Stort nyt projekt, med Global Fashion Agenda i spidsen, skal tage tekstilgenanvendelse til nye højder

I et stort nyt projekt skal modevirksomheder, producenter og førende virksomheder indenfor genanvendelse arbejde sammen om at udnytte affaldstekstiler til nye tekstiler i Bangladesh.

19.02.2021

CSR.dk

Nonprofit organisationen Global Fashion Agenda, der fremmer modebranchens samarbejde om bæredygtighed, annoncerede for nyligt deltagerne i projektet Circular Fashion Partnership, som har til formål at skabe en skalerbar løsning til at genanvende tekstilaffald.

Projektet er et samarbejde på tværs af tre sektorer: modevirksomheder, producenter og førende virksomheder indenfor tekstilgenanvendelse.

Samtidig vil projektet fokusere på at håndtere de store mængder af lagervarer, der har hobet sig op under COVID-19 pandemien.

Af medvirkende modevirksomheder kan nævnes blandt andre Bestseller, H&M Group, Gina Tricot, Marks & Spencer samt flere brands fra den spanske tekstilkoncern Inditex.

Læs også: H&M Foundation forlænger samarbejde om at finde model for CO2-positiv modebranche

Projektet fokuserer udelukkende på mulighederne i Bangladesh, hvor størstedelen af alt tekstilaffald i dag eksporteres eller downcycles. Det er oplagt at skabe værdi for disse kæmpe mængder af affald, og særligt i lyset af COVID-19 pandemien kan denne nye forretningsmodel være med til at skabe modstandskraft overfor kommende udfordringer.

”Hvis vi skal etablere et cirkulært system i tekstilbranchen må vi gentænke produktionsprocesserne, så tekstilaffald bliver set som en ressource frem for affald. Det er opløftende at se så mange førende virksomheder tilslutte sig projektet og med deres hjælp, har jeg troen på, at vi kan skabe en stærk forretningsmodel for genanvendelse, som kan inspirere andre i fremtiden”, siger Morten Lehmann, chef for bæredygtighed i Global Fashion Agenda.

”Cirkulær økonomi er fremtiden! Modeindustrien har historisk set altid fulgt den lineære model ’brug og smid-væk’, men nu står vi ved en skillevej, hvor den lineære model ikke længere er en mulighed. Efterspørgslen på tøj i genanvendte materialer øges og mange modevirksomheder kommer med løfter om, at de vil benytte større og større mængder af genanvendte materialer. Bangladeshiske fabrikker producerer typisk større mængder af den samme vare, hvilket betyder, at affaldet er mere standardiseret; derfor kan Bangladesh blive en global leder inden for cirkulær økonomi. Vi mener, at Circular Fashion Partnership er en god platform til at starte rejsen”, udtaler Miran Ali, direktør hos Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association (BGMEA).

Læs mere om Circular Fashion Partnership her.

- MTN

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.12.2024Dansk Industri

Sponseret

Regenerativ turisme: Kan arkitektur hjælpe os gentænke måden, vi rejser på?

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

02.12.2024Plastic Change

Sponseret

Problematisk type af plastik bør forbydes

29.11.2024Plastic Change

Sponseret

Verdens lande misser nødvendigt opgør med plastikforurening under FN-møde

29.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Klimaspådom: Bæredygtig it-anvendelse vil overhale fokus på madspild og plastik

28.11.2024VIA University College

Sponseret

Forskning skal sænke tøjforbruget

27.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Din morgenkaffe presser verdens skove

27.11.2024Schneider Electric

Sponseret

Grundfos skærer ned på energi og driftsomkostninger med unik teknologi fra Schneider Electric

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom