Velux med bag anbefalinger om mere byggerenovering

Flere undersøgelser peger på at renovering er billigere og kan føre til samme forbedringer i energieffektivitet som opførelsen af nyt byggeri. Et netværk af nordsjællandske politikere og virksomheder, heriblandt vinduesproducenten Velux, har afleveret tre anbefalinger, om hvordan vejen til mere bygningsrenovering kan ryddes for forhindringer til Claus Hjorth Frederiksen, finansminister. Han van er mest optaget af anlægsloftet. Velux taler om værdiskabelse, produktivitet og vækst.

Ved et kort pressemøde fremlagde Martin Lidegaard (B) og Mick Schou Rasmussen fra Velux anbefalinger der kan fremme mere byggerenovering for finansministeren mandag d. 2. juni 2016. .

03.05.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Der var pressemøde mandag d. 2. maj kl ni. Netværket for Bæredygtig Byggerenovering i Nordsjælland var mødt talstærkt op, for at bevidne Claus Hjorth Frederiksens modtagelse af de anbefalinger, som netværket havde arbejdet med i de seneste seks måneder. 

Netværkets anbefalinger

 
  • For offentlige bygninger: angiveligt vokser efterslæbet i renoveringen af offentlige bygninger, fordi alle investeringer skal holdes inden for anlægsloftet, som er den sum kommunen maksimalt må sætte anlægsinvesteringer i gang for. Her anbefaler netværket, at
        - man fra politisk hold undersøger konsekvenserne af at holde investeringer i bygningsrenovering  uden for anlægsloftet,
        - det gøres til en erklæret politisk ambition at 
    få en bedre, slankere og mere bæredygtig bygningsmasse i den offentlige sektor
  • Inden for det almene boligbyggeri foreslår netværket, at der udvikles et fælles værktøj til at vurdere udbyttet af at renovere snarere end at bygge nyt, så man kan foretage realistiske sammenligninger. For den private boligmasse handler det mere om at øge viden og koordinere indsatsten. 
  • For de private boliger foreslås det, at man udvikler nye koncepter for screening af energibesparelsesmuligheder, at byfornyelsesmidler kan dække anbefalinger fra rådgivere under projektet BedreBolig og at kommunikation og oplysning af private om fordelene ved boligrenovering øges. 

Den overordnede idé i anbefalingerne er, at byggerenovering bør indtage en mere central rolle i både private og offentlige investeringer. For at det skal blive virkelighed kræver det dog ændringer og udvikling i lovgivning og incitamenter.

'Potentialet er enormt'
At bygningsrenovering er en lovende idé bakkes op af fakta, som Velux's repræsentant i netværket, Mick Schou Rasmussen, direktør for Velux Danmark, præsenterede. Han kunne fortælle, at undersøgelser peger på at 90 procent af den bygningsmasse vi har i dag, den står her også i 2050. Samtidig er kun 25 procent af den eksisterende byggemasse energieffektiv. 

"Potentialet er enormt," understregede Mick Schou Rasmussen, "både når det handler om at spare energi, om at få et bedre og sundere indeklima, som kan give færre sygedage og i forhold til at skabe nye jobs." 

Samtidig ved vi, at danskere tilbringer ni ud af ti timer inden døre, så det er både kvaliteten af boliger og arbejdspladser, som er vigtig. 

Læs også: Carlsberg Byen genanvender gamle mursten

Vi vil gerne at have vores stemme og budskaber høres

Når nu det var finansministeren, som skulle tage imod anbefalingerne, var det ikke overraskende at diskussionen på mandagens møde handlede temmelig meget om det med anlægsloftet. Men det er ikke derfor, at Velux deltog i hverken netværket generelt eller panelet i mandags. 

"Vi vil gerne deltage der, hvor vores viden og budskaber kan komme frem. Vores overordnede budskab er at vi tror, det vil være sundt for hele Danmark om vi fik gang i renoveringen af boligerne. De undersøgelser, som vi foretager, viser at der er stor interesse for at spare energi og på den måde øge værdien af sin bolig, men at danskerne generelt mangler viden om, hvad man kan gøre og hvor man kan henvende sig for at få hjælp," forklarede Mick Schou Rasmussen, og fortsatte:  

"Vores undersøgelser viser også, at den væsentligste driver af interessen for boligrenovering faktisk ikke er energieffektivitet, men et forbedret indeklima og komfort. Det har betydning for værdien af boliger, men ikke mindst for hvor ofte folk er syge, som igen påvirker produktivitet og vækst."

At netværket, og de initiativer de foreslår, samtidig har poteniale for forretning til Velux og de andre virksomheder i netværket, gør naturligvis ikke arbejdet mindre interessant. 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)