Te-arbejderne i Malawi har fået bedre vilkår

En sammenslutning af flere forskellige interessenter har det seneste år arbejdet med at forbedre vilkårene for te-arbejderne i Malawi. Projektet har allerede givet gode resultater.

Forholdene for te-arbejderne i Malawi bliver bedre og bedre takket være en sammenslutning af flere forskellige interessenter. Foto: Flickr/Rebecca Jacobsen.

28.10.2016

CSR.dk

Te-industrien i det afrikanske land Malawi er i løbet af det seneste år blevet langt mere konkurrencedygtig. Det skyldes, at en sammenslutning af forskellige interessenter er gået sammen om at forbedre vilkårene for arbejdstagere og mindre landbrug, skriver edie.net.

Læs også: Klimatopmøde skal styrke vedvarende energi i Afrika

Initiativet går under navnet ’The Malawi Tea 2020 value network’ og indebærer et løbende samarbejde mellem producenter, detailhandlere, fagforeninger, NGO’er og offentlige myndigheder.

En for nyligt udsendt rapport peger på, at indsatsen har forbedret de generelle betingelser for te-arbejderne – herunder deres ernæring og løn.

Svære vilkår i Malawi
Trods forbedringerne er levestandarden endnu ikke god nok for de mange te-arbejdere. Derfor opfordrer Oxfarm, som er medlem af ’The Malawi Tea 2020 value network’, ifølge edie.net til, at de involverede parter hjælper i endnu højere grad.

Og hjælp er der brug for. Malawi, som er Afrikas næststørste producent af te, har 50.000 arbejdstagere og 12.000 mindre landbrug inden for te-industrien. Samtidig er Malawi et af verdens fattigste lande, hvor 62 procent af befolkningen lever under grænsen for ekstrem fattigdom, og hvor omkring halvdelen af alle børn sulter.

Lønningerne inden for te-sektoren steg tidligere på året som følge af den første såkaldte ’Collective Bargaining Agreement’ sat i verden af te-industrien og The Plantation Union. Denne fælles forhandlingsaftale, der bliver anset som et vigtigt redskab for dialog mellem arbejdere og selskaber, ikke mindst i forhold til netop lønforhandliner, er i høj grad et resultat af 2020-netværkets indsats.

Ifølge netværkets 21 partnere, der også omfatter blandt andet Ethical Tea Partnership, Fairtrade, Twinings og Rainforest Alliance, afspejler udviklingen en voksende erkendelse i industrien af, at kun en velfungerende og bæredygtig tesektor for alvor kan gøre en forskel for arbejderne i produktionen.

Læs også: Store CSR-muligheder i Afrika

Tidligere har storproducenten Unilever arbejdet sammen med non-profit-organisationen Forum for the Future for at sikre den internationale teforsyning, og inden udgangen af 2020 er koncernens plan at source 100 procent af sin te på bæredygtig vis.

- KLZ

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online