UNGC-virksomheder har fået større indflydelse

Virksomheder, der har underskrevet UNGC’s 10 principper, klarer sig markant bedre med at implementere CSR i deres forsyningskæder.

UNGC-virksomheder vokser på bundlinjen, fra ansættelse til finansiering, vise rEcoVadis undersøgelse. Arkivfoto..

26.07.2019

CSR.dk

Siden United Nations Global Compact (UNGC) udgav sine 10 principper for mere end 15 år siden, har knapt 12.000 virksomheder over hele verden forpligtet sig til at vedtage en bæredygtig og socialt ansvarlig politik omkring temaerne menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og antikorruption.

Læs også: SMV'er skal have mere fokus på CSR og Verdensmål

Og UNGC-virksomhederne klarer sig langt bedre i forhold til at indføre CSR-forhold i deres forsyningskæder end andre virksomheder, der ikke på samme måde har forpligtet sig på en målsætning. Det viser undersøgelser fra CSR-målestoksvirksomheden EcoVadis.

Virksomhedernes forbedringer i CSR viser sig også at have indflydelse på bundlinjen, fra ansættelse til finansiering. Over 70 procent af amerikanske ansatte er mere tilbøjelige til at arbejde for et firma, der har et stærkt grønt fodaftryk, og mere end en fjerdedel af de globale aktiver, der er under forvaltning, investeres baseret på miljømæssige, sociale og regeringsfaktorer, der i stigende grad anerkendes som værdidrivere.

Konkrete succesværktøjer
UNGC's 10 principper er effektive, fordi de hjælper virksomheder med at forpligte sig til bæredygtighedsrisici og overvejelser. Derudover skyldes en del af succes UNGC’s omfattende værktøjskasse, der hjælper virksomheder med at holde linjen.

Værktøjskassen inkluderer handlingsplatforme til at etablere partnerskaber og løse udfordringer, en online FN Business Action Hub og andre ressourcer, såsom et rapporteringspartnerskab med GRI, som hjælper virksomheder med at dele information, engagere sig i åben dialog og gribe ind for at fremskynde konkrete fremskridt hen imod en mere bæredygtig verden.

Læs også: Global Compact vil have fat i de unge

UNGC har været et vigtigt internationalt initiativ til global vedtagelse af bæredygtig forretningspraksis og muligvis et bevis på, at forpligtelsen til klare og opnåelige mål fungerer, vurderer EcoVadis i undersøgelserne.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.04.2025CSR.dk

Grønne startups boomer: Men investorerne tøver

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

22.04.2025Klimaklar

Sponseret

Mød os på LOOP Forum - og book 20 min gratis sparring med Klimaklar-rådgiver

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle