Svanemærket byggeri er steget markant

Antallet af færdigbyggede huse, lejligheder og daginstitutioner med Svanemærket er fordoblet på de sidste tre år. Det betyder, at der nu er omkring 8.000 færdigbyggede Svanemærket bygninger og endnu 18.00 under konstruktion, viser en ny statistik.

EcoVillage Skråningen i Lejre ved Roskilde er bare et af mange nye svanemærkede byggerier, som skyder op, og byder nye indbyggere velkommen i 2019. Foto: Svanemærket..

03.04.2019

CSR.dk

Der er en markant vækst i antallet af svanemærkede byggerier, viser en ny statistik fra Nordisk Miljømærkning. Det betyder, at der i dag eksisterer 8.000 færdigbyggede, svanemærkede lejligheder, huse og daginstitutioner i Norden, mens hele 18.000 nye er under opførelse. Det er fire gange flere end i begyndelsen af 2016.

Læs også: Dansk Retursystems kantine bliver svanemærket som en af de første i Danmark

”Vi oplever i hele Norden en fortsat stigende interesse for svanemærket byggeri fra både bygherrer, entreprenører og arkitekter. Og det tror jeg, at der flere grunde til. Dels er Svanemærket et mærke, som de fleste kender og har stor tillid til. Dels er et svanemærket byggeri meget aktuelt i en tid hvor cirkulær økonomi og FN's verdensmål fylder stadigt mere hos de fleste”, forklarer Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark.

Svanemærket byggeri er kendt for et lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og materiale-logbog.

Stort fokus på bæredygtigt byggeri
Byggebranchens stigende fokus på bæredygtigt byggeri understreges i en ny rapport fra Byggefakta. Ifølge rapporten udgjorde de certificerede projekter syv procent af den samlede anlægssum i 2017 mod 14 procent i 2018.

I indeværende år ser dette tal ud til at vokse endnu højere, idet 20 procent af det planlagte nybyggeri med et budget på mere end 30 millioner kroner forventes at blive bygget med henblik på certificering.

Gladsaxe Kommune bidrager til væksten i det bæredygtige byggeri:

”Som den første kommune i Danmark har vi i Gladsaxe Kommune taget beslutningen om, at alle nye børneinstitutioner fremadrettet skal bygges, så de opfylder Svanemærkets krav. Denne beslutning har vi truffet i bestræbelserne på at være en bæredygtig kommune og samtidigt bidrage til FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Begge dele er en central del af vores kommunestrategi - Gladsaxestrategien - og hele vores måde at arbejde på”, fortæller borgmester i Gladsaxe, Trine Græse.

Læs også: Flere og flere stiller krav om miljømærker

Kommunen åbnede sin første Svanemærket daginstitution i 2018.

- SDN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

06.09.2024CSR.dk

De største temaer på CSR.dk i 2024

06.09.2024CSR.dk

Syv bud på de bedste biodiversitetsindsatser

06.09.2024CSR.dk

Syv bud på de bedste biodiversitetsindsatser

05.09.2024Denteks A/S

Sponseret

CSR i Tekstilbranchen: Fra Global til Lokal Indvirkning

03.09.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Efterspørgslen på miljøbevidste indretninger stiger

02.09.2024CSR.dk

Byggeleverandør vil samle og genanvende 100 tons plastik

02.09.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Ny kontor- og lagerbygning overstiger alle forventninger

02.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

09.09.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Valified
Workshop
Valified Kickstart Forløb - Fra start til færdig bæredygtighedsrapport

Lav din CO2 beregning og bæredygtighedsrapport på 3 formiddage

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Online