assessment og +2.600 har fået tildelt B Corp certificering.

Læs mere om Kaffe Bueno >>

Læs mere om Goodwings >>

Læs mere om B Corp >>

16.03.2023MäRK

Sponseret

Forretning eller klima? Her er direktørens grønne dilemmaer

30.01.2022MäRK

Sponseret

Fem veje til forbrugerens bæredygtige hjerter

18.01.2022MäRK

Sponseret

Bliv klogere på bæredygtighedskommunikation

BÆREDYGTIG OMSTILLING – GU’ ER DET BESVÆRLIGT, MEN DET ER DET VÆRD

12.02.2021MäRK

Sponseret

25.01.2021MäRK

Sponseret

Når vi taler åbent om det, kommer forandringerne

22.01.2021MäRK

Sponseret

Nyt netværk vil knække koden til bæredygtigt forbrug