Store virksomheder sparer over 80 mia. kr. på mindre CO2 i forsyningskæderne

Ifølge en ny undersøgelse fra CDP, har en stribe selskaber i sværvægtsklassen sænket deres leverandørrelaterede CO2-udslip med 551 mio. ton, hvilket har sparet dem 14 mia. dollars.

Ifølge CDP er virksomhedernes CO2-udslip fra deres forsyningskæder i gennemsnit fire gange så højt som det fra deres direkte drift. Foto: flickr/Tim Caynes.

16.02.2018

CSR.dk

58 virksomheder har fundet vej til den anden udgave af miljøkommunikationsorganisationen CDPs Supplier Engagement leader board på baggrund af deres indsats for at mindske CO2-fodaftrykket i deres omfattende forsyningskæder.

Læs også: CDP: Bilindustrien skal gå low-carbon for at overleve

Selskaberne tæller storaktører som Apple, Honda, Microsoft, Nestlé, Rolls Royce og Unilever, og sammenlagt har 4.800 af deres leverandører skåret 551 mio. ton kuldioxid af deres udledninger i 2017, svarende til mere end hele Brasiliens udslip i 2016. Som følge af denne CO2-reduktion, har virksomhederne rapporteret om besparelser på i alt 14 mia. dollars (godt 83,5 mia. kr.).

De 58 virksomheder

Accenture
Acciona S.A.
Adobe Systems, Inc.
Advanced Micro Devices, Inc
Ajinomoto Co. Inc.
Apple Inc.
Atos SE
Bank of America
BNY Mellon
Bridgestone Corporation
BT Group
Coca-Cola HBC AG
Companhia de Concessões Rodoviárias - CCR
Cisco Systems, Inc.
Daikin Industries, Ltd.
Fujitsu Ltd.
Hankook Tire Co Ltd
Hewlett Packard Enterprise Company
Honda Motor Company
HP Inc
Husqvarna AB
Imperial Brands
ING Group
Intel Corporation
Interserve Plc
ISG plc
Johnson & Johnson
Juniper Networks, Inc.
KAO Corporation
Kellogg Company
Konica Minolta, Inc.
Koninklijke Philips NV
MetLife, Inc.
Metso
Microsoft Corporation
Nestlé
NRG Energy Inc
Owens Corning
Pacific Market International
Panasonic Corporation
PG&E Corporation
Philip Morris International
Philips Lighting
PricewaterhouseCoopers LLP
Red Eléctrica S.A.U.
Reynders Label Printing
Rolls-Royce
Sky plc
Société Générale
Sodexo
Taiwan Semiconductor Manufacturing
TD Bank Group
Tech Mahindra
Tereos
Tetra Pak
Tokyo Gas Co., Ltd.
Unilever plc
United Microelectronics
Yokohama Rubber Company, Limited

Kilde: CDP

Samtidig noterer CDP i stigning i antallet af virksomheder, der er opmærksomme på vandsikkerhed i deres forsyningskæder, hvilket ifølge organisationen har ført til, at 15 procent flere leverandører har offentliggjort data om vandforbrug til deres kunder gennem CDP i 2017. Derudover er selskaber som Klabin, L'Oréal og McDonald’s blandt de første til at arbejde sammen med CDP for at stoppe afskovning.

I rapporten Closing the Gap: Scaling up sustainable supply chain practices, som er CDP’s globale supply chain-undersøgelse for 2018, har organisationen udvalgt og anerkendt 58 virksomheder – dobbelt så mange som sidste år – ud af en pulje på over 3.300, på baggrund af deres arbejde med leverandører for at reducere udledninger og minimere miljørisici i deres forsyningskæder.

Ros til Frankrig, Japan og de amerikanske virksomheder
Som nævnt er den amerikanske softwaregigant Microsoft blandt de fremhævede på CDP’s leader board, og her er man glade for anerkendelsen i forhold til arbejdet med at mindske udslip, forbedre energieffektivitet og håndtere vandrelaterede risici.

”Vores daglige kontakt med titusindvis af leverandører verden over rummer både et stort ansvar og store muligheder. Vores partnerskab med CDP’s Supply Chain-program har hjulpet os med at etablere miljøpolitikker og gøre vores forsyningskæde mere bæredygtig, hvilket har styrket vores konkurrencefordel til en low-carbon-fremtid”, siger Responsible Sourcing Manager hos Microsoft, Tim Hopper.

Udover de 58 virksomheder, har CDP i rapporten også nærstuderet otte af verdens største økonomier (Brasilien, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Storbritannien og USA) for at sammenligne leverandører i forhold til, hvor parate de er til at håndtere miljørisici.

Her fremhæver CDP Frankrig som den nation, hvor flest virksomheder (80 procent) har integreret klimaforandringerne i deres forretning, mens flest japanske selskaber (77 procent) har fastsat udledningsreduktionsmål.

Læs også: Rapport: Deleøkonomiens største potentiale for CO2-reduktion ligger i transportsektoren

CDP roser også de amerikanske virksomheder, der udgør en tredjedel af listen, for deres ‘We are Still In’-reaktion på Trump-regeringens farvel til Parisaftalen, mens det modsat halter for Brasilien, et land ”plaget af økonomisk og politisk usikkerhed”, hvor kun 21 procent af selskaberne har reduktionsmål, otte procent har målsætninger for vedvarende energi og blot seks procent af leverandørerne arbejder sammen med deres egne leverandører om klimaforandringstiltag.

-AK

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

26.02.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Kryds fingre for, at regeringen forstår at bruge ekspertpanelets anbefalinger rigtigt. Ellers kan CO2 afgiften ramme pilskævt og gøre mere skade end gavn

26.02.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

23.02.2024CSR.dk

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

22.02.2024Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric-boss er træt af at høre om vindmøller

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Carve Consulting
Gå-hjem-møde
Skab værdi med dataetik

For mange er dataetik stadig ikke helt håndgribeligt. Men her kan du høre om, hvordan dataetik er indlejret i chatbots og hvilke dataetiske tiltag, det kræver at få D-mærket. Du får også en kort introduktion til Håndbog i dataetik og dens dataetiske principper og implementeringsredskaber.

Dato

27.02.2024

Tid

15:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, København K

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online