Stort nyt projekt, med Global Fashion Agenda i spidsen, skal tage tekstilgenanvendelse til nye højder

I et stort nyt projekt skal modevirksomheder, producenter og førende virksomheder indenfor genanvendelse arbejde sammen om at udnytte affaldstekstiler til nye tekstiler i Bangladesh.

19.02.2021

CSR.dk

Nonprofit organisationen Global Fashion Agenda, der fremmer modebranchens samarbejde om bæredygtighed, annoncerede for nyligt deltagerne i projektet Circular Fashion Partnership, som har til formål at skabe en skalerbar løsning til at genanvende tekstilaffald.

Projektet er et samarbejde på tværs af tre sektorer: modevirksomheder, producenter og førende virksomheder indenfor tekstilgenanvendelse.

Samtidig vil projektet fokusere på at håndtere de store mængder af lagervarer, der har hobet sig op under COVID-19 pandemien.

Af medvirkende modevirksomheder kan nævnes blandt andre Bestseller, H&M Group, Gina Tricot, Marks & Spencer samt flere brands fra den spanske tekstilkoncern Inditex.

Læs også: H&M Foundation forlænger samarbejde om at finde model for CO2-positiv modebranche

Projektet fokuserer udelukkende på mulighederne i Bangladesh, hvor størstedelen af alt tekstilaffald i dag eksporteres eller downcycles. Det er oplagt at skabe værdi for disse kæmpe mængder af affald, og særligt i lyset af COVID-19 pandemien kan denne nye forretningsmodel være med til at skabe modstandskraft overfor kommende udfordringer.

”Hvis vi skal etablere et cirkulært system i tekstilbranchen må vi gentænke produktionsprocesserne, så tekstilaffald bliver set som en ressource frem for affald. Det er opløftende at se så mange førende virksomheder tilslutte sig projektet og med deres hjælp, har jeg troen på, at vi kan skabe en stærk forretningsmodel for genanvendelse, som kan inspirere andre i fremtiden”, siger Morten Lehmann, chef for bæredygtighed i Global Fashion Agenda.

”Cirkulær økonomi er fremtiden! Modeindustrien har historisk set altid fulgt den lineære model ’brug og smid-væk’, men nu står vi ved en skillevej, hvor den lineære model ikke længere er en mulighed. Efterspørgslen på tøj i genanvendte materialer øges og mange modevirksomheder kommer med løfter om, at de vil benytte større og større mængder af genanvendte materialer. Bangladeshiske fabrikker producerer typisk større mængder af den samme vare, hvilket betyder, at affaldet er mere standardiseret; derfor kan Bangladesh blive en global leder inden for cirkulær økonomi. Vi mener, at Circular Fashion Partnership er en god platform til at starte rejsen”, udtaler Miran Ali, direktør hos Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association (BGMEA).

Læs mere om Circular Fashion Partnership her.

- MTN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle